Hdmi İle Televizyona Görüntü Aktarma Problemi
-
beyler bi laptop var arkadaşımda hdmi kablosu ile tv ye görüntü aktarmak istiyoruz. ama tv sinyal yok uyarısı veriyor.
laptop asus. nvidia ekran kartı var.
tv ye kabloyu takınca, kablo takılı değil uyarısı yerine sinyal yok uyarısı çıkıyor.pc de her hangi bir tepki olmuyor. ne yaptıysam içinden çıkamadım.
format attık yeniden kurduk yine yok.
hdmi kablosunu değiştirdik yine yok.
tv de herhangi bir problem yok. uydu vs calisiyor.
pc de problem var diye düşünüyorduk, ama başka bir monitöre görüntü aktarıyor. (tv değil monitöre görüntü aktarıyor)
3 lcd de denendi görüntü yok, 1 monitörde denendi çalıştı.
sizce problem nedir neyden kaynaklanıyordur.
-
3 lcd de hdmi ile denediniz, 1 monitördede sanıyorum vga ile denediniz.
Bence laptopun hdmi çıkışında mekanik bir problem var bi tamirciye gösterin yada garantisi bitmediyse garan tiye yollayın
-
fn + lcd tuşlarına bas :)
-
Hocam görüntü ayarlarından baktın mı lcd yi görüyormu diye. Eğer görüyorsa dediklerime tıkla ordaki genel pnp olmayan monitör kısmından lcd yi seç uygula de.
-
monitör de de hdmi ile denedik.
2 farklı kablo ile denedik.
görüntü ayarları lcd yi görmüyor malesef. bilgisayar herhangi bir tepki vermiyor :/
benim anlamadığım nokta, monitöre takınca çalışması.
yani monitör ile tv arasındaki fark nedir. birine görüntü aktarıyor diğerine aktarmıyor. 3 farklı marka tv bu arada.
-
windows + p filan demiycem denemissinizdir sanırım ?
-
baristbt bunu yazdı
windows + p filan demiycem denemissinizdir sanırım ?
deme :)
-
işletim sistemi? 7 mi 8 mi? Gt630m var bnm alettede bende 1 hafta falan uğraştım.
win 8 de sürücülerden sanırım hocam win 7 yükledikten sonra çözüldü fn kombinasyonu yapmadan tabi geçmiyor onu zaten yapmıssın :)
-
daha önce tekrar sormuştum burada tekrar sorayım, masaüstü pc kasamda hdmi girişi var fakat kasanın uzantısı olarak içine 2 tane metal giriyor, bunlar düzenli yani bilerek kapatılmış gibi.
-
kumandadan seçenekerlerden HD1 - HD2 - scart - PC filan yazar.
PC yi seç gelir :) Gelmez ise diğerlerini dene. yine olmaz ise o zaman büyük bir problem vardır.
-
çözünürlüğü 800x600 bir dene bakalım gelcek mi