HDD RAW Oldu.Yardım Edebilecek Warmı?
-
Merhaba arkadaşlar. dün elektrikler gitit geldiginde windowsun göçtügünü gördüm dedim windows kurayım düzelir. bi baktım 80 gb hdd nin tamamını boş olarak görüyor.arkadaşlarda hdd yi windows olan başka bi makinaya taktık onda raw recovery yapayım dedim olmadı.formatı attım sonra bi daha format recovery yapayım dedim eski bilgilerden çok az kısmını kurtarabildim.Bu işlemleri Easy Recovery ile yaptım daha fazla bilgi kurtarabilmem mümkünmü tavsiye edebileceginiz daha iyi bir yöntem ve program warmı?
-
aynı banada oldu amk 8 gblık arşivim gitmişti :( sonrada o easy dalgasıyla kurtarırım dedim program acaip boktan işe yarıyor ama aslında bi bokada yaramıyor..
gblık mp3 arsıvım vardı kurtarmıs ama mp3lerin isimleri FIL283 gibi boktan isimler şarkıları birbirinin götüne bağlamış 2 dakkalık bi şarkı 6 dakka olmuş one lan dedim arkasından tekno calıyo sarkının =) rar dosyaları falan filan hepsinin ismi deişiyo kurtaracam diyon ama bi bok kurtaramıyon çünkü ne kurtardığını sende anlamıyon
sonuc a.q :(
-
hoca sen raw recovery yapmışın.formatlıcan ilk sonra Format Recovery yapıcan :) bende bunu dün öğrendim
-
Scandisk yap, eğer olmazsa easy recovery ile kurtarma yapabilirsin.
-
Sa arkdaşlar Elektrik iki defa geldi gitti tam windows acilirken gitti ikinci işletim sistemim cöktü mavi ekran gelio kendiliğinden resetlio hemen. Tekrar windows kurmayi denedim windows un yüklü olduğu sürücünün dosya sistemi gitmiş bicimlendirmeden onu ntfs yapabilirmiyim?benim sorundami bundan format recovery i bilmiom bişi yapamazmiyim
-
Bootable herhangi bir işletim sistemi ile dosyalarını flash diske yedekleyebilirsin.
-
tmm kardeş şimdi gidip deniom kafedeim saol inş olur ubuntu pardus falan war bende
-
8mm bunu yazdı:
-----------------------------
Bootable herhangi bir işletim sistemi ile dosyalarını flash diske yedekleyebilirsin.
-----------------------------Abi senden beklemezdim böyle bi cevabı...
NTFS yada FAT32 HDD formatlarıdır, ve formatlanmamış HDD ler okunamaz...
RAW bir HDD den hiçbir işletim sistemi data çekemez...
-
-
Musket bunu yazdı:
-----------------------------8mm bunu yazdı:
-----------------------------Abi senden beklemezdim böyle bi cevabı...
NTFS yada FAT32 HDD formatlarıdır, ve formatlanmamış HDD ler okunamaz...
RAW bir HDD den hiçbir işletim sistemi data çekemez...
:)Çektiğim için söylüyorum. Raw olayında veriler gitmiyor yanlışın var.
Windows altında rawlanmış hdd nin birimlerini göremezsin. Ama herhangi bir recovery tool ile baktığında tüm birimleri boş-dolu alanları görebildiğini göreceksindir.
O şekilde alamazsan convert deniyebilirsin. Yani kurtarılmaz okunmaz diye bir olay yok.
Raw olayında birimler Ntfs yada fat32 olarak okunamadığı için raw olarak görünüyor. Herhangi partition programı ile convert olayını çok rahat yaparsın. Ne demek olmaz?
-
Abi ne kadarı boş ne kadarı dolu gorebılırsın...
Recovery tool lar da olabılır belki,
Ama Ubuntu, Pardus vs gibi herhangibir işletim sisteminin bu HDD ye tepkisi Win den hiç farklı olmayacaktır...