Hiç Aslında Çok Sanslı Olduğunuz Düşündünüzmü ?
-
BAAL bunu yazdı:
-----------------------------
seytanla Tanrının iddası için yaratılmıssak bu sans degil mahkum olmaktır.eger sonunda seytan ne yaparsa yapsın kaybedicekse bu oyunu tanrı bastan kurgulamıs ve seytanıda ona göre yaratmıssa seytan inançları için savasıyo demektir ve bizler bu oyunda yer alıyosak bunun için tanrıya sukrettigimiz kadar seytanada sukratmemiz gerekmez mi.
-----------------------------bence öyle değil tanrı şeytanı yaratmadımı yaratdı (bana göre ALLAh )
senin yaptığın kasaba kıyma kıydırtmak makinaya şükretmek :D
-
Swool bunu yazdı:
bassaristhe bunu yazdı:
uyarma bile kendilerini en dertli sanan insanlar iste ilgi fln isterler ben tanimam öyle insanlari bi gün kendileri anlarlar ztn ne kdr salak olduklarini :Dbu arada var olmak sans mi :)
Var olmak şansmıdır bilmem ama var olmamak şanssızlıktır.
Var olmiyan birinin üzüldügünü gördünmü hiç veya var olmiyan biri için üzüldünmü :D -
hbgrstyle bunu yazdı:
-----------------------------BAAL bunu yazdı:
seytanla Tanrının iddası için yaratılmıssak bu sans degil mahkum olmaktır.eger sonunda seytan ne yaparsa yapsın kaybedicekse bu oyunu tanrı bastan kurgulamıs ve seytanıda ona göre yaratmıssa seytan inançları için savasıyo demektir ve bizler bu oyunda yer alıyosak bunun için tanrıya sukrettigimiz kadar seytanada sukratmemiz gerekmez mi.
-----------------------------bence öyle değil tanrı şeytanı yaratmadımı yaratdı (bana göre ALLAh )
-----------------------------ben tamamiyle kuranda yazılanlardan yola cıkıyorum beni degil kuranı eleştirmiş oluyorsun.birde "bana göre allah" nedemek türk tarihinde atalarımız tengri sonra tanrı demişler allah ile aynı anlamda tanrı türkçe allah arapca ama ikiside aynı seyi ifade ediyo neden arabın dilini kullanıyım kuranı anlamıyorum bu yuzden türkce okurum ezanı anlamıyorum türkce olmasnı isterim nedir bu hiç bir zaman anlamam gerci cok baska bir konu ya bu neyse yeri degil
-
bassaristhe bunu yazdı:
Swool bunu yazdı:
bassaristhe bunu yazdı:
uyarma bile kendilerini en dertli sanan insanlar iste ilgi fln isterler ben tanimam öyle insanlari bi gün kendileri anlarlar ztn ne kdr salak olduklarini :Dbu arada var olmak sans mi :)
Var olmak şansmıdır bilmem ama var olmamak şanssızlıktır.
Var olmiyan birinin üzüldügünü gördünmü hiç veya var olmiyan biri için üzüldünmü :D
Varlık ve oluşumdan bahsediyorum, dediklerimi çarpıtmışsın ya da anlamışsın, üzüntü vb. soyut kavramlar kullanmadım. -
BAAL bunu yazdı:
hbgrstyle bunu yazdı:
-----------------------------ben tamamiyle kuranda yazılanlardan yola cıkıyorum beni degil kuranı eleştirmiş oluyorsun.birde "bana göre allah" nedemek türk tarihinde atalarımız tengri sonra tanrı demişler allah ile aynı anlamda tanrı türkçe allah arapca ama ikiside aynı seyi ifade ediyo neden arabın dilini kullanıyım kuranı anlamıyorum bu yuzden türkce okurum ezanı anlamıyorum türkce olmasnı isterim nedir bu hiç bir zaman anlamam gerci cok baska bir konu ya bu neyse yeri degil
-----------------------------diyelim ki arabçayı sevmiyorsun
sana bazı bilgiler
cennet dili arapçadır
kuran arapçadır
peygamberimiz araptır
sahabeler araptır
senin arap olmadığın ne malum??
-
Gök Tanrı (Kök Tengri) deki Tanrı ile de Allah aynı yani öyle mi?
Saçma sapan konuşma istersen. Gök tanrı inancı islamiyetten çok öncesinde de vardı zaten.
Tanrı Cins isimdir bi kere.
Ve ben rabbime Tanrı kelimesi ile hitap etmem.
Budistlerinkine de tanrı de yunanlarınkine de tanrı de(güneş tarısı ,aşk tanrısı vs.) sonra da Tanrı ile Allah aynı şey de...
Saçmalıyosun...
-
PirtakoZ bunu yazdı:
-----------------------------Gök Tanrı (Kök Tengri) deki Tanrı ile de Allah aynı yani öyle mi?
Saçma sapan konuşma istersen. Gök tanrı inancı islamiyetten çok öncesinde de vardı zaten.
Budistlerinkine de tanrı de yunanlarınkine de tanrı de(güneş tarısı ,aşk tanrısı vs.) sonra da Tanrı ile Allah aynı şey de...
Saçmalıyosun...
-----------------------------gök ifadesini mi kullandım ebe cahilim senin atan yaratıcıya tanrı demiş diyorum gök tengri demiyorum tengri daha sonra tanrı oldu diyorum iyi oku iyi bizim dilimizde yaratıcı tanrı dır hayatını filmlerle yasıyosan o senin problemin allah,tanrı,yaratıcı hepsi aynı sey birde islamı savunuyon islamda niyet önemli degilmidir zaten sizin gbiler yuzunden hala turbanla ugrasıyoz aşın bunları aşın asıl sız saçmalamayın
-
Var olmiyan birinin üzüldügünü gördünmü hiç veya var olmiyan biri için üzüldünmü :D
Varlık ve oluşumdan bahsediyorum, dediklerimi çarpıtmışsın ya da anlamışsın, üzüntü vb. soyut kavramlar kullanmadım.
çarpittigim fln yok soru içinde kendi fikrim var o kdrarkadaslar yeri deil herkesin kendi nedenleri var nasil hitap ederse eder bizi ilgilendirmez
-
BAAL bunu yazdı:
PirtakoZ bunu yazdı:
-----------------------------Gök Tanrı (Kök Tengri) deki Tanrı ile de Allah aynı yani öyle mi?
Saçmalıyosun...
-----------------------------gök ifadesini mi kullandım ebe cahilim senin atan yaratıcıya tanrı demiş diyorum gök tengri demiyorum tengri daha sonra tanrı oldu diyorum iyi oku iyi bizim dilimizde yaratıcı tanrı dır hayatını filmlerle yasıyosan o senin problemin allah,tanrı,yaratıcı hepsi aynı sey birde islamı savunuyon islamda niyet önemli degilmidir zaten sizin gbiler yuzunden hala turbanla ugrasıyoz aşın bunları aşın asıl sız saçmalamayın
-----------------------------Tabiii Tanrı cins isimdir dedim tekrar hatırlatiim...
Sen arkadaşlarına da hepsi insan olduğu için INSAN diye hitap ediyorsundur eminim...
Tekrar ediyorum. Tanrı yaratıcı anlamına geliyor fakat cins isimdir. Bütün dinlerin yaratıcısı için kullanabilrsin(ben her ne kadar var olduklarını düşünmesem de). Ama tanrı ile Allah aynı anlama gelir diyemezsin...Ayrıca bu konuyu da Türban a çektin ya tebrik etmek istiyorum...
-
hbgrstyle bunu yazdı:
BAAL bunu yazdı:
hbgrstyle bunu yazdı:
-----------------------------diyelim ki arabçayı sevmiyorsun
sana bazı bilgiler
cennet dili arapçadır
kuran arapçadır
peygamberimiz araptır
sahabeler araptır
senin arap olmadığın ne malum??
-----------------------------diyelim ki nedemek tabiki sevmiyorum ne arapcayı nede arabı ben tek bir ırkı seviyorum oda türk ırkı tek bir dili seveiyorum oda türkçe
hz muhammed ben arabım ama arap benden diyerek olayı gayet iyi özetlemiştir
arap degilim ne kulturel nede ırksal her sekilde kanıtlarım peki senin türk olup olmadıgın ne malum bu kadar çok usteledigne göre arap sın ve bunu beni ilgilendirmez ama kendi kulturunu bana empoze edemessin kendi içinde senin gibi olanlarla yasa
cennetin dili arapca diye arapca ögrenmek zorundamıyız yoksa almıyolarmı kapıdan içeri
kuran araplara inmiş japonca olucak degil bu yuzden bizde arapcamı ögrenmek zorndayız
bugunki araplarlar hz muhammedi karıstırma simdikileri baz alarak konusrum ben o yuzden ne arabı ne arapcayı severim