Haydi "Güllüm" Yapmaya
-
travestileri, Transseksüelleri, Geyleri, Lezbiyenleri Koruma, Yardımlaşma ve Kültürel Etkinlikleri Geliştirme Derneği (Gökkuşağı) Başkanı Öykü Evren, Bursa'da Türkiye'nin ilk eşcinseller kahvehanesini açtı.
Kahvehane açma fikrinin, "Bu insanların kültürel etkinliklerin içine nasıl çekilebileceği, onlara nasıl istihdam sağlanabileceği" düşüncesinden hareketle ortaya çıktığını anlatan Evren, "Düşünceyi kısa sürede faaliyete geçirdim. Gazete, kitap, dergi okunabilen, kağıt, taş ve zeka oyunları oynanabilen bir kahvehane oluşturdum" dedi.HERKESE AÇIK
Evren, kahvehanenin açılmasıyla ilgili gerekli tüm yasal prosedürleri yerine getirdiğini belirterek, şöyle konuştu: "Kadınlar ve erkekler için kahvehane varken, 'Neden eşcinseller için olmasın' dedik ve kahvehaneyi kurmak için kolları sıvadık. Kahvehanenin adını da eşcinseller arasında, 'gırgır, şamata' anlamına gelen 'Güllüm" olarak koyduk. Şu an bir lezbiyen, bir gay ve bir travesti olmak üzere 3 kişiye iş imkânı sağladık.Kahvehanenin sadece üyelere değil, herkese açık olduğunu belirten Evren, müşterilerin, kağıt, taş ve zekâ oyunları oynayabileceklerini, kütüphanede kitap okuyabileceklerini ifade etti. Evren, amacının önümüzdeki günlerde, kahvehaneyi büyüterek, en az 10 eşcinsele daha istihdam sağlamak olduğunu da sözlerine ekledi.AA
-
hadi hayirlisi..
-
:S
-
demekki bursa'ya gezmeye gittigimizde kahvehane'lere ugrayıp adres sormucagız:)
-
uGuR demuskune:
-----------------------------demekki bursa'ya gezmeye gittigimizde kahvehane'lere ugrayıp adres sormucagız:)
-----------------------------korkma ugur herkese acıkmıs =)
-
bunlar genelde bursadan cıkar diyorlardıda inanmıyordum (:
apoyuda kaybederizşimdi :D
-
o lezbiyenler gelsin benim malafata baksınlar bakem; lezbolugu birakmazlarsa bişey bilmiyom :D
-
muahaha:D
CH3 Ne korkması bea:D Şimdi düşünsene:)
bursa'yı hiç bilmiyon bir yere gidiceniz ama niresi oldugunu bilmiyonuz önünüze bu kahvehane cıkıyor burdakilere sorak hale diyip içeri girionuz o anda gazatecilerden biri gelip Sizinde görüneceginiz şekilde bu kahvehane'yi dışardan cekse. sabah gazatelerde cıkıyonuz yakınlarından biri gazateyi acıp baktıgında la bu CH3 Deilmi ne işi var la orda ..vs :D
-
uGuR bunu yazdı:
-----------------------------demekki bursa'ya gezmeye gittigimizde kahvehane'lere ugrayıp adres sormucagız:)
-----------------------------
ehaha.. aklıma bu sahne geldi düşünsene Bursa'da o kahvehaneye girsen böyle bir diyalog gerçekleşmesi enteresan olurdu olsada tecavüzcü coşkun ne olurdu bilmem.. http://www.youtube.com/watch?v=ttyfcH0R1MM (1:45 ten sonrası çılgın) -
madem açtı evlendirsin yavaş yavaş kaptan nikahı makbul oluyor onlar için
-
:) :) istitlalde onlarcası var :D bunun gibi :) ama keşke bursa'da açılmasaydı iyi olurdu memleketimin adı çıkmış zaten...