Hazır Cevaplığa Örnekler
-
hocanın birine bir adam gelmiş ve ateistliği bir bok bilmeden dangozca yaşayanlar gibi "hocccaa madem allah bu kadar iyi neden kötü şeylerin olmasına izin veriyor" demiş. hoca da durur mu hemen lafı sokmuş "idam edin lan bunu"
aynı nüktedan hocaya yine bir ateist gelmiş "hocam tanrı kaldıramayacağı büyüklükte taş yaratabilir mi?" diye sormuş. hoca "yaratabil... yaratama... o taşı götüne sokarım, kırk kırbaç vurun lan buna" demiş.
ünlü bir filozof öğrencileriyle oturup varoluş üzerine çözümlemeler yapıyormuş. öğrencilerden birisi çıkıp hocanın verdiği bir örnek üzerinden hocaya "üstadım sizin vermiş olduğunuz örnek sizin kendi varoluşunuzu temellendirdiğiniz çizginin dışında kalıyor." demiş. hoca da durur mu başını kaldırmış ve konuşmuş "senin ağzını yüzünü sikerim piç. burada hoca benim siktir git dışarı."
ünlü bir şair bir kokteyldeyken onun veterinerlik yaptığını bilen bir adam ona yaklaşıp gelmiş ve ağzından tükürük saçıp thısısı diye gülerek "duyduğuma göre veterinermişsin hocam" demiş. şair de hemen dönmüş "gönder ananı da bir inceleyeyim piç" demiş. adam anamı karıştırma diyerek bıçağı şairin bögrüne saplamış. şair durur mu hemen bıçağı çıkarıp adamın karnına saplamış " bu da anana girsin demiş" ikisi de ölmüş. şair ölürken boş durmamış bir de şiir yazmış.
kaymakamın birisi makamında otururken bir yaşlı odasına dalmış ve ona bağırmış "sen milletin derdinden ne anlarsın. sana o maaşı benim vergimle veriyorlar." demiş. kaymakam da hiç istifini bozmadan gömleğinin kolunu gevşetip sıyırmış. sonra da bileğini yalayıp yaşlı adama sesli bir nah çekmiş. sonra da güvenliği çağırtıp adamı dışarıya attırmış.
bir gün hocaya bir cins i latif gelmiş demiş ki "hocam hocam bu nasıl iştir ki surelerimizin ayetlerimizin yalnız modern mantığa yatkın olanları sahipleniliyor da geri kalanına hep kötü yorum, hurafe denip de dinin dışına itiliyor". hoca durur mu yapıştırmış cevabı "mantık sensin hurafe de sana girsin." sonra hıncını alamamış bi daha yapıştırmış cevabı " sana ne lan yarraam bi de hesap mı verecez" demiş. seyirciler coşarken son darbeyi de indirmiş "hocayım ben kalemim dik.." ve de bir laf sokmalar, bir ayar vermeler ki aman da aman.
bir gün hocayı bir arkadaşı karısıyla sevişirken yakalar ve "sana inanamıyorum hoca efendi" der. hoca da boş durmaz ve cevabı yapıştırır: kazanın doğurduğuna inanıonda bunamı inanmıon ibnekar.
bir ili gezen milletvekili vatandaşlarlarla tokalaşmaktadır bu sırada cins bir vatandaş vekile "sen benim vekilim olduğuna göre, senin benim karşımda daha saygılı durman, her boku biliyorum havasında olmaman lazım" deyivermiş. bunu duyan vekil minik bir tebessümle " sen ne çok şey biliyon lan yarraaam" diyerek yapıştırıvermiş cevabı. sonra bir alkış bir curcuna sorma.eksisozlükten alıntı
-
komik mi? ilginç mi? şaşırtıcı mı? düşündürücü mü? hiç biri değil bilader.
-
bence komik "BILADER".
-
ekşiden bazen böyle rezaletlerde çıkabiliyor ama yanlış anlamayın iyidir orası :P =)
-
neresinde gülecektik sori kaçırdım.
-
bu esprinin felsefesini anlamamışsın sen :p o yüzden komik gelmemiş.
-
Aynen yasanmıs bir hikayedir ;
H:Hoca
B:Ben
Okulda calıskan guzel bir kız vardır ve bu kız hakkında konusulur sınıfta o sırada kız yoktur.
H: O kız hem çalıskan hemde edepli uslu sizin gibi serseri degil o kıza takılmayın size 5 beden büyük gelir...
hocanın lafını tabiri caizse yardırarak
B : Olsun hocam seneyede giyeriz..
-
yapma moruk bunlar komik mi?
o esprilerdeki ambiyansı yakalayıp bi espiride ben yazıyım istersen? hazır cevap şeklinde? gün geçtikçe seviye düşüyor.
-
Eğer ciddi ciddi bunlar hazırcevaplığa örnek diyorsan komik olsan sensin. Yok bunları hazırcevap sananlara gönderme yapıyorsan biraz daha belli etmelisin.
-
Kelv1n bunu yazdı:
-----------------------------komik mi? ilginç mi? şaşırtıcı mı? düşündürücü mü? hiç biri değil bilader.
-----------------------------Aynen.
-
Nedir bu sinir ya bence harbiden komik ama ince...
Beyler sözlük kültürü farklıdır millet bunu daşşağına yazıyor dikkat edin hazır cevap yazılarıyla aynı edebiyat. ince noktası bunlar.
Kimse hazır cevaplılığa örnek demiyor daşak geçiyor yalnızca.