Hava Astsubaylık Başvurusu
-
Merhaba arkadaşlar,
Bişey merak ettim de. Hava astsubaylık ve sözleşmeli astsubaylık için öss sınavından sonra başka bişey yapmak gerekli mi ? Ben sınava başvuru formunda askeri okul ve yüksek okullara girmek istiyorum u seçmiştim.
Sitesine baktım 2010 için taban puan ve mulakata çağrılacaklar listesi sonuçları açıklanmış . T.C numarasıyla bakabiliyosun.
Haziranın sonunda bitmiş başvurusu ama anlamadığım konu şu ,daha önce öss sınavından önce ekstra bi form ile buralarada başvurmak gerekli miydi ? zira ben başvurmadım hiç biyere :S
Sadece öss sınavını kazanmak yetiyormu ??
Durum hakkında bilgilendirirseniz sevinirim. -
valla biri diyordu forumda ön başvuru fln lazımmış bide gitceksen denize git orda adamı ezmiyorlarmış ya da olmadı en iyisi karadeniz teknik üniv. denizciliğe gidersin askere gidince sene %98 denizciliğe alıcaklar sonra askerliğin süresi bitince tamam mı devam mı die sorunca devam dersin subay olarak başlarsın
edit:karadeniz teknik dedim de başka denizcilik okullarıda olabilir tabi tercih itü denizcilik :)

-
Önbaşvuru istiyorlar..
-
valla adamı deniz de çok ezmiyorlarmış
-
bütün kuvvet komutanlıklarına, össden önce, kendi sitelerinden önbaşvuru yapman gerekiyordu.
geçmiş olsun.
-
olsun hocam çok şey kaçırmadın
astsubaylık okadar kolay değil
verdikleri para iyi olsa da
okadar kasmaya gerek yok
gerçi zamanında arkadas beraber girelim demişti gitmedim,o girdi ben üni. kazandım.şimdi o 1700 civarı maaş alıyor biz 2. sınıfta harçları nasıl ödeyecez diye düşünüyorruz :D
-
hoca ben askerliği havacı olarak yaptım.. bişe söleyim size ssansı olan hiç kaçırmasın girsin dediğin gibi ilk baslarda biraz zor gelecek ama sonrasında yatacaksın 1700 lira maasını alacaksın hava astsubayları çok rahat her iste oldugu gibi zorluklarıda var ama maas yüksek havan var..
-
hacım şansını denemen lazım ben basvuru yapmadan gitmiştim aldılar ama doktorla tartışınca göz den elediler...tek tavsiye aslagöze batma...ha bide su war sağlık kontrolü we muayenesinde baya bi bokser lar asağı yukarı oluo....:D
en azından 3 kez -
Bol bol uçaklara bomba takarsın benzinlerini doldurursun vs... havası mavası yok havası olursa subaylıkta olur,
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı:
-----------------------------
Bol bol uçaklara bomba takarsın benzinlerini doldurursun vs... havası mavası yok havası olursa subaylıkta olur,
-----------------------------formula birde ferrariye benzin dolduran yada lastiğini değiştiren adam olmak istemezmiydin :)
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------hocam yok be öyle filmlerde gördüğün gibi değil herşey :D