folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Hollanda Da Yasamak

Hollanda Da Yasamak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mclaren
    mclaren's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı
    Potansiyel_Virus bunu yazdı

antipatiyi gecmisler o zaman bayagi irkcilik var.

ya Türklere karşı genel olarak hemen hemen heryerde önyargı var.Bunun sebebininde tarihle falan uzakdan yakınla en ufak bir ilgisi yok ki genç nesilin %60 ı Osmanlının adından başka bişey bilmez Avrupada Amerikada.

İnsanların Türklere karşı duruşu ve önyargısı oraya giden Türklerin tek amacının karı sikmek,içip sağa sola saldırmak,sebepsiz yere insanlara huzursuzluk vermek olması.Yani senden önce oraya gidenlerin yedikleri boklar yüzünden sen genelleniyorsun.

Bilhassa bizim milletde bir hatunu kaldırmak için "sana aşığım,seninle evlenicem,seni annemle tanıştırıcam haftaya" vs yalanları bol bol söylendiği için daha önce bir Türkle karşılaşmış hatun tecrübelidir ve bu tecrübesinide doğal olarak arkadaşıyla paylaşır onları uyarır.

Bizim gurbetçiler kendilerini Araplardan farklı göstermiyorlar malesef.Gördüğüm kadarıyla İranlılar bile daha düzgün davranıyor bizimkilerden.

Adam isi cozmus  eksik var fazla yok....

Siz arkadaslarimdan rica ediyorum lutfen sirk, hayvanat bahceleri veya gosteri havuzlari denen o iskence kamplarini ziyaret etmeyin , ettirmeyin. Ozgurluk sadece insanlar icin gecerli bir kavram degildir. --------------------------- SINCE 2001 TILL FOREVER TBT Güçlü bir halk lidere ihtiyaç duymaz. E.Z
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek

hollandaya çok gittim en son geçen sene ordaydım.. şuana kadar hiç bir ırkçılığa rastlamadım insanları gayet sakin.. türkler çok fazla yok ama hemen hemen rastlarsın zaten tipinden anlarsın. ortamları sessiz ve sakin kimse kimseyi rahatsız etmiyor. ama hırsızlık olayları çok profesyonel hırsızlar el izi bırakmadan evi soyuyorlar. oturacağın ev üst katlarda olsun yeter evden çalınan eşyaları pazarda satıyorlar :) yerleşim izni yada hollanda pasaportu alana kadar orada herhangi bir olaya karışmamalısın yoksa hollanda polisleri çok psikopat pasaport ve oturma iznini bile uzatabiliyorlar yani geciktiriyorlar.. aklıma gelenler bunlar. hollandaya nasıl yerleşmeyi düşünüyorsun?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balthier
    balthier's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı
    balthier bunu yazdı

Ben de erasmusla amsterdam a gitmeyi düşünüyodum baya sıkıntılı o zaman 

git hacı merak etme Türksün diye dayak falan yemezsin.

Pek Türk e benzediğim söylenemez zaten pek sıkıntı olmaz o yüzden ama bu kadar ırkçılık olabileceğini düşünmemiştim

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistic
    pesimistic's avatar
    Erkek

Peki Hollanda da ev fiyatları nasıl?

Beyin olanca gücüyle ilerlerken, cinsel sistemlerin korkunç etkinliği daha uykuda olduğu için çocukluk, hayatımız boyunca özlemle geri dönüp baktığımız masumiyet ve mutluluk dönemi, hayatın cennetidir, kayıp cennet. - Arthur Schopenhauer
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek
    DevilRullz bunu yazdı

Peki Hollanda da ev fiyatları nasıl?

80-85 metrekare ev kiraları 485 eurodan başlıyor..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek
    balthier bunu yazdı

yok o kadarda değil abartılıcak kadar sıkıntılı değil.. hollandalı birini dövme yeter polisleri psikopat olduğu için her türlü öttürürler orası sıkıntı...

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek
    balthier bunu yazdı
    u235 bunu yazdı
    balthier bunu yazdı

Pek Türk e benzediğim söylenemez zaten pek sıkıntı olmaz o yüzden ama bu kadar ırkçılık olabileceğini düşünmemiştim

Hacı öyle sen Türksün diye hadi siktir git burdan falan demiyorlar.Ama mesela bir arkadaş ortamı kurmak istediğinde insanlar sana önyargılı oluyor.Bir bara gidersin mesela tipin düzgün olsa bile bir hatunla tanışırken Türküm dediğin anda hop şansın %50 azalır.Hele ki o kadının daha önce bir Türkle hatırası varsa yada arkadaşlarından olumsuz bişey duyduyse kadın direk ben artık gideyim geç oldu falan der uzar ordan.

Bir Amerikalı,İtalyan,İngiliz senden çok daha rahat arkadaş edinebilir.Bizim millet avrupayı bilhassa doğu bloğu ülkelerini kerhane olarak gördüğü için çok karalanıyoruz.

Ben Kievdeyim.Buranın taksim meydanı gibi biryer var 40 yaşlarında göbekli adamın teki sokakda giden 15 yaşındaki kız çocuğuna Rusça çok güzelsin,hadi tanışalım falan diyor.

Ben adamı uyardım ne yapıyon sen dedim adam bana sanane lan sen kimsin siktir git dedi.Arkadaşları (yine kendisi gibi 30 yaş üstü tayfa) noluyor burda hayırdır falan diye gelince ben yoluma devam ettim.

Ama yine sana bakar durum sen kendini herkes gibi değilde ben kültürlü düzgün biriyim olarak gösterirsen istisna olabilirsin onların gözlerinde.

Bide Avrupalılarda şu vardır kimse kimseye direk hasiktir lan yürü falan demez.Yüzüne güler,belli etmez duygularını ama faullerini kenara yazar senin hakkında yorum yapacağı zaman onları hatırlar.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balthier
    balthier's avatar
    Erkek
    u235 bunu yazdı
    balthier bunu yazdı
    u235 bunu yazdı
    balthier bunu yazdı

Hacı öyle sen Türksün diye hadi siktir git burdan falan demiyorlar.Ama mesela bir arkadaş ortamı kurmak istediğinde insanlar sana önyargılı oluyor.Bir bara gidersin mesela tipin düzgün olsa bile bir hatunla tanışırken Türküm dediğin anda hop şansın %50 azalır.Hele ki o kadının daha önce bir Türkle hatırası varsa yada arkadaşlarından olumsuz bişey duyduyse kadın direk ben artık gideyim geç oldu falan der uzar ordan.

Bir Amerikalı,İtalyan,İngiliz senden çok daha rahat arkadaş edinebilir.Bizim millet avrupayı bilhassa doğu bloğu ülkelerini kerhane olarak gördüğü için çok karalanıyoruz.

Ben Kievdeyim.Buranın taksim meydanı gibi biryer var 40 yaşlarında göbekli adamın teki sokakda giden 15 yaşındaki kız çocuğuna Rusça çok güzelsin,hadi tanışalım falan diyor.

Ben adamı uyardım ne yapıyon sen dedim adam bana sanane lan sen kimsin siktir git dedi.Arkadaşları (yine kendisi gibi 30 yaş üstü tayfa) noluyor burda hayırdır falan diye gelince ben yoluma devam ettim.

Ama yine sana bakar durum sen kendini herkes gibi değilde ben kültürlü düzgün biriyim olarak gösterirsen istisna olabilirsin onların gözlerinde.

Bide Avrupalılarda şu vardır kimse kimseye direk hasiktir lan yürü falan demez.Yüzüne güler,belli etmez duygularını ama faullerini kenara yazar senin hakkında yorum yapacağı zaman onları hatırlar.

Anladım hacım eyvallah bi sıkıntısı yok benim için o zaman

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Potansiyel_Virus
    Potansiyel_Virus's avatar
    Dişi
    essan bunu yazdı

hollandaya çok gittim en son geçen sene ordaydım.. şuana kadar hiç bir ırkçılığa rastlamadım insanları gayet sakin.. türkler çok fazla yok ama hemen hemen rastlarsın zaten tipinden anlarsın. ortamları sessiz ve sakin kimse kimseyi rahatsız etmiyor. ama hırsızlık olayları çok profesyonel hırsızlar el izi bırakmadan evi soyuyorlar. oturacağın ev üst katlarda olsun yeter evden çalınan eşyaları pazarda satıyorlar :) yerleşim izni yada hollanda pasaportu alana kadar orada herhangi bir olaya karışmamalısın yoksa hollanda polisleri çok psikopat pasaport ve oturma iznini bile uzatabiliyorlar yani geciktiriyorlar.. aklıma gelenler bunlar. hollandaya nasıl yerleşmeyi düşünüyorsun?

evlenerek.ama cok kafam karısık uyum konusunda

Ucurtmalar ruzgar gucuyle degil,o guce karsi ciktiklari icin yukselirler.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    essan
    essan's avatar
    Erkek
    Potansiyel_Virus bunu yazdı
    essan bunu yazdı

evlenerek.ama cok kafam karısık uyum konusunda

anladım.. özel değilse hangi şehir? ilk 1-2 yıl zorlanırsın ama sabretmelisin sonrasında alışırsın ortamı gayet iyi dilide zor değil zaten zorunlu olarak bir kaç ay kursa gidiyorsun.. orda türklerde var yalnız kalmazsın. ırkçılık olayları o kadar abartıldığı gibi değil hollandalı insanlar sakin, saygılı ve sessiz bir insanlar.. metroda, otobüste kimse kimseyi rahatsız etmez.. tabi çarşıda, pazarda arada fırlama insanlar çıkabiliyor karşına üzerinden bir eşya çalmak için bile bazen yabancılar yakınlaşabiliyorlar.. ürünlere gelince türkiyeye göre fiyatlar pahalı bazı şeylerde ucuz tabi ki.. uyuşturucu, kokain falan serbest ama insan gibi yaşayacak ortam var orada.

essan tarafından 28/Nis/13 00:46 tarihinde düzenlenmiştir
Toplam Hit: 3910 Toplam Mesaj: 30