Havacılık Ve Uzay Mühendisliği

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alp
    alp's avatar
    Erkek

sakın okuduğun liseye ve sayısal bilgine güvenerek tercih yapma. İnternetten bölümle ilgili bulduğun bilgilere aldırma.

Önce o bölümde okuyan bi kaç kişi bul, her şeyi açık açık konuş.

Ben de fen lisesi mezunuyum, sayısal'ıma çok güveniyodum. Zor olsa da yaparım diyodum. Evet şu an çok rahatım ama bu rahatlığa kavuşurken çok zorlandım. Bölümüm çok aşırı hesaplar, modellemeler isteyen bir bölüm değil, dolayısıyla alıştım ama sen de alışabilecğeine emin olarak git.

Çünkü üniv. her yönüyle liseden çok çok farklı. Disiplininden, çalışma düzenine, hocalara, arkadaş çevresine kadar her şey çok farklı

velhasılkelam, ilk baz alacağın kişiler bu bölümü okuyan kişiler olsun.

ben öneri olsun diye yazdım :) sen ne istersen o olacak tabii ki :)

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TxT
    TxT's avatar
    Erkek

@renegadealien hocam bazı uçuşları & roket denemelerini falan izlemiştim,  kaç yıldır uğraşıyosun ? Hevesim var benimde fakat icraat noktasında kalıyo hep :|

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TeRRoR
    TeRRoR's avatar
    Erkek

Rene;

-Ahşap malzeme olarak ne kullanıyorsun? (THK'nın dandik odunlarıno kullanıyorum deme)

-Daha önce model kursunda çok sağlam hafif yumuşak bir malzeme kullanıyorduk eğer onu kullanıyorsan ankarada nerde bulabilirim?

-Resmi olan model hakkında bilgi verebilirmisin

-Son zamanlarda kanat dizaynınada filan köpük kullanılıyor hiç denedin mi?

herkes programcı olmak zorunda değildir, lütfen bir zorunluluk gibi programlama dilleri öğrenmeye çalışmayın. yabancı dil filan öğrenin amq.// s.kimin etini yerim, kasaba minnet etmem.// ince düşünene kalın girer.//
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek

renegadealien bunu yazdı:
    -----------------------------

valla arkadaş var orada okuyan,

düzenli yarışmaları vs oluyor,

el becerim ve modelcilik kabiliyetimi ve ucuş yeteneğimin alayını kacırdılar hoca :)

ben değil onlar kaybetti :)

10 günde yaptığım model aşağıda, bütün mühendisliği birleştirsen yemin ediyorum 6 ayda cıkartamazlar :)

Modele bak modele :|

Maşallah diyin :|

http://img696.imageshack.us/img696/9793/dsc01487c.jpg

http://img96.imageshack.us/img96/9126/dsc01497b.jpg

maşallah :D

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    abidalherifxW
    abidalherifxW's avatar
    Erkek

bitirkten sora nasada çallışmadıktan sora . :D hiç girmem . :)) . bu arada modeller güzelmiş rene kardeş emeine saglık .

insan ırkının eğitimini bugüne kadar sanki gardiyanlar ile cellatlar yönetmiş gibi görünüyor! //// eski geberlanxD !!! efsaneeeW :D ama yinede geberlanxD açılsa iyi olur :S suçm yokken banlandm :S
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

TeRRoR bunu yazdı:

Rene;

-Ahşap malzeme olarak ne kullanıyorsun? (THK'nın dandik odunlarıno kullanıyorum deme)

-Daha önce model kursunda çok sağlam hafif yumuşak bir malzeme kullanıyorduk eğer onu kullanıyorsan ankarada nerde bulabilirim?

-Resmi olan model hakkında bilgi verebilirmisin

-Son zamanlarda kanat dizaynınada filan köpük kullanılıyor hiç denedin mi?

1. Thk dandik odunu ıhlamur ağacıdır, nispeten türkiyede bulunabilen en ucuz ve hafif ağaclardandır...

2. o hafif olan ağaç balsa ağacı, orta afrikadan gelir, ankarada bauhaus yapı markette bulabilirsin her mm de kalınlığında ise, mebusevlerde bulunan thk nın modelucak uğraş evinden bulabilirsin...

www.modelucak.thk.org.tr

3. resmi olan model funfly modeli, kit fln değil, tamamını atolyede, 2 arkadaşla birlikte yaptık,

modelin hazır olan sadece internetten indirilen model planı...

geri kalan tamamı, bütün balsalar ve kavaklar atolyede hızarla kesilerek boyutlandırıldı...

160 cm kanat acıklığı var, başka bir ölcüsünü bilmiyodum daha ölçmedim :)

aileronlarındaki modifiyeden dolayı ileri seviyenin ilerisi bir akrobasi-fun fly modeli oldu :)

üzerine 70lik patlar motor takılacak

köpük kullanılan modellerde var, fakat benim tercihim değil, hasan hocamız var o kullanıyor genelde,

ben patlar motorlu-benzinli modellerle uğraştığım için, biraz daha dayanıklı modeller gerekiyor...

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ben oraya gitmeyi düşünüyorum. itüde uzay mühendisliği okuyan bi abi var görüşemedim görürsem konuşacam. ben itü uçak müh. düşünüyom ama öğrendiğim kadarıyla derslerin %90 ı aynıymış :W iş imkanı konusunda da internette çeşitli söylentiler var. kimi yok kimi var falan. yapabileceğim konusunda da pek tereddütüm yok, sayısalım da el becerimde iyidir. uçana kaçana ilgimde var. elektrik makinaya falan çoçukluktan gelen merak falan.

gitsem mi acaba :W

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

sirpence bunu yazdı:

ben oraya gitmeyi düşünüyorum. itüde uzay mühendisliği okuyan bi abi var görüşemedim görürsem konuşacam. ben itü uçak müh. düşünüyom ama öğrendiğim kadarıyla derslerin %90 ı aynıymış :W iş imkanı konusunda da internette çeşitli söylentiler var. kimi yok kimi var falan. yapabileceğim konusunda da pek tereddütüm yok, sayısalım da el becerimde iyidir. uçana kaçana ilgimde var. elektrik makinaya falan çoçukluktan gelen merak falan.

ona bakarsan makineden türemiş tüm mühendisliklerde dersler hemen hemen aynıdır.

ancak ülkemiz etiket ülkesi olduğundan dolayı uçak mühendisliğine yönelmeni öneririm.

He is finding himself.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    renegadealien
    renegadealien's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası Başarı Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Developer Madalyası
    Erkek

yakın bir arkadaşım okuyor odtu havacılık ve uzayda,

kızlara karşı iyi hava oluyor onu söyleyebilirim :)

10.05.2013 tarihli google arama sonucu : Aradığınız - "herşeyin hayırlısı rampanın bayırlısı" - ile ilgili hiçbir arama sonucu mevcut değil. Kendi özlü sözümdür, kaynak belirterek kullanınız.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sirpence
    sirpence's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

husnuweb bunu yazdı:

sirpence bunu yazdı:

ona bakarsan makineden türemiş tüm mühendisliklerde dersler hemen hemen aynıdır.

ancak ülkemiz etiket ülkesi olduğundan dolayı uçak mühendisliğine yönelmeni öneririm.

bende aynısını düşündüm. temel makina dersi görüldüğü için makina mühendislerinin çalıştığı yerlere giriyolarmış. bide uçak müh. dedinmi makina müh. önüne atlarsın :)

Toplam Hit: 4096 Toplam Mesaj: 27