Hem Ev Hem İşyeri Tek İnternet Nasıl Yapabilirim?
-
Arkadaşlar dükkanımda ttnet internetim var. Daha önceden evde kullanıyorduk. Ancak dükkan açtıktan sonra nakil işlemi yaptırdık. Şimdi sorum şu hem evde hem dükkanda aynı hesaptan nasıl internete bağlanabilirim?
TTnet wifi diye bir şey var kafelerden kendi evdeki internetime bağlanabiliyorduk? O işlemi yapmak için ek abonelik gerekli mi? Ya da ek para falan?
Her türlü öneriye açığım teşekkürler.
-
Ev ve iş yeri arası uzak değilse yad birbirlerini görüyorsa 2 tane 5ghz ap ile (ubnt nanostation m5 veya loco m5) 10km ye kadar arada engel olmamak şartıyla internet taşıyabilirsin hocam
-
cache bunu yazdı
Ev ve iş yeri arası uzak değilse yad birbirlerini görüyorsa 2 tane 5ghz ap ile (ubnt nanostation m5 veya loco m5) 10km ye kadar arada engel olmamak şartıyla internet taşıyabilirsin hocam
Ortalama 850m falan olması lazım sen aradaki binalar falan 1km de. Uzak yani.
-
o ttnet wifi denen olay belli başlı muhitlerde ttnetin koyduğu ap ler aracılığı ile bağlanırsın aylık 600 dkk kullanma hakkın mevcuttur.. eve en ucuzundan uydunet bağlattır
-
kablo işgörürse kablo çek bence bizim interneti 150 m kabloyla birisi kullanıyo sıfır sıkıntı
-
ari41 bunu yazdı
kablo işgörürse kablo çek bence bizim interneti 150 m kabloyla birisi kullanıyo sıfır sıkıntı
Hocam 850m nasıl kablo çekeyim yerin altından ufak ufak kaza kaza 10 günümü alır :D Ayrıca tespit olursa sıkıntı. Koptusu olur uçtusu olur çoluk çocuğu olur o iş sıkıntı.
-
Cayan bunu yazdıcache bunu yazdı
Hali hazırda 2 adet ubiquiti m5 ile kendi internetimi 3 sokak ilerideki bina ile paylaşıyorum.
Arada bina var demişsin.
Ev ve işyerindeki bina çatısına anten kurarsan 2 anten de birbirini görebilir mi ? -
efsane_212 bunu yazdıCayan bunu yazdıcache bunu yazdı
Hali hazırda 2 adet ubiquiti m5 ile kendi internetimi 3 sokak ilerideki bina ile paylaşıyorum.
Arada bina var demişsin.
Ev ve işyerindeki bina çatısına anten kurarsan 2 anten de birbirini görebilir mi ?Hocam 3 sokaktan fazla 7-8 ara sokak var binalar sokaklarda sağlı sollu.
-
Sen 3 sokak olarak bakma hocam.
10 km menzili var o cihazların ve bahsettiğim cihaz modeli başlangıç seviyesi.
Daha iyileri 25 km menzile çıkıyorlar v.s..
Önemli olan cihazların birbirini görebilmesi.
Kurulum yapılsa 2 cihaz birbirini görebilir mi ? -
efsane_212 bunu yazdı
Kurulum yapılsa 2 cihaz birbirini görebilir mi ?Biraz gözlem yaptım hocam ben evde en üst katta oturuyorum onda sıkıntı yok ama dükkan zemin kat binanın yüksekliği var izin alınıp çıkılabilinir ama arada daha yüksek binalarda var yol eğimli geliyor zaten göremez ikisi birbirini sanırsam.
Uydunete bakacam olmadı. Evde çok durmuyorum zaten öyle dursun diye alacağım. Yine bi düzenli 20-30 lira kitleyecekler bize her ay gibi görünüyor :D
-
Cayan bunu yazdıefsane_212 bunu yazdı
Kurulum yapılsa 2 cihaz birbirini görebilir mi ?Biraz gözlem yaptım hocam ben evde en üst katta oturuyorum onda sıkıntı yok ama dükkan zemin kat binanın yüksekliği var izin alınıp çıkılabilinir ama arada daha yüksek binalarda var yol eğimli geliyor zaten göremez ikisi birbirini sanırsam.
Uydunete bakacam olmadı. Evde çok durmuyorum zaten öyle dursun diye alacağım. Yine bi düzenli 20-30 lira kitleyecekler bize her ay gibi görünüyor :D
Ağır şeyler değilse, helyum balonlarından taşıyıcı yap, iple bağla ev çatısına ve dükkan çatısına, görürler :D