Home Office Olarak Çalışanlar Var Mı?
-
Merhaba arkadaşlar,
Aramızda home-office olarak işlerini yürüten arkadaşarımız var mı? Varsa bunların avantaj ve dezavantajlarını kendilerine göre
yorumlayabililer mi? İş ciddiyeti açısından nasıl yürür bu işler, çalışma hevesi ile ilgili de soruyorum. Ayrıca tasarım kısımları nasıldır, varsa bir
iki fotoğraf paylaşır mısınız?
-
Üniversite yıllarında Home office olarak çalıştım ilk şirketimide home office olarak kurdum. Avantajı evinden çıkmadığın için yolda geçen zamanı tamamen işe verebiliyorsun. Ofis masrafı ve yol masrafı olmadığı içinse giderlerin gercekten düşüyor. Tabii home office çalışmaktan kastın freelance ise olay bambaşka boyutta.
Ekip olarak home office çalışıcak veya home office çalışan birine iş vericeksen genelde bunlar görev bazlı veya destek türü işler oluyor.
Home office'ın en büyük sıkıntısı ekip olarak çalışmanın inanılmaz zor olmasıdır. Herkesin sorumluluk bilinci seninki kadar gelişkin olsa bile işe ayırdığınız zaman dilimleri örtüşmüyorsa veya basit bir iletişim problemi yüzünden en basit işler bile uzadıkca uzuyor. Yaptığın işin ciddiye alınması durumuysa tamamen sektöre ve hedef kitlene göre değişkendir.
Genellikle küçük firmalar için fatura kesmen hemde az bir fatura kesmen onlar için yeterdir ama Home office firmalar genelde taşeron işler ve destek işleri haricinde iş bulmakta zorlanıyorlar. -
teşekkürler hocam cevapların kafamdaki bazı şeyleri yok etti.. freelancerlık bir olay değil.. home office in bir avantajı ekstra kira parası verilmemesi
bir de rahatlık. ancak bu rahatlık sıkıntı olabilir. çünkü hem evdeki çalışanlar hem de dışardan işe gelecekler için bir sıkıntı, rahatlık doğruabilir bu da
işlerin aksamasına sebep olabilir.. ve dışardan iş bulma konusunda da ben de öyle düşünüyorum, biraz ciddiyet de olması gerek. teşekkürler tekrar..
başka bu şekilde çalışan arkadaşlar var ise fikirlerini, resimleri v.s. paylaşabilriler
-
Abi sana bir tavsiye home office iş yapacaksanız ekip olarak haftada 2 veya 3 gün bir kafede buluşup grup işlerini ve task işlerini yapabilirsiniz
-
pm den biraz detayı yazdım hocam :)
bizimle çalışacak kişilerden bazıları evde kalmayacaklar dolayısıyla işe gidip gelme süreci sıkıntılı olur, bir de freelancer çalıştırmak iyi değil .. ayrıca
home office şirketin ciddiyetini zedeleyecek. her ne kadar bir kaç yıllık bir şey kurulacak olsa da yine de home office biraz ciddiyetsiz geldi bana..
daha önce hiç görmediğim için ve çok bilgi sahibi olmadığım için konu açıp fikirlerinizi sormak istedim
-
bende resim ve görselleri merak ediyorum.
olan varsa atsın.
ama odasının resmini çekip ahanda benim homofisim demesinler rica ediyom
-
artıları ;
istediğin gibi giyinme
istediğin zaman ara verme
trafikteki zamanı işe harcayabilme
evde anne abla vs varsa kekler poğçalar yiyebilme
stressiz bir ortam
eksileri ;
gayriciddiyetin getirdiği kayıp
misafir gelmesi ona göre tüm işlerini düzenlemek zorunda olman
zaman geçirmek için iş yapmaktan çok iş yapmak için zaman geçiriyor olman
-
glaurung bunu yazdı
artıları ;
istediğin gibi giyinme
istediğin zaman ara verme
trafikteki zamanı işe harcayabilme
evde anne abla vs varsa kekler poğçalar yiyebilme
stressiz bir ortam
eksileri ;
gayriciddiyetin getirdiği kayıp
misafir gelmesi ona göre tüm işlerini düzenlemek zorunda olman
zaman geçirmek için iş yapmaktan çok iş yapmak için zaman geçiriyor olman
misafir gelmesi deyince işin ciddiyetsizliği gerçekten ortaya çıktı . Bi an gözümün önüne geldi böyle işin ortasında kalk dayınlar gelcek eşşek sıpası falan :D
-
teşekkürler arkadaşlar :) evde aile olmayacak. sadece çalışma arkadaşları olacak :) o yüzden misafir olayı sadece arkadaşlarımızdan oluşacaklar ve pasta börek işi de yalan oluyor haliyle :))
-
ama resim görmedik hiç
-
konu dışı olabilir, tespitler için Zaytung Home Office Çalışma Rehberi
http://zaytung.com/blgdetay.asp?newsid=205476