Hedef Koymak Doğrumudur ?
-
Okuduum zaman süresinde her öğretmen hedef koymamızı söyledi.Hedeflerimizi erken yaşlarda koydukta çok mu iyi oldu ben bu konuya taktım..
Hedef koy dediler kızlar ortaokulda pisikoloji erkekler mühendislik koydu hedefini.Şimdi durum ne mi ? Sınıfım mat'ı yapamayan (pisikoloji isteyen bi kız bana rasyonal sayıları çarparken payda eşitleniyor muydu diye sordu,karmaşık sayılarda 4 i kare dedim eksi nerden geliyo dedi ) insanlarla doldu..kızlar pisikoloji istiyo ya saldır tm ye :) sanki tm alanı seçene küt diye pisikolog ünvanı veriliyor..Hedefler varya sormadı hiç biri benim mat buna yeter mi ..
Bir arkadaşım var sosyale geçse okul birincisi olaacak ama hedef kurbanı küçüklükten koymuş hedefini avukat olucam mat ın m sinden anlamıyo .Tarih 90 corafya 90 mat 30 ..Ama yok avukat olacak o zaten seçtiği anda hukuka aldılar ya :)
Bende bu tayfanın maduruyum; Bir yıl mühendis olucam diye sayısala gittim ama şimdi tm deyim..Anladım ne fizik yetecek ne kimya..
Özetle:hedef konulmasın diyorum alırsınız lise 1 de karneyi elinize mat 5 fizik 5 kimya 5 mi pisikoloji de istesen sayısala gideceksin..
tarih cografya iyimi sözelcisin..
mat iyi edebiyatı seviyormusun tm cisin ..
meslek mi ? zevk almaya bakıcaksın ..
Şimdi sunu diyorum yeni gelenlere hedef koymayın ..normal okuyun hedefinizi lise 1 karnesi koysun.
-
Hedef koymak doğrudur ama ortaokulda değil lise2 de falan koyman lazım yoksa ya doktor ya muhendis diye koyarsın hedefi.
Memleketimiz mühendis memleketi, herkez mühendis. ama kimse değil aynı zamanda.
Satış elemanları, pazarlamacılar hepsi mühendis, maden işçisi bile var bizim memlekette mühendis.
Bana sorarsan okulda hedefin dersleri geçmek olsun, hedefini hayat için koy. yani muhendislik istiorsan sen ders geçmene bak ama egitimi okula birakma, boş zamanında kendin öğren ve araştır. Okuldan alacağın bilgiyi herkez alıyor seni kimsenin önüne geçirmez.
Hedefi koyarken eğer eline birazda para geçsin istiyorsan memlekete ne lazım diye de düşünmeyi unutma.
-
-
Mühendislik diye hedef mi olur?
Hadef dediğin şey net olur kesin olur yüksek olur eğer bir insan mühendis olacam diye bi hedef koyuyorsa buna hedef denmez. Şimdi bir insan önüne hedef koyuyor ama o hedefe ulaşmak için neyin gerekli olduğunu bilmiyorsa büyük bir sorun var demektir. Eğer bir hedef koyuyor o hedefe ulaşmak için çalışmıyorsa yine ortada büyük bir sorun var demektir.Zaten genel olarak Türkiyedeki insanların yüzde 95inin hedefi yok (Bu araştırmayı Erdal Demirkıran kendi yapmış:D rakamı hatırlamıyom onu da ben uydurdum ama 95ti galiba) Bence sizin o koyduklarınız hedef değildi hani küçükken sorarlar ya çocuğa büyüyünce ne olacaksın diye o da doktor olacam mühendis olacam der aynı onun gibi birşey.
-
connectus_erectus bunu yazdı:
-----------------------------Mühendislik diye hedef mi olur?
Hadef dediğin şey net olur kesin olur yüksek olur eğer bir insan mühendis olacam diye bi hedef koyuyorsa buna hedef denmez. Şimdi bir insan önüne hedef koyuyor ama o hedefe ulaşmak için neyin gerekli olduğunu bilmiyorsa büyük bir sorun var demektir. Eğer bir hedef koyuyor o hedefe ulaşmak için çalışmıyorsa yine ortada büyük bir sorun var demektir.Zaten genel olarak Türkiyedeki insanların yüzde 95inin hedefi yok (Bu araştırmayı Erdal Demirkıran kendi yapmış:D rakamı hatırlamıyom onu da ben uydurdum ama 95ti galiba) Bence sizin o koyduklarınız hedef değildi hani küçükken sorarlar ya çocuğa büyüyünce ne olacaksın diye o da doktor olacam mühendis olacam der aynı onun gibi birşey.
-----------------------------sorun o ya aslında hedef bile olamayacak şeyleri hedef diye aldık
-
Örnek: Ajdar. Makina mühendisi :|
Asıl alacağın hedef direk meslek konusunda olmamalı.
Seni ne mutlu eder, hangi işle hayatın daha uyumlu olur.
Hayatın olacak bir mesleği değil, hayatını kolaylaştıracak bir mesleği hedeflemelisin.
Bence Şeyhimizin de dediği gibi.
Zaman geçtikçe, olgunlaştıkça insan ne istediğini daha iyi anlayabiliyor.
O yüzden herkes kendine biraz zaman verip doğru zamanın geldiğini hissettiğinde hedef koymalı önüne. -
MaTRaX bunu yazdı:
-----------------------------
Örnek: Ajdar. Makina mühendisi :|
Asıl alacağın hedef direk meslek konusunda olmamalı.
Seni ne mutlu eder, hangi işle hayatın daha uyumlu olur.
Hayatın olacak bir mesleği değil, hayatını kolaylaştıracak bir mesleği hedeflemelisin.
Bence Şeyhimizin de dediği gibi.
Zaman geçtikçe, olgunlaştıkça insan ne istediğini daha iyi anlayabiliyor.
O yüzden herkes kendine biraz zaman verip doğru zamanın geldiğini hissettiğinde hedef koymalı önüne.
-----------------------------Ajdarı salak sanmayın.Adam salak olsa Türkiyenin %80 i ne kendini tanıtabilir miydi : |
-
=) Türkiye'nin 80%'inin tanıdığı diğer kişiler akıllı mı sanıyorsun ?
Salak ordusu çıkar bunlardan be :) Başı da Ajdar çeker.
Onun çıkıp yaptığı şeylerden farklı bir şey yapan göremiyorum ben tv gündüz kuşağında.
Neyse konu sapmasın.
Ajdar Salak! = ) -
Hedef koymak doğrudur.. Cosmosda vardır.. Ajdarda salaktır..
-
hedefim fizikçi olmaktı
3 sınıf fizik bölümü öğrencisiyim :D
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------Hedef koymak doğrudur ama ortaokulda değil lise2 de falan koyman lazım yoksa ya doktor ya muhendis diye koyarsın hedefi.
Memleketimiz mühendis memleketi, herkez mühendis. ama kimse değil aynı zamanda.
Satış elemanları, pazarlamacılar hepsi mühendis, maden işçisi bile var bizim memlekette mühendis.
Bana sorarsan okulda hedefin dersleri geçmek olsun, hedefini hayat için koy. yani muhendislik istiorsan sen ders geçmene bak ama egitimi okula birakma, boş zamanında kendin öğren ve araştır. Okuldan alacağın bilgiyi herkez alıyor seni kimsenin önüne geçirmez.
Hedefi koyarken eğer eline birazda para geçsin istiyorsan memlekete ne lazım diye de düşünmeyi unutma.
-----------------------------Şeyhim Son Cümle Kafama Takıldı ''Hedefi koyarken eğer eline birazda para geçsin istiyorsan memlekete ne lazım diye de düşünmeyi unutma. '' Sence Ne gibi Meslek Olur Para Kazanmak İçin..