Harici Hdd, Disk Yönetiminde Görünüyor Fakat Bilgisayarımda Gözükmüyor?
-
@tereke34 o uyarıyı windows diski açmaya çalışıp askıda kaldığı için alırsın. hdd takılıyken restart et bilgisayarı, bilgisayar açılınca hiç bir yere girip çıkmadan yap cmd den chkdsk d:/f/r olayını.. bilgisayarıma girersen yine aynısı olur.
pesimistzombie tarafından 08/Nis/14 22:06 tarihinde düzenlenmiştir -
pesimistzombie bunu yazdı
@tereke34 o uyarıyı windows diski açmaya çalışıp askıda kaldığı için alırsın. hdd takılıyken restart et bilgisayarı, bilgisayar açılınca hiç bir yere girip çıkmadan yap cmd den chkdsk d:/f/r olayını.. bilgisayarıma girersen yine aynısı olur.
hocam şu anda bilgisayarımda hdd yi göremiyorum resimdeki yeşil alan doldu ve kayboldu
restart atınca sorun olma demi ?
Edit: Malesef hocam, denedim yine aynı hatayı aldım.
tereke34 tarafından 08/Nis/14 22:16 tarihinde düzenlenmiştir -
@tereke34 sorunun şöyle bir şey, diskin bozulmuş. Windows diskine göz atamıyor. Şimdi sen ne yaparsan yap o diski her taktığında windows diski açmaya çalışacak, açamayacak. Ya linux ve türevi live cdler ile diskine erişmeye çalışacaksın ya da aklıma gelen ilk şey windows diski okumaya çalışmasın diye takılıyken restart atacaksın, masaüstü gelince direk cmd yi açıp onarım yaptırmaya çalışacaksın. Başka bir şey gelmiyor aklıma malesef.
-
pesimistzombie bunu yazdı
@tereke34 sorunun şöyle bir şey, diskin bozulmuş. Windows diskine göz atamıyor. Şimdi sen ne yaparsan yap o diski her taktığında windows diski açmaya çalışacak, açamayacak. Ya linux ve türevi live cdler ile diskine erişmeye çalışacaksın ya da aklıma gelen ilk şey windows diski okumaya çalışmasın diye takılıyken restart atacaksın, masaüstü gelince direk cmd yi açıp onarım yaptırmaya çalışacaksın. Başka bir şey gelmiyor aklıma malesef.
hocam önerilerin için teşekkür ederim, hiren boot cd nin içinde linux ve xp var ikisinde açtım, şöyleki pc ilk açılıştı eğer harici hdd takılı ise açılmıyor harici hdd yi çıkartıyorum, sonra açılıyor live cd, bu sefer hariciyi usb ye taktığımda görmüyor. bir türlü anlamadım.
-
tereke34 bunu yazdıpesimistzombie bunu yazdı
hocam önerilerin için teşekkür ederim, hiren boot cd nin içinde linux ve xp var ikisinde açtım, şöyleki pc ilk açılıştı eğer harici hdd takılı ise açılmıyor harici hdd yi çıkartıyorum, sonra açılıyor live cd, bu sefer hariciyi usb ye taktığımda görmüyor. bir türlü anlamadım.
hocam makinadaki disklerini cıkar, live linux yada hirren bootla bi bak.
bağlarken ön cıkıslarını kullanma, hdd ne tarzda desktop / notebook?
-
Amd-x bunu yazdıtereke34 bunu yazdıpesimistzombie bunu yazdı
hocam makinadaki disklerini cıkar, live linux yada hirren bootla bi bak.
bağlarken ön cıkıslarını kullanma, hdd ne tarzda desktop / notebook?
notebook hocam. ben şimdi yaptığımı anlatayım, hiren boot cd yi pc ye takılı, harici hdd usb ye takılı, ben notebook un power ına basınca, bios kısmına girme seçenekleri varya açılışta orda kalıyor, ben usb den hariciyi çıkarınca direkt hiren boot cd ye giriyor, oraya kadar sorun yok, sonra mini xp yi açıyorum, daha sonra usb den hariciyi takıyorum ve mini xp de driver yüklemeden hariciyi görüyor, aygıt yöneticisinde ve disk yönetiminde fakat disk yönetiminde şöyle bir sorun var hdd in içi dolu olduğu halde, hafıza ile ilgili hiçbir bilgi yok. ben mini xp den chkdsk yapayım diyorum, yukarıda belirttiğim hatanın ingilizcesini alıyorum. sonra dönüyorum mini xp de bilgisayarıma giriyorum. harf yolu olarak adı da görünüyor. fakat içine girince sürücü yolu yok gibi hata alıyorum. yani içine giremiyorum.
linux te ise media kısmında sadece notebook un hdd sini görüyor, hariciyi hiç görmüyor.
-
şeyhimizi konuya davet ediyorum.
-
Hocalar konuyu tekrar hortlatıyorum fakat sunum olduğu için bakamadım. Şimdi sorun şu, aygıtı takında tık diye ses geliyor hatta resimdeki gibi f olarak sürücüye harf te tanıyor fakat cmd ye girip chkdsk yapınca rsimde görülen hatayı alıyorum. sizce ne yapmalıyım. linux dahil, macbook ta bile denedim yinede başaramadım..
-
hocam bu programı kur katılımsızdır. https://mega.co.nz/#!Udp3FLjK!KcJQ_11hj5iyzQsPPcjQrET7cBgU1mhC-ByVykvRyBM
daha sonra bu konudaki yönergeleri uygula. http://www.tahribat.com/Forum-Raw-Formatina-Donusmus-Hardiski-Ve-Icindekileri-Kurtarma-Resimli-Anlatim-156935/1/
burda anllattığım sürüm 9 du ama arayüz aynı sayılır. ayrıca katılımsızda kurulum kısmıda yok . yani senin işin şu resimden itibaren başlıyor.
Piratebay tarafından 21/Nis/14 04:27 tarihinde düzenlenmiştir -
Piratebay bunu yazdı
hocam bu programı kur katılımsızdır. https://mega.co.nz/#!Udp3FLjK!KcJQ_11hj5iyzQsPPcjQrET7cBgU1mhC-ByVykvRyBM
daha sonra bu konudaki yönergeleri uygula. http://www.tahribat.com/Forum-Raw-Formatina-Donusmus-Hardiski-Ve-Icindekileri-Kurtarma-Resimli-Anlatim-156935/1/
burda anllattığım sürüm 9 du ama arayüz aynı sayılır. ayrıca katılımsızda kurulum kısmıda yok . yani senin işin şu resimden itibaren başlıyor.
hocu verdiğin linkteki programın içindeki doctor.exe yi avira yakaladı