Hd Video Format Dönüştürme?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tbtgezgini
    tbtgezgini's avatar
    Erkek
    s.a. tbt muridleri sorunum şu elimde olan hd videoları dvdye çekmek istiyorum ama nero buna izin vermiyor. avi. formatında kabul etmiyor. bunu yine kalite bozulmadan hangi formata ve hangi programla çevirip dvdye yazdırabilirm kullanan bilen varsa bir isim verebilirse sevinirim..=) (nero vision işe yaramıyor)

...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebCrow
    WebCrow's avatar
    Erkek
    hocam neye çekmeyi düşünüyorsun
    dvdnin kapasitesi yetmez ki
    en iyisi harici harddisk almak bu durumlarda
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tbtgezgini
    tbtgezgini's avatar
    Erkek

WebCrow bunu yazdı:
    -----------------------------
    hocam neye çekmeyi düşünüyorsun
    dvdnin kapasitesi yetmez ki
    en iyisi harici harddisk almak bu durumlarda

8,5 gb lik dvd var elimde(çift katman) film 7 gb dvdye çekicem hocam:S (dvdye çekmk için format uygun olması gerekiyor boyut sorunum yok)

...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebCrow
    WebCrow's avatar
    Erkek

hocam veri diski yarat dersen olur
    vcd playerda zaten izleyemezsin
    yine pcde izleyeceksin değil mi 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tbtgezgini
    tbtgezgini's avatar
    Erkek

WebCrow bunu yazdı:

hocam veri diski yarat dersen olur
    vcd playerda zaten izleyemezsin
    yine pcde izleyeceksin değil mi 

olmuyor hocam=) dvd playerde izliycem =) bilgisayar için zaten sormam bile:D

...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebCrow
    WebCrow's avatar
    Erkek
    hocam o zaman bir conterver ile 
    istenilen formata çevireceksin
    ama illa ki görüntüde kayıp olacaktır
    dvd hd format değil neticede
    sanırım total video converter işini görür
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tbtgezgini
    tbtgezgini's avatar
    Erkek

WebCrow bunu yazdı:
    hocam o zaman bir conterver ile 
    istenilen formata çevireceksin
    ama illa ki görüntüde kayıp olacaktır
    dvd hd format değil neticede
    sanırım total video converter işini görür

teşekkurler hocam ilgin için kullanıpta güzel sonuç alan varsa diye şey ettimdi:)

...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebCrow
    WebCrow's avatar
    Erkek
    MKV to AVI Converter ile MKV formatındaki video dosyalarını MPEG, MPG, ASF, VCD, SVCD, DAT yada AVI formatlarına çevirebilirsiniz. Boyutu büyük MKV dosyalarınızı istediğiniz boyutlarda parçalayabilirsiniz. Program ile videolara kendi logonuzu, yazınızı yapıştırabilirsiniz. İçerisinde MKV editör ve MKV splitter (parçalayıcı) araçlarda bulunuyor.

http://www.008soft.com/mkvtoavi.exe

hiç kullanmadım, indirdiğinde bir tarat bence
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RevengeX
    RevengeX's avatar
    Erkek

Hocam şu zamanda hiçbir dvd pLayer HD video oynatmaz hadi oynattı diyeLim 720p+1080i destekLi bi tv'in oLması Lazım hadi oLdu diyeLim senin yaptığın convert dvd 'deki görüntüden hatta 700mbLık bi xvid'den daha kötü oLur..

Hem hadi bi 600-700 ytL verip Toshiba'nın yeni çıkarttığı Hd pLayerLardan aLsan onLar biLe dvd görüntüsünü 720p+1080i'ye upscaLe eden aLetLer..iLLa hd izLeyecem diyorsan bi popcornhour,Western DigitaL'in Hd pLayer'i veya HTPC'in oLması Lazım en rahat ve kaLiteLi bunLarda izLersin..

İşte bu yüzden ReLease grupLarı(TLF) var HD videoLarı xvid formatına dönüştürürLer DvD pLyerında rahat izLe diye ki çoğuda x264 codec sıkıştırmasını kuLLanır uzantı mkv oLur şu zamanda x264'ü çözen bi dvd pLayer yine yok :)

Kısacası zahmetLi iş xvid'den devam et,BiLgisayarında OverLay mixer kuLLanarak çözersen videoLarı iyi bi işLemciye sahip oLman Lazım yok ben RenderLess kuLLanıp veya DXVA kuLLanıp ekran kartına çözdürcem diyorsan ozamanda çok güzeL bi ekran kartın oLması Lazım :)

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek
    RevengeX bunu yazdı:

hoh bilgili adamin hali bi baska oluyor en azindan.. anahtar kelimelerden yola cikabiliriz artik :P 

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sansar55
    sansar55's avatar
    Erkek

http://www.haenlein-software.com/HS/index.php?PHPSESSID=2d3350340d503a12b3e108e50aff9b4c

burdan yükle  ceviriyor

K-Lite Mega Codec
    ----------------------
    DVR-Studio 2 Pro (1. Linkte sorun çıkabiliyor onun için alternatif link ve anasayfayı veriyorum)
    Link: http://www.haenlein-software.com/HS/index.php?PHPSESSID=9b5d8dffb1f5c0750a4e6b9cafa83d 2a
    Alternatif: http://rapidshare.com/files/14100056...tudio.zip.html
    Ana sayfa: http://www.haenlein-software.com/HS/index.php (Download bölümünden indirebilirsiniz)

Allok MPEG4 Converter
    http://www.alloksoft.com/mpeg4_converter.htm

Önce flash diskinize kaydettiğiniz AliDvr klasörü içindeki video'yu bilgisayarınıza kopyalayın.
    Video çevirme işlemlerinin gerçekleşebilmesi için önce K-Lite Mega Codec'i yükleyin.

Adım 1;
    DVR-Studio 2 Pro programını yüklüyoruz. Programı açtıktan sonra biraz bekleyip agree butonuna tıklıyoruz.

Adım 2;
    File menüsünden Add file butonuna tıklayıp çevireceğimiz dosyayı seçiyoruz.

Adım 3;
    Functions menüsünden Create MPEG file butonuna tıklayıp video'yu mpg'e çeviriyoruz.

Çevrilen yeni video, önceki .dvr uzantılı video'nun yanına oluştu.

Adım 4; Şimdi sıra geldi divx'e çevirmeye,
    Önce Allok MPEG4 Converter programını yüklüyoruz ve çalıştırıyoruz.
    Divx'e çevireceğimiz dosyayı ekliyoruz.(.dvr uzantılı dosyayı değil, DVR-Studio 2 Pro ile çevirdiğimiz .mpg uzantılı son video'yu)

Adım 5;

Görüntü ve ses kalitesi ayarlarını yapıyoruz ve Convert butonuna tıklıyoruz.

Video kalitesi ve boyutu

video'muz C:\OutputFolder içine oluştu.
    Evet gördüğünüz gibi video boyutunu yaklaşık olarak 1/3 oranına düşürdük.

(Bu oran kanal yayın kalitesine göre değişebilir)

Soru 1: K-Lite Codec'i yüklemeli miyim?
    Cevap: Eğer yukarıda bahsettiğim işlemleri yapıp, çektiğiniz video'yu sorunsuzca izleyebiliyorsanız, bu codec'i yüklemenize gerek yok.

Soru 2: Neden divx'e çevirdik?
    Cevap: Divx'e çevirmediğimiz zaman video sağlıklı çalışamıyor, ses problemi ve zamanı hesaplayamama gibi sorunlar yaşanabiliyor

Soru 3: Neden resimdeki divx kalite ayarını yapıyoruz?
    Cevap: Bu benim önerdiğim ayarlar ve video kalitesi neredeyse hiç bozulmadan boyut 1/3 oranında küçülüyor. İsterseniz ayarları değiştirebilirsiniz.

Not 1: DVR-Studio 2 Pro programı ile ilk encode işlemini yaptıktan sonra mutlaka başka bir converter ile çevirme işlemini yapın. Aksi halde Soru 1 deki sorunlar oluşuyor.

http://eskisehirliyim.net/forum/index.php?topic=485.0

- ahmet abi sen hala ölmedin mi ya? - yok yok ölmedim - e öldü demişlerdi? - yok ölmedim
Toplam Hit: 4105 Toplam Mesaj: 12