Hasankeyf Yok Olmasın!!!

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    voltigore
    voltigore's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Ağustos/2005
    Erkek

    Merhaba arkadaşlar,

    Sizleri bir vatandaşlık görevine çağırmak için açıyorum bu konuyu aslında. Dün Okan Bayulgen i izlediğimde, programın sonlarına doğru Hasankeyf denen bir yer ile ilgili bölüm çok dikkatimi çekti. Hasankeyf denen tarihi kent, Dicle nehrinin üzerine yapılacak bir baraj yüzünden sular altında kalacak. Bu barajın buraya yapılmaması için tek gereken şey Unesco nun Hasankeyf i dünya mirası ilan etmesi. Şöyle bir gerçek ise; Unesco bir yerin dünya mirası olabilmesi için 10 şart koşuyor ve mısır piramitleri 3 şart ile dünya mirası.Fakat HasanKey 10 şartın 9 unuda sağlıyor.

    10 senedir projeyi engellemek için çalışıyorlar, fakat 2010 da yapılmak üzere barajın planları bile hazır. Bizimde tahribat olarak bu kampaya ya destek vermemiz gerektiği aklıma geldi ve sizlerle paylaşıyorum. Bu olayın üstüne gidelim ve Hasankeyf i kurtarmak için elimizden geleni yapalım. Herkese dağıtalım lütfen.

    Ayrıca daha önceden izlediğim bir belgeselde kıyamet alametlerinin biride, Mezopotamya bölgesinin atlında çok büyük altın rezervi bulunacağı, ve bu altınlar için büyük savaşlar çıkacağıydı. Bu altınların sahibinin ise Nazi ler olduğu sanılıyor. Hasankey ise tam böyle bir yerde ve buda barajı göz bayamak için yapılan bir proje oalrak gösteriyor.



    Detaylı bilgi : http://hasankeyfesadakat.kesfetmekicinbak.com/



    İmza kampanyası : http://www.kesfetmekicinbak.com/apps/proposal.app/view_m.php/5





    Geyik Candır :]
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Mart/2007
    Erkek

    ulen zamanında afganistanda buda heykellerini bombaladıydı..

    illa hasakeyfi yok edeceksek neden sular altında bırakıyon bombala gitsin.. su altı müzesi mi yapacan bi türlü anlamadım çözemedim bu olayı.. mantıksızlık ötesi bişey..


    Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PyramiD
    PyramiD's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Ocak/2010
    Erkek

    Eğer Tunceli'de Munzurada yaparlarsa dier illerdeki çiftçiler ii ce sıkıntıya giricek. Ellemesinler doğal su'lara..!!


    Merhabaaaaa
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    crafty
    crafty's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Eylül/2006
    Erkek

    daha önce gezip gördüğüm yerlerden biri... bu yeni bir mevzu da değil uzun zamandır planlanan ve cok tepki toplamış bişi... ancak maalesef yapacak bişi yok! imza kampanyaları fln geç hocam halkın ayaklanması şart! öle net üstünden imza toplamak eleştri yapmakla bu işler yürümüyo toplanılıp sokağa dökülünecek herkes sesini duyuracak tabi yasalar cercevesinde... anca böyle olur...


    Kasnak yuvarlandı elek oldu, eski orospular melek oldu...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    T-Bag
    T-Bag's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ağustos/2009
    Erkek

    Bu barajı niçin yapmaya çalışıyorlar acaba ????


    Oyun yeni başlıyor...
Toplam Hit: 1098 Toplam Mesaj: 5