folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder HDMI Monitör Kullanan Var Mı ?

HDMI Monitör Kullanan Var Mı ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Hacılar y560 laptopuma 19 inch bi hdmi monitör almak istiyorum.Laptopda hdmi çıkışı var 1 gb de ekran kartı var.

Kullanların hdmi monitör hakkında görüşleri nedir?Özellikle göz sağlığı konusunda.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

hocam hdmi bir bağlantı kablosu türü. göz sağlığı açısından kablonun ne gibi bir yararı olabilir ki?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Erkek

hdmi modelleri genelde daha pahalı olur vga girişli monitörlere göre. bende hem vga hem hdmi bağlı görüntü kalitelerinde pek fark yok eğer başka cihaz bağlamayacaksan gerek yok hdmi. f.lux yükleyince ne göz ağrısı kalıyor ne de bozulma lcd monitörlerde. Bu arada 19 inç tavsiye etmiyorum 21.5 veya 22 inç al kullanışlı olsun istiyorsan. 

whopper tarafından 03/Kas/14 14:03 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    RockZs bunu yazdı

hocam hdmi bir bağlantı kablosu türü. göz sağlığı açısından kablonun ne gibi bir yararı olabilir ki?

Hocam konuya çok fazla hakim değilim.Ama bir keresinde ofisde bir abinin monitör hdmi idi adamın ekranı aynen mac ekranı gibiydi çözünürlük çok yüksekti.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Erkek

hocam sürekli kullandığın ekrandan daha büyük bi' ekrana baktığında, çözünürlük ve kontrast değerleri yüksekse, o anda da afilli birşey oynuyorsa dediğin gibi bir illüzyon oluşuyor. bildiğim kadarıyla tasarımcıların vs kullandığı özel monitörler dışında ev kullanıcılarına yönelik olan modeller arasında çok büyük bir fark yok. e tabi samsung var sunny var..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trampfd
    trampfd's avatar
    Erkek

Kullanmayan var mı?

Hdmi ile alakası yok, her ekran için geçerli; ekranın kalibrasyonunu iyi yaptıktan sonra, parlaklığı kökleyip karanlık odada göz kırpmadan bakmadıktan sonra panel türünün, bağlantı türünün, panel büyüklüğünün falan sağlık açısından farkları yok.

f.lux tavsiye ederim, ipadde de pc de de kullanıyorum, onsuz kod yazamıyorum.

Ehl-i Byte
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Hdmi mi displayport mu desen neyse

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    archair23
    archair23's avatar
    Erkek

hocam alacaksan hdmi al ilerdie lazım olur sonra neden hdmi almadım dersin benden demesi. monitörün hoparlörü olursa hdmi ile sesde alabilirsin. ben laptopumu sony televizyonuma bağlıyorum film filan izliyorum sök çıkar kolay oluyor diğer vga kabloda var 3 metre ama kullanmıyorum bile hdmi varken vga kullanmak pişmanlıktır 50 tl fazla olsun hdmia al 

Acer 4820TG i5 Ati 5650 & İphone 4 & iphone 6 & Turkcell Platinum & Ipad Mini Retina & Playstation 4 & GTA V & Logitech Z506 & Cookoo & Samsung Evo 250gb
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

http://hard.rozetka.com.ua/benq_gl2023a/p281371/

1600x900 çözünürlüğü var.Benq marka 

Nasıl sizce?

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı

bundan var bende tavsiye ederim http://hard.rozetka.com.ua/lg_electronics_22mp65d_p/p428749/

1920x1080 olmayan monitöre para verme yıl olmuş 2014 reyiz.

whopper tarafından 03/Kas/14 17:06 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 2380 Toplam Mesaj: 21