folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder "Hollywood, Çanakkale Filmi Çeksin" Kampanyası

"Hollywood, Çanakkale Filmi Çeksin" Kampanyası

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Meraclitus
    Meraclitus's avatar
    Erkek
    bizim 18 martta yayınlanan bi filmimiz var oda çizgi film ,yada benim gördüğüm sadece o. Bence hollywood'ın bizden iyi yapcağına eminim.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XpertVision
    XpertVision's avatar
    Erkek

geçen Ruanda Soykırımını anlatan bir film izledim ismi Hotel Rwanda o zamana kadar ordaki soykırımdan haberim yoktu

şu an dünyada çanakkale'den bihaber olan kaçkişi var  ne olursa olsun duyulması lazım ama filmi çekenlerin ekinide türk yapımcılar da olması lazım yani filmin Türkiye tarihi kaynaklarından esinlenmesi gerekiyor

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    azizsenel55
    azizsenel55's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    kendi filmimizi neden başkasına çektirelim biz çekelim en kralını yapalım seçimlere ayırdığımız bütçenin çeyreğiyle herhalde en kral filmi çekerizz

Bir gün HERKES FENERBAHÇELİ OLACAK...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BiLGeN
    BiLGeN's avatar
    Erkek
    galipoli veya gallipoli olması lazım mel gibson un oynadıgı

Hoşgörü
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HAYVANYASAR
    HAYVANYASAR's avatar
    Erkek

Hemen blogumda bu konuyla ilgili bir yazımı kopyala/yapıştır yapayım :D

http://hayvanyasar.blogspot.com/2009/03/destan-filmleri.html

Destan Filmleri

Bu yazımda yine sinemayla ilgili bir konudan bahsedeceğim... Türk sinemasında gıcık olduğum bir şey var; Daha iyisini yapmak yerine eski filmlerle dalga geçilmesi...
    Şöyle ki; Cüneyt Arkın filmlerini artık komedi filmi niyetine izliyoruz değil mi? Orada burada arkadaş sohbetlerinde konu eski filmlere geldi mi herkes dalga geçiyor... Peki neden bu filmlerin yenileri çekilmiyor??? Özellikle Battal Gazi, Kara Murat, Kılıçarslan vb destan filmleri... Neden bunlarla o kadar taşak geçiliyor da biri çıkıp günümüz teknikleriyle daha kalitelisini yapmıyor? Veya yapamıyor mu?
    Madem o eski filmlerle dalga geçebilecek bir zamandayız ve o kadar gelişti sinema sektörümüz, neden yeni versiyonlarını çekmiyoruz? Madem o kadar ilerledin bu işte, madem beğenmiyorsun artık eski filmleri, yap daha iyisini de göster bu işte ne kadar yol aldığını... Ama taşşak geçmek daha kolay tabii!!!
    Hem bu bir gövde gösterisidir. Sinemada ilerleyen her ülke ilk iş kendi destanlarının veya tarihlerindeki önemli bir dönemin filmini çekip Dünya'ya "Bakın artık biz de bu işi iyi yapıyoruz!" der. E peki bizde tarihi olaylardan, destanlardan bol bir şey olmadığı halde neden şöyle yüksek bütçeli, kaliteli bir film çekip "İşte biz bu işi böyle yaparız!" demiyoruz?
    Çok kızdığım bir şey var mesela. Dünya'nın en kötü filmi seçilen Dünya'yı Kurtaran Adam filminin 2. sini neden komedi filmi olarak çektik? Neden zamanın getirdiği imkanları kullanarak şöyle güzel bir bilim-kurgu filmi çekmek yerine Mehmet Ali Erbil'i başrole koyup sikindirik bir film çektik? Demek ki taşak geçmek kolayımıza geliyor...
    Elalem kendi tarihinde destan olmadığından gidip başka milletlerin destanlarını filme çekip tüm dünyaya pazarlıyor (Beowulf, Pathfinder, 300 Spartalı, Truva vb...). Peki Türkiye'de son dönemde kaç tane tarihi destan filmi çekildi? Bir avuç... Ki bunlardan da dişe dokunur bir tek Son Osmanlı: Yandım Ali vardı...
    Dediğim gibi, destandan bol ne var bizde? Dede Korkut Hikayeleri'nin her biri bir destan. Sonra Türeyiş Destanı, Bozkurt Destanı, Yaratılış Destanı, Göç Destanı, Ergenekon Destanı, Çanakkale Destanı... Neden hiçbiri filme çekilmiyor bunların? İlla Hollywood gelip bizim destanımızı filme çekene kadar bekleyecek miyiz? Destanlarımızı sahiplenmek, değerini bilmek için bunu mu bekliyoruz?
    Ben bu sorulara cevap vermeyeceğim çünkü cevap vermesi gereken ben değilim... Soru sorarak da derdimi anlattığımı düşünüyorum. Sordum soruyu koydum boruyu diyorum ve yazıyı bitiriyorum sevgili okur.
    NOT: Adım kadar eminim ki Ergenekon Destanı'nın filmi yapılmadan önce Ergenekon Davası'nın filmi veya dizisi yapılacak. Bazı kişiler, bazı kişilere yaranmak ve bazı kişilerin beynini yıkamak için yapacaklar bunu, emin olabilirsiniz...
    SON
    Alıntıdır: Hayvanyasar.blogspot.com

Blogum; http://hayvanyasar.blogspot.com/
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seadog
    seadog's avatar
    Erkek
    bence türkler kendileri yapsınlar bizim destanımız sonucta ama filmin izlenebilir olması için yabancılardan destek alabilirler

devlet istatistik ensititüsüne göre kişi başına düşen tuğla öldürüyormuş
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    omerali
    omerali's avatar
    Erkek

bir yanım diyoki aha bizimkiler bir canakkale filmi yaptılar okullarda gosteriliyor...dusman asker yok oluyor....yok bulut yelip hepsini goturuyor ....savası biz deilde tılsım lı gucler kazanmıs gıbı gosteriyo........

bir yanımda ulan çanakkale de bosuna mı savaştılar ugruna olduklerı millet bir film bile yapamıyo  da hollwood dan yardım gerekiyo....

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HAYVANYASAR
    HAYVANYASAR's avatar
    Erkek

Sitedeki anketlere bakın. Atatürk'ü canlandırması için Türk oyuncu anketinde %38 ile maymun tipli Necati Şaşmaz birinci...

Kurtlar Vadisi özentiliği bitsin amk artık...

Filme isim önerilerinde de "İmanın Gücü" diye bir isim gördüm :D

Blogum; http://hayvanyasar.blogspot.com/
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aLsanCaK
    aLsanCaK's avatar
    Erkek
    turkler dizi sektorune verdikleri onemi sinema soktorune verebilse eminim turklerde bu filmi cekebilir..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Geenmeboo
    Geenmeboo's avatar
    Erkek
    la olur mu öle şey adamlar zaferlerimizi unutturmak için 30bin takla atıo göğsümüzü kabartan herşeyi silmeye çalışıolar siz hollywood Çanakkale Destanı'nın filmini yapsın diosunuz çok ayıp edionuz.Ama Türk bir yapımcı yapsa ki PANA PRODÜKSİYON gibi bi şirket ve CEM YILMAZ'ın şirketi ve başka ne warsa birleşip adam gibi vatanı için film yapsa daha iyi olurdu

NEDEN? (soru olarak)
Toplam Hit: 4195 Toplam Mesaj: 35