Hasarlı Araçlar Hakkında
-
Selamlar..Bu hafif hasarlı araçlar neden bu kadar uygun ? Yaptırıp sadece bir kısmını yaptırmayıp o kısmı hasarlı diyerek mi uyguna veriyorlar ??
Örnek bi ilan verim ..
https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-dacia-firsat-araci-dacia-2016-lodgy-1.5-dizel-386140546/detay Adam bunu istese veresiye bile yaptıracakken bu hali ile cok uyguna veriyor bu işin büyüsü nedir ? -
Kabasi alindiktan sonra o hale gelince satiliyor varsa aklinda kazali arac almak istanbuldysan yardimci olurum
-
HeyQirs bunu yazdı
Kabasi alindiktan sonra o hale gelince satiliyor varsa aklinda kazali arac almak istanbuldysan yardimci olurum
yok hocam Antalya'da yaşıyorum uzun zamandır aklıma takıldı merak ettim doğrusu.
-
Bu araç kazadan sonra bu halde değildi. Yaptıkları işleme süsleme diyorlar. Süslenmiş bir aracın kaportasını yapmak tam hasar görmüş kaportayı yapmaktan daha sıkıntılıdır. Ayrıca bu aracın muhtelemen pert kaydı vardır. Biniciler alır, satıcılar almaz bu aracı. Zarar edersin. Hasarlı araç alacaksan hasar kaydı olmayan araçları bulmanı tavsiye ederim, satarken başın ağrımaz. Hasar kaydı pert kaydı veya çekme belgeliyse de uygun fiyata almaya bak. Özetle bu araç uygun değil zaten.
-
aracın kabası toplanmış oluyor ve alırken şasiden hasar görünmediği fakat 2 3 ay sonrasında yapılan sorgularda pert kaydı çıktığı vs ile ilgili baya şikayet konuları var.Bir örnekle anlatayım alttaki görsel sahibinden üzerinden anasayfa vitrinde sürekli ilan veren bir firmanın eski ilanlarından bir foto ön janta ve su üzerindeki yansımasına bakarsan olayın vehametini anlarsın.
Verdiğin ilana istinaden kimse demiyorki e kardeş mal mısın maden piyasası 58 ve 1200 masrafı var 44 bine vereceğine 46 ya bitsin 58 e sat demiyor :)

trooper tarafından 13/Oca/17 20:52 tarihinde düzenlenmiştir -
trooper bunu yazdı
aracın kabası toplanmış oluyor ve alırken şasiden hasar görünmediği fakat 2 3 ay sonrasında yapılan sorgularda pert kaydı çıktığı vs ile ilgili baya şikayet konuları var.Bir örnekle anlatayım alttaki görsel sahibinden üzerinden anasayfa vitrinde sürekli ilan veren bir firmanın eski ilanlarından bir foto ön janta ve su üzerindeki yansımasına bakarsan olayın vehametini anlarsın.
Verdiğin ilana istinaden kimse demiyorki e kardeş mal mısın maden piyasası 58 ve 1200 masrafı var 44 bine vereceğine 46 ya bitsin 58 e sat demiyor :)

Hıh işte bende onu diyorum :D Benim 1.000 liraya yaptırdığım şeyi galerici adam 700 800 e yaptırır neden yapmıyor :D Verdiğin resim her şeyi anlatıyor aslında :D 2 model düşük olsun ama sağlam olsun :))
-
SaNaL_AjaN bunu yazdıtrooper bunu yazdı

Hıh işte bende onu diyorum :D Benim 1.000 liraya yaptırdığım şeyi galerici adam 700 800 e yaptırır neden yapmıyor :D Verdiğin resim her şeyi anlatıyor aslında :D 2 model düşük olsun ama sağlam olsun :))
bu araçları sadece görsel olarak topluyolar bizim millet saf alıyo bakıyo airbag elektronik mekanik elini attığı yer elinde kalıyo sonra araba yürüdüğünde hasarsız fiyatına geliyor.İşin daha üzücü yanı bunlar nasıl bağlantıları varsa bunlar arabayı satıncaya kadar tramer sorguları temiz çıkıyo sonrasında satıyolar 3 ay sonra agır hasar çıkıyo.Bi arkadaş 3.20 f30 bulmuş aradık şasi istedik arabanın yeni hasarı görünmüyo dedim bak olayları böyle yapıolar bi kaç nette yaşayanları gösterdim vazgeçti geçenlerde aklımıza geldi 2 ay geçmiş tekrar sorguladık 76k hasar :D
-
trooper bunu yazdıSaNaL_AjaN bunu yazdıtrooper bunu yazdı

bu araçları sadece görsel olarak topluyolar bizim millet saf alıyo bakıyo airbag elektronik mekanik elini attığı yer elinde kalıyo sonra araba yürüdüğünde hasarsız fiyatına geliyor.İşin daha üzücü yanı bunlar nasıl bağlantıları varsa bunlar arabayı satıncaya kadar tramer sorguları temiz çıkıyo sonrasında satıyolar 3 ay sonra agır hasar çıkıyo.Bi arkadaş 3.20 f30 bulmuş aradık şasi istedik arabanın yeni hasarı görünmüyo dedim bak olayları böyle yapıolar bi kaç nette yaşayanları gösterdim vazgeçti geçenlerde aklımıza geldi 2 ay geçmiş tekrar sorguladık 76k hasar :D
Yok abi yaa Türkiyede harbiden her şeye kılıf uyduruyorlar ..O arkadaş arabayı alsaydı yüz ifadesini düşünemiyorum resmen hayatını kurtarmışsın adamın :D
-
Araba işinde olan birisi olarak diyorum ki hasarlı ve boyalı araba alırsanız o araba ile mutlu bir birlikteliğiniz olur. Satmak istersin kimse almaz.
Kaldı ki Türkiye'deki hasarlı arabaların onarımını doğru düzgün yapan usta yok. Sokağınızdaki arabalara dikkatli bakın sağ far yere sol far yukarı bakar, kaput ayrıktır vs.
Hasarlı araba böyle toplanır : https://www.youtube.com/channel/UCpQ4XNSBA9jK4Iw_G_P0qWQ/videos
Bu arada şasesi böyle hasar görmüş arabalar en ufak kazada kartondan yapılmış gibi dağılır. Canınına önem veren şasesi hasarlı araba almaz.
-
Hocam merhaba
https://finalotomotiv.sahibinden.com/
ben bu firmadan az daha Volvo s60 alıyordum Az hasarlı diye . Gittim arabayı grdüm valla canlı gördüm arabayı sadece sağ çamurluk ezilmiş birde tampon sağ tarafında kırık vardı başka hasarı yok diyo0rlardı. Bana pert olduğunu söylemiyor adamlar bende bilmiyorum dedim tamam arabayı alıyouz. Pazar günü sadece elemanlar orda abi dedi patronun numarayı vereyim arayın dedi aradım adam açmadı :D allahtan açmamış yoksa şuan elimde pert kayıtlı bir volvo ile kalacaktım :|
-
arkadaşlar alacağınız aracın kazası var ise hasar kaydı sonradan sisteme düşüyor. yaklaşık 2-4ay civarında.
bir arkadaşımın başına geldi. araç aldı hasar vs. kayıtsız. 3 ay sonra arabayı satılığa çıkarttı. alacak kişi sorgulattı hasar kaydı çıktı. arkadaş güç duruma düştü. alıcı hani hasar kaydı yok diye çıkıştı haklı olarak.
araç alırken https://www.sbm.org.tr/tr/OnlineIslemler/Sayfalar/KazaTespitTutanagiSorgula.aspx bu adresten kaza tespit tutanağını sorgulayın. kaza ihbarı açıldığında hemen sistemde olur. burda yanılma ihtimali çok çok az dır. hatta olay yeri resimlerini de yüklüyorlar genelde. aracın hasarlı halindeki resmini görebilirsiniz ;) ayrıca eski kazalarını vs. de görebiliyorsunuz.
eğer araç yakın tarihte kazaya karışmış ise bir zaman sonra hasar kaydı sorgulanınca çıkacaktır.
akrepkral53 tarafından 14/Oca/17 09:18 tarihinde düzenlenmiştir