Hoşgeldin Kepler452b(Dünyanın Kuzeni)
-
rebellisch bunu yazdı
ordakiler de bizi izliyorsa az daha beklesinler 5 yıl sonra ilk vahiy gelecek Mekkeye zoom yapmaları lazım.
haha video çekip atsınlar ya :D
-
4 ışık yılı uzaktaki Plütona varmamiz 9 yıl sürdü. Varın gerisini siz düşünün
-
c0nverse bunu yazdı
sorun şu ki 400 milyar ışık yılı uzaktaki bi gezegene ışık hızını bulsak dahi ulaşamayız.
Aslında ölmeden ulaşırız. Işık hızına zaten ulaşamayız ama çok yakın bir oranını tuttursak hem zaman hem de mesafe azalacağından ulaşım sağlanabilir.
-
Caliber bunu yazdıc0nverse bunu yazdı
sorun şu ki 400 milyar ışık yılı uzaktaki bi gezegene ışık hızını bulsak dahi ulaşamayız.
Aslında ölmeden ulaşırız. Işık hızına zaten ulaşamayız ama çok yakın bir oranını tuttursak hem zaman hem de mesafe azalacağından ulaşım sağlanabilir.
çözüm ışık hızı veya yakın bir hız değil dostum bu
https://en.wikipedia.org/wiki/Alcubierre_drive
-
Kaan bunu yazdı
çok uzak değilmiş, sadece ışık hizinda 1,512,000,000,000 saatte gidilebiliyor.
Henüz dibimizdeki gezegenler hakkında çok fazla bilgimiz yokken bu arayış neden çok merak ediyorum. Aaaa varmiis demek icin mi, meraktan mi bilmek istiyorum. Gezegenlerden çok arayışın sebebini merak ediyorum.
Aya roket yerlestirecek olursun, milyar dolarlar harcarsin anlarim da hiç gidemeyecegin, madenlerini sokup getiremeyecegin bit yer icin neden milyarlar harcarsin.
Cok mu düz bakıyorum olaya?
hacı bu konular merak ve istek işi. adam merak ediyor kimyasallarla oynuyor şunu şununla karıştırsam ne olur acaba diye, bir bakıyorsun ağrı kesiciyi bulmuş.
bugüne kadar bulunan çoğu teknolojik gelişme hep merak sonucu bulundu. kimse oturup insanlara yararlı olsun diye çalışma yürütmüyor zaten merak olmasa çekilecek dert değil.
adam merak edip birşeyler yapıyor sonucunda oluşan yan ürünlerin faydası görülünce o yan ürün alınıp insanlığa faydalı olsun diye araştırılmaya başlanıyor.
uzay işi de biraz böyle. sırf merak ettiği için senelerini sadece bir gezegen üzerine çalışma yapmak için harcayabilecek birsürü insan yaşıyor dünyada.
bakarsın adamlar orada yaşayan akıllı bir yaşam formu bulur. iletişime geçerler. onlarla bilgi alışverişi yaparız iki taraf ta birbirine yararlı olur.
böyle birşey olduğunu varsayarak şunları soralım.
akıllı yaşam formu bize yararlı olsun diye mi bulundu ? hayır sadece meraktan. ama sonuçta bize yararı oldu mu ? evet oldu.
bilim böyle ilerliyor.
merak sonucu ortaya çıkan zararlı şeyler de var tabii ki. atom bombası, silahlar, zehirli kimyasallar vb...
-
@tarzan
Hayır hacı o proje aklıma bile gelmedi. Mars diye örnek verdim sadece. Yoksa bir çok farklı gezegen için yaşam ünite projeleri var adamların. Artık kimse bunlar.
@Tnrsk
Evet plütonun çapını yalnış hesaplamışlardı.
@Kaan
Çok farklı teknolojik gelişimler yakalayabiliriz. Hatta bu gelişimler bizim senelerdir hayal ettiklerimizin ötesinde bile olabilir. Bir umut olarak düşünün hacı. Konuya yazdığım gibi dünyaya çok kötü şeyler olmazsa gezen değiştirip kolonileştirmeye başlayacağımız yok. He ancak teknolojimiz çok ilerler deyim yerindeyse sırf sike taşağa "o gezegene de gidelim, gitmiş olalım" gibi düşünce olmadıkça birşeyi değiştireceğimiz yok.
Ayrıca biraz düz değil de Ogame gibi bakıyon olaya. Maden falan :D Maden taşımak burada bahsettiklerimizden çok çok daha ileride bir durum gibi geliyor bana :D İnsanı taşıdık, maden kaldı :D
Yada tüm bunlara rağmen insan taşımayabiliriz mesela, sadece madende taşıyabiliriz. İleriki noktamız insan götürmek koloni yapmak değilde maden taşımakta olabilir.
-
Konu üzerime kaldı he. :D
Konuyuda ben açmadım. Ama eksik gördüğüm noktalara cevap vermek istedim. Umarım patavatsızlık yapmamışımdır ve öyle algılanmamıştır :D
-
Tnrsk bunu yazdı
Plutonun capini bile yanlis hesaplamamis miydi bunlar nasil bu kadar kesin sonuclar veriyolar cok daha uzak bi kutleye
öyle bi demişsin ki sanki sen doğru hesapladın diyesim geldi :D
-
Ben bu tur bilgilere güvenmiyorum. Tamam belki böyle bir gezegen var eyv. Belki o kadar uzak değildir. Nerden bileceğiz nasa nin bizi keklemedigini. İbneler kendi kaçıp gidecekler bize de çok uzak ayağı yapıyorlar. Olamaz mi?
-
Caliber bunu yazdıc0nverse bunu yazdı
400 milyar ışık yılına ulaşamassın
bunun nasıl bir rakam olduğu hakkında fikrin yok galiba