Her Bokun Sonu 0 Dır(Kendi Teorim)
-
hiç bi sayı 0 a bölünmez tabi biz de oradaki celiskiyi söylüoz
bkz. http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=43275&sayfa=3#382473 -
nu_metal bunu yazdı:
-----------------------------
pc_worm bunu yazdı:
-----------------------------nu_metal bunu yazdı:
4x2=8 cünkü 4=8/2 elma bunu dio 5x0=0 sa 0/0 nie 5 diil
edit: neyse ya yatın zıbarın aq bizmi kurdarcaz dünyayı hadin iyi geceler tbt
hacı yaptığın işlem4x2 = 8 neyi sağa sola atıyon, top mu bu saçmalamayın, pratik olsun diye, ilkokulda öyle söylerler :D
___ __
2 2
pratikle alakası yok o denklemde saga yada sola attıgında denkelemi saglaması gerek onun için kısaltmayla alakası yok bence
hoca diyecek laf bulamıyorum, git bi ilkokul 2. sınıf kitabı al bak, tanım kümesinde sayıları zikinizin keyfine sağa sola sallayabilirsiniz yazıyo mu? -
DeAd_BoDiEs bunu yazdı:
o zaman bana biri şunun mantığını açıklasın :D
0 yutan eleman di mi ewt yutan eleman peki neden 0*sonsuz tanımsız oluyo :D 0 bütün sonsuzu yutamıyo mu :D
0*sonsuz reel sayılarda tanımsızdır.eger tanım kumemiz genişletilmiş reel sayılar olursa-yani R~ - ozaman tanımsız değildir. -
pc_worm osallandığına dair binlerce referans gösterebilirim sen bana sallanmadığına dair gösterebilirmisin peki ?
neyse çok uzadı bu konu saçma sapanlaştı öylesine açmıştım zaten kapansın.
-
göster abi bi tane, o sallama dediğin işlemin aslında bölme işlemi olmadığını kanıtla bana.
-
olum boşverin matematiği gelin felsefe,ülkeler coğrayfası , tarih konuşalım : )
-
unstopable bunu yazdı:
DeAd_BoDiEs bunu yazdı:
0 yutan eleman di mi ewt yutan eleman peki neden 0*sonsuz tanımsız oluyo :D 0 bütün sonsuzu yutamıyo mu :D
0*sonsuz reel sayılarda tanımsızdır.eger tanım kumemiz genişletilmiş reel sayılar olursa-yani R~ - ozaman tanımsız değildir.
işte ben tanımsız olma mantığını anlamadım.. yani niye tanımsız diyolar 0 sonuçta yutan eleman :D
bana göre 0*sonsuz=0 dır :D mantıken böyle olması gerekiyo :S -
2x4=8
bikere her iki tarafı 2 e bölme diye bişey olmaz şöyle gösterim
ilk önce 2 parantezine alalım(almaya gerek yoq ama anlaman için)
2(1x2)=8 sana göre her 2 tarafı 2 ye bölersek
1x2=4 olur böle bişimünkün mü ?
-
DeAd_BoDiEs bunu yazdı:
unstopable bunu yazdı:
DeAd_BoDiEs bunu yazdı:
0*sonsuz reel sayılarda tanımsızdır.eger tanım kumemiz genişletilmiş reel sayılar olursa-yani R~ - ozaman tanımsız değildir.
işte ben tanımsız olma mantığını anlamadım.. yani niye tanımsız diyolar 0 sonuçta yutan eleman :D
bana göre 0*sonsuz=0 dır :D mantıken böyle olması gerekiyo :S
Dayı senin mantığından gidersek, bi sayının sonsuzla çarpımı, sonsuza eşittir (negatif değilse), 0 x sonsuz unda sonsuz olması gerekirdi, bi değeri tek başına düşünüyorsun, diğer değerinde bi işlevi var orda. Bu yüzden tanımlayamamışlar. -
elmasekeri bunu yazdı:
-----------------------------2x4=8
bikere her iki tarafı 2 e bölme diye bişey olmaz şöyle gösterim
ilk önce 2 parantezine alalım(almaya gerek yoq ama anlaman için)
2(1x2)=8 sana göre her 2 tarafı 2 ye bölersek
1x2=4 olur böle bişimünkün mü ?
dayı 4X2 yi 2 parantezine alıyon ve 2(1+2) buluyon öyle mi? O dediğin toplamada olur, 4+4 olsaydı alırdın 2 parantezine 2(2+2) çıkardı.