Hayata Sonsuza Dek Gözlerimi Yummayı Düşünür Oldum..Yardım
-
ailene söyle. erkek adamsın. baban söver döver ama sonucta oglusun elinden tutar merak etme. bak adamların 600 bin tl borcu şeyine takmıyor hoca.
11 bin tl tamam büyük para ama senin canın kadar önemli değil. aynaya bak ve bir daha böyle hata yapmıcan söz ver. ama mutlaka ailene söyle.
aile herseydır.
bu arada gecmıs olsun..
-
ölüm çare olsaydı çoktan gitmiştik birde diğer tarafı düşünde git
-
kesinlikle yanlış hayatını para karşısında kıyaslaman son derece mantıksız.
-
ölünce eline bi r şey geçmicekki, nie istion bu kadar ztn sen istesende istemesende bir gün olcak...
-
arkadaşların dediği gibi bi kredi ayarla kendine 2 yılda ödersin korkma soğukkanlı ol. elbette altından kalkarsın zamana bırak. Geri kazanırım umuduyla tekrar kumara yanaşma KESİNLİKLE!
NOT:ŞU an üniversiteden mezun olmuş bi bireyin devlete 10 bin tl nin üstünde borcu var. olabilir. yani. ki bu işsizlik ortamında adamlar bunu düşünüyor.
miktarı kafanda büyütme yakınlarından yardım al 5 e bölüp borç alabilirsin.
-
HeYeT bunu yazdı:
-----------------------------
Geri kazanırım umuduyla tekrar kumara yanaşma KESİNLİKLE!
-----------------------------aynen bu geçiyordu aklımdan.Kesinlikle ama kesinlikle bir daha, kazanırım diye oynama. olan oldu kredi çek zamanla her şey çözülür.
yağmur sonrası güneştir bunu düşün
-
Hocam ben hatırlıyorum, ilkokulda toplantı ve karne günlerinde ölüp kurtulmayı düşünüyordum, o zamanlar sopadan ve fırcadan korkuyoruz diye, sonra lisede o günleri hatırlarken gülüp geçiyorduk, sonra lisede başka dertler ama yine aynı düşünce, ölsem de kurtulsam, her problemde çözüm bulamayınca mutlak çözüm gibi intihar düşüncesi.
Şimdi o günlerdeki sözde dertlerime bakıyorum, gülüp geçiyorum, ulan tek derdim oymuş ne salakmışım diyorum. Özetle, yarın birgün belki paraya para demiceksin, milyarder olacaksın, karına 11 bin tl lik pırlanta alacaksın ve bu günleri hatırlayıp, ulan ne salakmışım, diceksin :)
Şimdi hayattaki en büyük derdin olabilir ama söyle babana, yiyeceksen ye sopanı, sende rahatla bir yandan da hatanı telafi etmeye bak, bunu da tecrübe olarak gör.
-
11binden yukarısındada olabilirdi borcun dönersen kara geçmeye başlarsın eğer 1 yıl kadar aynı işte ssk lı çalışıyorsan çok kolay bir şekilde kredi alabilirsin baban emekliyse yahu yukardaki şartı sağlıyor veya ipotek gösterebileceğiniz birşeyde olabilir. git babanla konuş de baba ben bi halt ettim büyüğümsün bi Allah'a birde sana sığınıyorum böle böle böle de. İleride yaşayacağın güzel günleri ve doğmamış çocuklarını düşün güzel hayaller kur.
-
Benimde 4 yıl sonra ödemem gereken 8 bin lira borcum var :)
11binlira fazla para değil hoca zamanla ödersin.
-
Borcum için tüm bunları göze almışsan bırak alacaklıların bitirsin işini, en fazla canını alır ki senin de istediğin o :) Borçlandığın adamları az çok tanıyorsundur aynı masada kumar oynamışlığın vardır ve ne yapabileceklerini az çok biliyorsundur. Fazla sıkıntı yapma, herşey yoluna girer. Biraz dinlen, bırak herşeyle ailen ve polis ilgilensin.