Havadaki Sinyalleri Dinlemek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asker
    Asker's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

şimdi hocam dünyada birçok sistem ve bu sistemleri geliştirip güvenliklerini kontrol eden birçok mühendis var

sen şimdi diyosun ben her sistemi dinleyip hepsinin güvenliklerini aşim veya bir kısmı her neyse

bence sen önce hangi frekansı dinleyeceğine kadar ver ve telsizleri dinle bence yoksa büyük ihtimalle sonu hüsran olur boşa vakit harcama

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

açık bant telsiz alırsan sadece kriptolu olmayan telsizleri dinleyebilirsin ancak buda sanırım yasak.

birisi cep telefonu ile diyelim 200 metre ileride konuşuyor. bunun dinlemesini yapabilecek cihaz varmı diye sorabiliriz. tabiki cebin sinyallerini yakalayarak.

Temel adalettir .
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

bir çok arkadaş yazmış zaten, evet mümkündür ancak buradaki önemli kavram frekanstır. uygun frekansları bulursun ses de görüntü de alabilirsin.

bant genişlikleri, frekans ayarları farklıdır. mesela birisi belirli bir frekansta video yayını yapıyor, aynı frekansta çalışan/ayarlanabilen bir video alıcın

varsa o yayını yakalayabilirsin. gsm olayında ise türkiyede gsm 900 bandından yayın yapılıyor. bu bant üzerinden yayın yapmak yasaktır (diğer

şeylerde öyle aslında ,frekans satın alınmış çünkü) işte jammerlar (özel izne tabiidir) ilgili frekans aralıklarına veri yollarlar ve o bölgedeki sinyalleri

bozarlar (kendi sinyallerini yollarlar). giden sinyal şifrelenebilir ama bunun için alıcı de verici de aynı şifreleme algoritması üzerine kurulu olması

gerekir. (encode-decode)

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Asker
    Asker's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    zigana bunu yazdı

açık bant telsiz alırsan sadece kriptolu olmayan telsizleri dinleyebilirsin ancak buda sanırım yasak.

birisi cep telefonu ile diyelim 200 metre ileride konuşuyor. bunun dinlemesini yapabilecek cihaz varmı diye sorabiliriz. tabiki cebin sinyallerini yakalayarak.

var ama senin elde etmen zor bunun dışında telefon sinyallerini yakalamadan dinleyebilirsin ancak

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ONEMINUTE
    ONEMINUTE's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

sana şunu diyim...çocukken almıştım oyuncak telsiz 10-20 lira bişeydi....kurcaladıkça sağdaki soldaki telsiz konuşmalarını dinleye biliyodum.

;ATATÜRK"ÜN FEDAİ ORDUSU {AFO}; # ATATÜRK Öldümüki? Atatürkçüler Ölsün... #
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zigana
    zigana's avatar
    Erkek

elektronik malzeme satan bir abimiz emekli tabi. bana dediki çubuk anten yükselticielerini tersinden bağla verici oluyor. videona tak çevrene yayın yapabilirsin diyordu. bu nasıl oluyor halen anlamadım.

Temel adalettir .
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coLLo
    coLLo's avatar
    Erkek

gsm dinleyemezsin çünkü sinyal a5 3 şifrelenmiş. ancak gürültü dinlersin

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    narkozMRT
    narkozMRT's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    coLLo bunu yazdı

gsm dinleyemezsin çünkü sinyal a5 3 şifrelenmiş. ancak gürültü dinlersin

bu şifreleme sistemi nasıl bir sistem ki acaba telefone eldiği anda çözülebilirse yapılabilir birşey. ilginç bir konu.. çok iyi elektronikçiler kendilerine yapmışlardır tasarlamışlardır böyle bişiler diye tahmin ediyorum..

Ne Olursan Ol Beni Bul ; https://www.facebook.com/izmirliyimmm
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ManiakRhifat
    ManiakRhifat's avatar
    Erkek

buradan gsm sinyallerini nasıl yakalayacığını ve kıracağını bulabilirsin. https://srlabs.de/decrypting_gsm/ yalnız sadece "2g" görüşmeleri yakalayıp kırabilirsin, "3g" de yakalarsın ama boş gürültü olur. burada da sunumun videosu var http://www.youtube.com/watch?v=0hjn-BP8nro

eğer bir domates ışık hızına ulaşırsa kendisi ışık olur. bu sebeple ampulü yakdığınızda yanınızdan geçenlerin ışık mı yoksa domates mi oldunu bilemezsiniz. eğer ışık diyorsanız ışıktır, domates diyorsanız domatezdir. buna röletivite deriz.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Maresca
    Maresca's avatar
    Erkek

dinleyeceğin frekans ve dalga boyuna göre uygun cihaz satın alman gerekir outdoor anten kurup dinleyebilirsin.

Gel bili bili gates
Toplam Hit: 4059 Toplam Mesaj: 26