folder Tahribat.com Forumları
linefolder Network - İnternet
linefolder Hem Ev Hem İşyeri Tek İnternet Nasıl Yapabilirim?

Hem Ev Hem İşyeri Tek İnternet Nasıl Yapabilirim?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cayan
    Cayan's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Arkadaşlar dükkanımda ttnet internetim var. Daha önceden evde kullanıyorduk. Ancak dükkan açtıktan sonra nakil işlemi yaptırdık. Şimdi sorum şu hem evde hem dükkanda aynı hesaptan nasıl internete bağlanabilirim? 

TTnet wifi diye bir şey var kafelerden kendi evdeki internetime bağlanabiliyorduk? O işlemi yapmak için ek abonelik gerekli mi? Ya da ek para falan?

Her türlü öneriye açığım teşekkürler.

https://www.youtube.com/watch?v=jQk82bpUy1Y
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cache
    cache's avatar
    Erkek

Ev ve iş yeri arası uzak değilse yad birbirlerini görüyorsa 2 tane 5ghz ap ile  (ubnt nanostation m5 veya loco m5) 10km ye kadar arada engel olmamak şartıyla internet taşıyabilirsin hocam

En iyisi olmadan önce, her zaman en kötüsü olmaz mı ?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cayan
    Cayan's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    cache bunu yazdı

Ev ve iş yeri arası uzak değilse yad birbirlerini görüyorsa 2 tane 5ghz ap ile  (ubnt nanostation m5 veya loco m5) 10km ye kadar arada engel olmamak şartıyla internet taşıyabilirsin hocam

Ortalama 850m falan olması lazım sen aradaki binalar falan 1km de. Uzak yani.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

o ttnet wifi denen olay belli başlı muhitlerde ttnetin koyduğu ap ler aracılığı ile bağlanırsın aylık 600 dkk kullanma hakkın mevcuttur.. eve en ucuzundan uydunet bağlattır

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ari41
    ari41's avatar
    Homo

kablo işgörürse kablo çek bence bizim interneti 150 m kabloyla birisi kullanıyo sıfır sıkıntı

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cayan
    Cayan's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    ari41 bunu yazdı

kablo işgörürse kablo çek bence bizim interneti 150 m kabloyla birisi kullanıyo sıfır sıkıntı

Hocam 850m nasıl kablo çekeyim yerin altından ufak ufak kaza kaza 10 günümü alır :D Ayrıca tespit olursa sıkıntı. Koptusu olur uçtusu olur çoluk çocuğu olur o iş sıkıntı.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsane_212
    efsane_212's avatar
    Erkek
    Cayan bunu yazdı
    cache bunu yazdı

Hali hazırda 2 adet ubiquiti m5 ile kendi internetimi 3 sokak ilerideki bina ile paylaşıyorum.

Arada bina var demişsin.
    Ev ve işyerindeki bina çatısına anten kurarsan 2 anten de birbirini görebilir mi ?

Önemli olan; hayatta "en çok şeye sahip olmak" değil, "en az şeye ihtiyaç duymaktır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cayan
    Cayan's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    efsane_212 bunu yazdı
    Cayan bunu yazdı
    cache bunu yazdı

Hali hazırda 2 adet ubiquiti m5 ile kendi internetimi 3 sokak ilerideki bina ile paylaşıyorum.

Arada bina var demişsin.
    Ev ve işyerindeki bina çatısına anten kurarsan 2 anten de birbirini görebilir mi ?

Hocam 3 sokaktan fazla 7-8 ara sokak var binalar sokaklarda sağlı sollu. 

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsane_212
    efsane_212's avatar
    Erkek

Sen 3 sokak olarak bakma hocam.
    10 km menzili var o cihazların ve bahsettiğim cihaz modeli başlangıç seviyesi.
    Daha iyileri 25 km menzile çıkıyorlar v.s..

Önemli olan cihazların birbirini görebilmesi.
    Kurulum yapılsa 2 cihaz birbirini görebilir mi ?

Önemli olan; hayatta "en çok şeye sahip olmak" değil, "en az şeye ihtiyaç duymaktır.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cayan
    Cayan's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    efsane_212 bunu yazdı

Biraz gözlem yaptım hocam ben evde en üst katta oturuyorum onda sıkıntı yok ama dükkan zemin kat binanın yüksekliği var izin alınıp çıkılabilinir ama arada daha yüksek binalarda var yol eğimli geliyor zaten göremez ikisi birbirini sanırsam.

Uydunete bakacam olmadı. Evde çok durmuyorum zaten öyle dursun diye alacağım. Yine bi düzenli 20-30 lira kitleyecekler bize her ay gibi görünüyor :D

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Cayan bunu yazdı
    efsane_212 bunu yazdı

Biraz gözlem yaptım hocam ben evde en üst katta oturuyorum onda sıkıntı yok ama dükkan zemin kat binanın yüksekliği var izin alınıp çıkılabilinir ama arada daha yüksek binalarda var yol eğimli geliyor zaten göremez ikisi birbirini sanırsam.

Uydunete bakacam olmadı. Evde çok durmuyorum zaten öyle dursun diye alacağım. Yine bi düzenli 20-30 lira kitleyecekler bize her ay gibi görünüyor :D

Ağır şeyler değilse, helyum balonlarından taşıyıcı yap, iple bağla ev çatısına ve dükkan çatısına, görürler :D

ozgunlu tarafından 29/Ara/15 14:35 tarihinde düzenlenmiştir

Hello, i am nothing. I come from Neverland.
Toplam Hit: 2521 Toplam Mesaj: 15
ttnet