Helyum Hakkında Bir Kaç Soru
-
arkadaşalr kaç m3 helyum kaç gr materyali kaldıra bilir birde helyumdan daha hafif yanmayan bir gaz varmı varsa nerelerden temin edilir helyumuda bulşa bileceğim mazalar nerelerdir.
-
hacı holy nin uçan balon yapma dökümanı vardı dökümanlara bak bulursun orda, çıkan gaz helyum olması gerek,o gazı alıp kullanabilirsin,tabi nası yaparsın orasını bilemem :)
kaç m3 He kaç gr kaldırır demişsin, bunun cevabını bilmiorum ama,al bi balon,hassas terazide tart,ondan sora ölçülü bi şekilde He ver balona, balon havalanmaya başladığında o kadar m3 He o kadar gr materyali kaldırıor demektir kanımca :) ama ağır şeyler taşıtıcam diosan daha ince hesap gerekebilir..
-
yok birader o olmaz benim proje için hidrojen en son düşünülecek madde dikkat ettiysen yanmayan başaka uçuran gaz warmı diede sormuşum :D :D helyum en iisi ama başka yanmayan zehirlemeyen warsa o da olabiler
-
haa pardon hoca dökümandaki gaz helyum die kalmış aklımda,şimdi baktım hidrojen dior. ii de helyum da yanıcı deil mi?
-
jhelyumdan daha hafif yaz hidrojen var oda yanıcıların babası amk sen bana helyumun öz kütlesini bul 1 atm basınçta
ve havanın sıcaklığına göre değişecektir sanırım nekadar kaldıracağı ona göre ben hesaplarım sana tabi havanın öz kütleside lazım
-
cold-m4 bunu yazdı:
-----------------------------hacı holy nin uçan balon yapma dökümanı vardı dökümanlara bak bulursun orda, çıkan gaz helyum olması gerek,o gazı alıp kullanabilirsin,tabi nası yaparsın orasını bilemem :)
kaç m3 He kaç gr kaldırır demişsin, bunun cevabını bilmiorum ama,al bi balon,hassas terazide tart,ondan sora ölçülü bi şekilde He ver balona, balon havalanmaya başladığında o kadar m3 He o kadar gr materyali kaldırıor demektir kanımca :) ama ağır şeyler taşıtıcam diosan daha ince hesap gerekebilir..
-----------------------------
havada olan bişeyi nasıl tartacan dayı :S -
nekadar helyumun nekadar ağırlık kaldıracağı hesap gerektiri ama H2 helyum dan yarı yarıya hafiftir..
-
peki helyum ve hidrojeni karıştırsam babalara gelirmiyim :D
bide nerelerden bulurum bu helyumu bide bana 3 bilgisayar kasası büyüklüğünde balon lazım kanımca yaklaşık 1 bir buçuk kg yük kaldırıcam bide bu balonu havada dengede tutabilirmiyim yoksa ya yükselicek yada alçalıcakmı -
HeYeT bunu yazdı:
cold-m4 bunu yazdı:
-----------------------------hacı holy nin uçan balon yapma dökümanı vardı dökümanlara bak bulursun orda, çıkan gaz helyum olması gerek,o gazı alıp kullanabilirsin,tabi nası yaparsın orasını bilemem :)
havada olan bişeyi nasıl tartacan dayı :S
-----------------------------helyumu deil balonu tartıcan sönükken, balonun ağırlığı sabit zaten değişmez =)
-
yawuz bunu yazdı:
peki helyum ve hidrojeni karıştırsam babalara gelirmiyim :D
bide nerelerden bulurum bu helyumu bide bana 3 bilgisayar kasası büyüklüğünde balon lazım kanımca yaklaşık 1 bir buçuk kg yük kaldırıcam bide bu balonu havada dengede tutabilirmiyim yoksa ya yükselicek yada alçalıcakmı
-----------------------------çok zor biraderim. 1,5 kiloyu kaldırmak çok zor. balon kendisini zor kaldırıyor zaten.helyumdan çok daha hafifini bulman lazım ama ondanda baya bulman gerekecek(:
-
Dur Tahmin ediyim Zeplin yapacan sanırım, Helyum yada Hidrojenden daha hafif bi madde olduğunu bulsam Havada pervanenin üfürme gücüyle, Kayan Lastiksiz araba icad ederdim, Kimse gülmesin Ciddiyim. :)