Hdd Tamiri?
-
Selam arkadaşlar... Aşşağıdaki fotoda gördüğünüz yanık direnç Değişimi mümkünmüdür? Hdd nin tamir olma olasılığı varmıdır? Değişirde Tahmini Ne kadar tutar? İçindeki verileri Kurtarma Şansımız olurmu?
Saygılar...
Fotolar;
-
elemanın üzerindeki kodu göremiyorum hocam.
Mümkünse yazabilirmisin yanındaki elemanla aynı değerde galiba.ilk resimde solundaki.
-
(643 lem) yazıyor hocam hdd ye iyice baktım..Diskin markası (seagate)
-
direnc degıl hocam o başka bir malzeme.O kodda bir malzeme bilmiyorum malesef.
-
kardesim o hdd nin google de fotolarını arat bi bak muhtemel değişir biraz diota benzio ancak o tip cihazlarda baskı devre tek kat değil yani cok katlı oldugu için yollara zarar vermiş olabilir yada baska elemanlara en mantıklısı onun arızalısını bul kartı temelli değiştir yoksa çalıstırma durumun zor bu sefer aletin mekanik sorunu cıkabilir dediğim gibi tavsiye arastır kartı değiştir eger içindeki bilgiler onemliyse yoksa ugrasma at çöpe 50 lira 2. eli al tak gec
-
http://img80.imageshack.us/f/28062010247.jpg/
http://img413.imageshack.us/f/28062010248.jpg/
http://img691.imageshack.us/f/28062010249.jpg/
Diskin Geniş kapsamlı fotoları hocalar bunlar zaten anık kendini belli ediyor bakışta anlarsınız..Yanan yerin adını direnç olarak biliyorum (Ama değilsede sorun değil) Şimdi bu diski tamir etme gibi bir şansımız varmı yanan yerin parçasından bulup takmak mümkünmüdür?
İçindeki bilgileri alsam yeter bana hdd le işim olmaz zaten..
-
topkapı ulubatlı durağının orda yapıyorlar.. tek bilgisayarcı var zaten adını tam hatırlamıyorum 20 liraya yapıyorlardı ben 4 tane yaptımıştım seagate 160lıktı..
-
aynı model bur bir tane kartları değiştir .
-
SpyBreaK bunu yazdı:
-----------------------------topkapı ulubatlı durağının orda yapıyorlar.. tek bilgisayarcı var zaten adını tam hatırlamıyorum 20 liraya yapıyorlardı ben 4 tane yaptımıştım seagate 160lıktı..
-----------------------------Aynı bu şekilmiydi hocam seninkide? Kesin çözümü varsa yaptıram hemen zaten hdd değil içindeki bilgiler lazım bana benimde hdd 300 gb..
@karakutu
hocam denedim de piyasada çok var hdd..Birde malum bir şeyi isteyince bulamazsın ama istemeyince hemen karşına çıkıyor...
-
enes bunu yazdı:
-----------------------------
SpyBreaK bunu yazdı:
-----------------------------topkapı ulubatlı durağının orda yapıyorlar.. tek bilgisayarcı var zaten adını tam hatırlamıyorum 20 liraya yapıyorlardı ben 4 tane yaptımıştım seagate 160lıktı..
-----------------------------Aynı bu şekilmiydi hocam seninkide? Kesin çözümü varsa yaptıram hemen zaten hdd değil içindeki bilgiler lazım bana benimde hdd 300 gb..
@karakutu
hocam denedim de piyasada çok var hdd..Birde malum bir şeyi isteyince bulamazsın ama istemeyince hemen karşına çıkıyor...
-----------------------------Aynı model kesin bulursun eğer yakınsan perpaya uğra derim yada mecidiyeköye. Çok çok önemli ise aynısından al bir tane :)) kartları değiştir :P
-
Yardımlarınız için çok teşekkürler :) @karakutu valla hocam ilk SpyBreaK arkadaşın dediğini yapıcam (: Olmadı senin dediğin şekilde yapıcam hdd ye sıfır parasını bayılmak istemiyorum artık..Kartı bulursam kartı alıp yapıcaz artık yoksa arkadaşında sölediği gibi 20 tl verip yaptırırz umarım (: