Herkes Sadece Kendi Mesajlarını Silsin
-
slm. özel mesaj sistemi yaptım fakat. mesaj silince id noyu değiştirince başkasının msjınıda siliyor.bunu nasıl engelliyebilirim ?
tbt de böle bişi yok bugün bizzat denedim :D rene veya holü den de küfürü yidim :D:D:D
bende böle bişi istiyom :)
-
sql de
sen şöyle yapıyorsundur
sql= "delete from message where id = " & gelenid
şöyle yap...
sql= "delete from message where kullaniciid=" & session("kullaniciid") & " and id = " & gelenid
eğer böle yaparsan kullanıcıid seçileceği için kayıt cıkmaz...
Tahribatta deneme bile, piçliğin arttığını sezerse siteden banlar :)
-
şöle bişi yapabilirsin ben anlamam asp den
mesela db ye bunları kaydettin
mesajlar tablosunda
mesaj id si/ mesaj/ yazan
sen ne edion silme kodu mesaj id si gibim bişi yazıyorusun
şunu yapabilisir
eğer
yazan kişinin id=konuyu silmek isteyenin id
ise
silme kodu mesaj id
aksi halde
buna yetkiniz yok a.q
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------sql de
sen şöyle yapıyorsundur
sql= "delete from message where id = " & gelenid
şöyle yap...
sql= "delete from message where kullaniciid=" & session("kullaniciid") & " and id = " & gelenid
eğer böle yaparsan kullanıcıid seçileceği için kayıt cıkmaz...
Tahribatta deneme bile, piçliğin arttığını sezerse siteden banlar :)
-----------------------------Abi zamanında burdada oluyodu :D hem baskasının konusu editleniyodu hem siliniyodu :Pp
-
kod bu
<%
kid = Request.QueryString("kid")
Set yoket = Server.CreateObject("ADODB.RecordSet")
SQL= "DELETE from mesajlar WHERE "&session("kullaniciadi")&" and id="&kid
yoket.open SQL,bag,1,3
response.redirect "mesajkutusu.asp"
%>yoket.open SQL,bag,1,3 burada hata veriyor :|
Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80040e10'
[Microsoft][ODBC Microsoft Access Driver] Too few parameters. Expected 2.
-
sorgunda hata var hocam
SQL= "DELETE from mesajlar WHERE "&session("kullaniciadi")&" and id="&kid
bu ne böle ? :)
session("kullaniciadi") yi neye eşitliyon ? hangi alan ile eşleştiriyoon. sorguda gereksiz yere fazladan bi zımbırtı yani :) onu kaldırman lazım.
-
Dostum mesala kullanıcı giriş yaptı diyelim.
kullanıcı girişi kontrol eden yerimiz de şöyle bir tanmıa işlemi yapılsın
session("uyenumarasi") = rs("uyeID")
Yani kullanıcı girişi onaylandıktan sonra kayıt kümesindeki üye numarasını sessiona attık ve böylece onu heryerde tanıyalım.Burası böylece anlaşıldı.
Diyelim ki kullanıcı gelen mesajlarını kontrol edecek, ama kendine ait olanları, yoksa kıyamet kopar valla
Mesajlar adlı tablomuzda şunlar olsun mesajID , uyeID , konu , mesaj ...
Şimdi biz kullanıcın kendine ait olan mesajlarını görüntületelim.
Set kayitdizisi = Server.CreateObject("Adodb.Recordset")
kayitdisi.OPEN "SELECT * FROM MESAJLAR WHERE uyeID = "&session("uyenumarasi")&"", Bağlantın, 1, 3
if kayitdisi.eof or kayitdisi.bof then
response.write "mesj yok"
else
istediği gibi sıralat
end if
-----------------------------------------------------
Ben sana bir de bunun silme işlemini anlatayım.
Mesajlar sayfasında mesajlarımıza bakıyoruz diyelim.Ama bir tanesini beğenmedik sileceğiz.Bunun linki şöyle olsun
<a ref="sil.asp?mesajID=14">Sil</a> 14 numaralı mesajı sileceğiz.
------------- sil.asp ----------------------
<%
strMesajID = Request.Querystrin("mesajID") 'adres satırındaki mesajID stringini aldık ve onu strMesajID değişkenine atadık.
if strMesajID = "" OR Instr(strMesajID) = FALSE THEN 'gelen mesajID numarası boş değil ve sayısal bir ifadeyse HOPPPDUR YOLCU
response.write "Geçerli bir numara giriniz."
else ' değilse, yani strMesajID boş değil ve bir sayısal ifadeyse yola devam
set rs = Server.CreateObject("Adodb.Recordset") 'onu sorgulamak için küme oluşturduk
rs.open "Select * FROM Mesajlar WHERE uyeID = "&session("uyenumarasi")&" AND mesajID ="&strMesajID&"", BAĞLANTIN , 1, 3 'bize ait mi ve o mesaj tablo da varmı diye baktık
if rs.eof or rs.bof then ' Böyle bir kayıt yoksa
response.write "Mesaj bulunamadı
else 'Değilse,yani mesaj varsa
response.write ""&rs("mesaj")&"" 'mesaj yazdırılıyor.
end if 'mesajın olup olmadığı koşulu kapatılıyor.
end if ' strMesajID numeric veya boş olmama koşulu kapatılıyor.
-
kivanchh bunu yazdı:
-----------------------------Abi zamanında burdada oluyodu :D hem baskasının konusu editleniyodu hem siliniyodu :Pp
-----------------------------
Hoca hangi zaman o?Burada tahribatta öle bi acık olacka, 15 dakka kalmadan sitede mesaj kalmaz, hangi zamandan bahsediosun sen????
bütün tahribat yedekleri elimdedier benimn düzenli olarak sen deki 3 sene önce acalım 3 sene önceki yedeği kuralım bak bakalım calışıomu.....
Bok atmayalım hoca sisteme... Burada öle bi acık olsa site 15 dakka durmaz...
Kaldıki biz bu siteye her satır kodu yazarken, senin nası düşünmen gerektiğini düşünüyoruz... Kolay değil bu işler :)
-
renegadealien bunu yazdı:
kivanchh bunu yazdı:
Hoca hangi zaman o?Burada tahribatta öle bi acık olacka, 15 dakka kalmadan sitede mesaj kalmaz, hangi zamandan bahsediosun sen????
bütün tahribat yedekleri elimdedier benimn düzenli olarak sen deki 3 sene önce acalım 3 sene önceki yedeği kuralım bak bakalım calışıomu.....
Bok atmayalım hoca sisteme... Burada öle bi acık olsa site 15 dakka durmaz...
Kaldıki biz bu siteye her satır kodu yazarken, senin nası düşünmen gerektiğini düşünüyoruz... Kolay değil bu işler :)
-----------------------------Haci sistem harika bok atmıyorum :) bi ara baskasının msjı editleniyodu cok iyi hatırlıyorum sonradan kapatıldı o acık.
Hatta doguhan konu acmıstı söyle böyle diye arıyodumda bugünlük aramam bitmiş :D öyle diyo sistem :)
-
evet bende hatırlıyorum :).. Hatyta webwizkende vardı öyle bi açık editleniyodu başkasının mesajı.
-
tahribatta editleme acıgı yoktu. o dediginiz acık cwde yani webwizzde wardı yanlıs hatırlıonuz :D . tahribatta sadece rteden kaynaklanan style acıgı vardı. oda rteyi yazan yine webwizin kodırı mal şahsiyettir. küfürlerinizi ona edebilirsiniz :P