Hdd Tamiri?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek

Selam arkadaşlar... Aşşağıdaki fotoda gördüğünüz yanık direnç Değişimi mümkünmüdür? Hdd nin tamir olma olasılığı varmıdır? Değişirde Tahmini Ne kadar tutar? İçindeki verileri Kurtarma Şansımız olurmu?

Saygılar...

Fotolar;

click%20to%20zoom 

click%20to%20zoom 

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

elemanın üzerindeki kodu göremiyorum hocam.

Mümkünse yazabilirmisin yanındaki elemanla aynı değerde galiba.ilk resimde solundaki.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek

(643 lem) yazıyor hocam hdd ye iyice baktım..Diskin markası (seagate)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cordelian
    cordelian's avatar
    Banlanmış Üye
    Homo

direnc degıl hocam o başka bir malzeme.O kodda bir malzeme bilmiyorum malesef.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ayhun
    ayhun's avatar
    Erkek

kardesim o hdd nin google de fotolarını arat bi bak muhtemel değişir biraz diota benzio ancak o tip cihazlarda  baskı devre tek kat değil yani cok katlı oldugu için yollara zarar vermiş olabilir yada baska elemanlara en mantıklısı onun arızalısını bul kartı temelli değiştir yoksa çalıstırma durumun zor bu sefer aletin mekanik sorunu cıkabilir dediğim gibi tavsiye arastır kartı değiştir eger içindeki bilgiler onemliyse yoksa ugrasma at çöpe 50 lira 2. eli al tak gec

delimiyim ben?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek

http://img80.imageshack.us/f/28062010247.jpg/

http://img413.imageshack.us/f/28062010248.jpg/

http://img691.imageshack.us/f/28062010249.jpg/

Diskin Geniş kapsamlı fotoları hocalar bunlar zaten anık kendini belli ediyor bakışta anlarsınız..Yanan yerin adını direnç olarak biliyorum (Ama değilsede sorun değil) Şimdi bu diski tamir etme gibi bir şansımız varmı yanan yerin parçasından bulup takmak mümkünmüdür?

İçindeki bilgileri alsam yeter bana hdd le işim olmaz zaten..

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    spybreak
    spybreak's avatar
    Erkek

topkapı ulubatlı durağının orda yapıyorlar.. tek bilgisayarcı var zaten adını tam hatırlamıyorum 20 liraya yapıyorlardı ben 4 tane yaptımıştım seagate 160lıktı..

REMEMBER! RESPECT IS EVERYTHING
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

aynı model bur bir tane  kartları değiştir . 

Mevzu derin | Papikolas Planet
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek

SpyBreaK bunu yazdı:
    -----------------------------

topkapı ulubatlı durağının orda yapıyorlar.. tek bilgisayarcı var zaten adını tam hatırlamıyorum 20 liraya yapıyorlardı ben 4 tane yaptımıştım seagate 160lıktı..

Aynı bu şekilmiydi hocam seninkide? Kesin çözümü varsa yaptıram hemen zaten hdd değil içindeki bilgiler lazım bana benimde hdd 300 gb..

@karakutu

hocam denedim de piyasada çok var hdd..Birde malum bir şeyi isteyince bulamazsın ama istemeyince hemen karşına çıkıyor...

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karakutu
    karakutu's avatar
    Erkek

enes bunu yazdı:

SpyBreaK bunu yazdı:

Aynı bu şekilmiydi hocam seninkide? Kesin çözümü varsa yaptıram hemen zaten hdd değil içindeki bilgiler lazım bana benimde hdd 300 gb..

@karakutu

hocam denedim de piyasada çok var hdd..Birde malum bir şeyi isteyince bulamazsın ama istemeyince hemen karşına çıkıyor...

Aynı model  kesin bulursun  eğer yakınsan perpaya uğra derim yada  mecidiyeköye. Çok çok önemli ise aynısından al bir tane :)) kartları değiştir :P 

Mevzu derin | Papikolas Planet
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    enes
    enes's avatar
    Erkek

Yardımlarınız için çok teşekkürler :) @karakutu valla hocam ilk SpyBreaK arkadaşın dediğini yapıcam (: Olmadı senin dediğin şekilde yapıcam hdd ye sıfır parasını bayılmak istemiyorum artık..Kartı bulursam kartı alıp yapıcaz artık yoksa arkadaşında sölediği gibi 20 tl verip yaptırırz umarım (:

Toplam Hit: 3966 Toplam Mesaj: 20