Hdd Yi Fazla Formatlamak Zarar Verir Burda Görülgiği Gibi :)
-
http://www.dumpalink.com/media/1135430149/How_A_Harddisk_Works
-
Ne adamsın la illa kanıtlayacan demi ? :) Araştırdın mı rastlantı mı ? :) Umarım aksini iddaa edenler bişeler anlamıştır :)
-
fessuphanallah
1- hdd yi fazla formatlamak zarar vermez
2- o verdigin linkte hdd ye format atmiyor
3- linkte zaten yaziyor hdd nasil calisir diyor ve calisma seklini gosteriyor
4- ustelik hdd nin data kablosu takili degilken nasil format atiyor (video nun basinda gozuktugu gibi) -
bak dostum goruntude hdd ye format atılmadıgı asıkar zaten açıklama yaparkende adam bunu söylüyor lakin hdd format atıldıgı takdirde görüntüdeki çalışma mekanizmazı 10 kat daha eform sarf ediyor buda hdd nin ömrünü azaltıyor bilmiyorsan bir bilene danış
-
sevgili fmk evet bu konuda cok cahil biriyim pek birsey bilmiyorum o yuzden amelece yaziyorum kusurabakma
verdigin bilgiler icin sana tesekkur ederim.
:)
sen hic hdd yi sokup yukaridaki gibi hale getirip birseyler yazmaya calistinmi hdd yi.
heh iste o nu ben yaptim.
hdd yi boot etmeye calisirken aynen videodaki gibi calisir.
su mantigi kavra once. format atmak demek bilgisayarin uzeninden birseyler kazimak vs demek degil.
format atmak demek diske birseyler yazmak anlamina gelir. ve sen bunu zaten gunluk hayatinda yapiyorsun.
format atmak ne kadar zararliysa bilgisayara birseyler kopyalamak, birseyler kaydetmek islem yapmak o kadar zararlidir.
ben yinede bi arastirayim istersen belki benim soylediklerim sacmadir. -
baba sultan bak olay su yanlıs varsa düzelt tamam hdd söküp bakmadım donanım bende o kadar iyi değildir zaten neyse hdd nin çalışma mantığını biliyoruz ve şundan eminimki format lamada hdd çok daha fazla tur atarak kendini kasar buda yatak aksamına zarar verir tıpkı yüz bin km sonra arabaya rot bakımı yapmak gibi düşün ve kalıbımı basarım hdd zarar verir.
-
Hatalı düşünüyorsun, eğer 7200RPM de dönen bir hddnin formatla yatak aksamında zarar meydana gelseydi 7200RPM nin üstüne çıkılamazdı. Eğer senin dediğin gibi formatla yatak aksamında zarar meydana geliyorsa 10000RPMlik raptorlar en basit veriyi depolarken yanardı.
Not: Elimde Seagate PATA 60GB 7200RPM HDD var bu güne kadar benden sayısızca tekme ve format yemiş olup 3. yılını doldurmakta halada beton gibi... -
guzel hoş ve yakısıklı.
-
:) guluyorum
hdd yi araba mantigina benzetirsen bende sana sunu soyleyeyim
o zaman madem hdd arabanin 100 binden sonra rot balans yaptiriyoruz hdd lerede 3 milyar devirden sonra bi rot balans ayari yapmak geriyor.
arabaya rot balans yapilir neden ?
1- tekere kocaman bir tas gelir
- hdd de biz buna diske birseyler yazilirken tutup elinle sallamana benzetebiliriz.
2- arabayi park ederken kaldirima kuturrttt diye oturtursun tekeri
- hdd de biz buna diske birseyler yazilirken elektriklerin birden bire kesilmesi diyebiliriz
arabaya rot balans yapar kurtarirsin ama hdd yi atmak zorunda kalirsin.
son yazdigimi iyi oku. formatlamak demek hdd birseyler yazmak demektir. sen low level format atsanda hdd ye birseyler yaziyorsun
normal format atsanda hdd ye birseyler yaziyorsun, diske birseyler kopyalasanda hdd ye birseyler yaziyorsun.
arasinda HICBIR FARK YOK
baba sultan :)
admin sultan deseydin bari -
bunu ilk defa senden duydum hdd fortmatlamak birşeyler yazmak diye neyse bende güleyim boşa gitmesin bu arada baba sultan lafı bizim yörelerde çok kullanıldıdn dolayı söylemiştim ahbab felan tarzında
-
demekki neymis bilmiyorsan bir bilene (rene'ye) danis demisler
Toplam Hit: 8364 Toplam Mesaj: 33