folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Hdd Yi Fazla Formatlamak Zarar Verir Burda Görülgiği Gibi :)

Hdd Yi Fazla Formatlamak Zarar Verir Burda Görülgiği Gibi :)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fmk
    fmk's avatar
    Erkek
    http://www.dumpalink.com/media/1135430149/How_A_Harddisk_Works

Eğer İnsanlar benimle aynı şeyleri düşünüyorsa bir yerlerde yanlış yaptım demektir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lupin
    Lupin's avatar
    Erkek
    Ne adamsın la illa kanıtlayacan demi ? :) Araştırdın mı rastlantı mı ? :) Umarım aksini iddaa edenler bişeler anlamıştır :)

Rus ile aldatmayanı etmeli takdir,tek biri ile uslanmayanın hakkı köçektir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    fessuphanallah
    1- hdd yi fazla formatlamak zarar vermez
    2- o verdigin linkte hdd ye format atmiyor
    3- linkte zaten yaziyor hdd nasil calisir diyor ve calisma seklini gosteriyor
    4- ustelik hdd nin data kablosu takili degilken nasil format atiyor (video nun basinda gozuktugu gibi)

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fmk
    fmk's avatar
    Erkek
    bak dostum goruntude hdd ye format atılmadıgı asıkar zaten açıklama yaparkende adam bunu söylüyor lakin hdd format atıldıgı takdirde görüntüdeki çalışma mekanizmazı 10 kat daha eform sarf ediyor buda hdd nin ömrünü azaltıyor bilmiyorsan bir bilene danış

Eğer İnsanlar benimle aynı şeyleri düşünüyorsa bir yerlerde yanlış yaptım demektir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    sevgili fmk evet bu konuda cok cahil biriyim pek birsey bilmiyorum o yuzden amelece yaziyorum kusurabakma
    verdigin bilgiler icin sana tesekkur ederim.

:)

sen hic hdd yi sokup yukaridaki gibi hale getirip birseyler yazmaya calistinmi hdd yi.
    heh iste o nu ben yaptim.
    hdd yi boot etmeye calisirken aynen videodaki gibi calisir.

su mantigi kavra once. format atmak demek bilgisayarin uzeninden birseyler kazimak vs demek degil.
    format atmak demek diske birseyler yazmak anlamina gelir. ve sen bunu zaten gunluk hayatinda yapiyorsun.
    format atmak ne kadar zararliysa bilgisayara birseyler kopyalamak, birseyler kaydetmek islem yapmak o kadar zararlidir.

ben yinede bi arastirayim istersen belki benim soylediklerim sacmadir.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fmk
    fmk's avatar
    Erkek
    baba sultan bak olay su yanlıs varsa düzelt tamam hdd söküp bakmadım donanım bende o kadar iyi değildir zaten neyse hdd nin çalışma mantığını biliyoruz ve şundan eminimki format lamada hdd çok daha fazla tur atarak kendini kasar buda yatak aksamına zarar verir tıpkı yüz bin km sonra arabaya rot bakımı yapmak gibi düşün ve kalıbımı basarım hdd zarar verir.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    jezreel
    jezreel's avatar
    Erkek
    Hatalı düşünüyorsun, eğer 7200RPM de dönen bir hddnin formatla yatak aksamında zarar meydana gelseydi 7200RPM nin üstüne çıkılamazdı. Eğer senin dediğin gibi formatla yatak aksamında zarar meydana geliyorsa 10000RPMlik raptorlar en basit veriyi depolarken yanardı.

Not: Elimde Seagate PATA 60GB 7200RPM HDD var bu güne kadar benden sayısızca tekme ve format yemiş olup 3. yılını doldurmakta halada beton gibi...

gaipten görüntüler
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bektas
    x-files
    x-files's avatar
    Erkek
    guzel hoş ve yakısıklı.

//Hayat Bazen Tatlıdır//--//Aşıksan vur saza şoförsen bas gaza// https://zulfumehmet.com/ Kişisel bir olay
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    :) guluyorum

hdd yi araba mantigina benzetirsen bende sana sunu soyleyeyim
    o zaman madem hdd arabanin 100 binden sonra rot balans yaptiriyoruz hdd lerede 3 milyar devirden sonra bi rot balans ayari yapmak geriyor.
    arabaya rot balans yapilir neden ?
    1- tekere kocaman bir tas gelir
    - hdd de biz buna diske birseyler yazilirken tutup elinle sallamana benzetebiliriz.
    2- arabayi park ederken kaldirima kuturrttt diye oturtursun tekeri
    - hdd de biz buna diske birseyler yazilirken elektriklerin birden bire kesilmesi diyebiliriz

arabaya rot balans yapar kurtarirsin ama hdd yi atmak zorunda kalirsin.

son yazdigimi iyi oku. formatlamak demek hdd birseyler yazmak demektir. sen low level format atsanda hdd ye birseyler yaziyorsun
    normal format atsanda hdd ye birseyler yaziyorsun, diske birseyler kopyalasanda hdd ye birseyler yaziyorsun.
    arasinda HICBIR FARK YOK
    baba sultan :)

admin sultan deseydin bari

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fmk
    fmk's avatar
    Erkek
    bunu ilk defa senden duydum hdd fortmatlamak birşeyler yazmak diye neyse bende güleyim boşa gitmesin bu arada baba sultan lafı bizim yörelerde çok kullanıldıdn dolayı söylemiştim ahbab felan tarzında

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    demekki neymis bilmiyorsan bir bilene (rene'ye) danis demisler

Toplam Hit: 8361 Toplam Mesaj: 33