Host Taşıyacak Eleman (Ücretiyle)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek

Merhaba

Hostumu Taşımak İstiyorum. Kendimde Yapmak İstemiyorum Veri Kayıbı Olmasın. Anlayan Arkadaşlar Yardımcı Olursa Sevinirim Ücreti Neyse Vericem.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    emnimax
    emnimax's avatar
    Erkek

ben tasıyabılırım hocam ıstersen verı kaybın olmıcana garantı verıyorum.

imzamdan msn adresımı ekle goruselım.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cracker
    cracker's avatar
    Erkek

Bende taşıyabilirim. hiçbir veri kaybı olmayacıgını garanti ederim. pm atıldı.

Sana Verilecek En İyi Ceza Kısasa Kısastır, Şiddetli Bir Ceza Şehvete Esir Olanı Gaflet Uykusundan Uyandırır.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gzx
    Gzx's avatar
    Erkek

hocam istediğin işlem çok basit sana birkaç adım önereyim

panelin Cpanel ve ingilizce oldugunu varsayiyorum

Cpanel anasayfadan

Cpanel Home> Files > backups

eğer sunucuda otamatik yedeklenme ayarlanmış ise orda

Daily Weekly monthly

diye secenekler vardir

bunlar ingilizceden gelir şu anlamları taşır;

Daily =günlük

Weekly = haftalık

Montly = aylık

genelde sunucuların performansını etkilemesin diye en saakin saatte yapılır bu işlem yani gece 01:00-05:00 arası (ben 03:00 olarak ayarlığım için örneklemeye 03:00 üzerinden devam edicem)

buna göre

daily e diklağın zaman dün gece 03:00 daki yedeğini indirmiş olursun weekly, monthly 1 hafta 1 ay işte

fakat dün gece 03:00 dan buyana işlem yapmışsan ve şuan ki yedeğini istiyorsan

birde orda

download or generate a full site backup (not:root dizine atar yedeği) seceği vardır sitenin şuan itabari ile yedeği almaya başlar bu işlem siteki kapladığı alan ve sunucu performansına göre değişir 1 gb ortalama 5-10 dakikadir

yedek alma işlemine gelince

download or generate a full site backup dediğin taktirde farklı bir sayfaya yönleceksin eğer daha önce bi yöntemle yedek almışsan Backups available for download altında görebilirsin (almış olduğun yedeğide Backups available for download burdan indireceksin)

yedek almak içinde sana 2 secenek sorar

1. backup destination:nerenin yedeğini alacağını sorar (home directory) yapacaksın sen

2. email adresi (işlem bittiğinde mail ile sana haber vericek sana download edilebilir durumda diye)

daha sonra generate backup diceksin

yapman gerekn işlemler bunlar aldığın yedeği yeni taşıyacağın host a vericeksin onlar yükleme yapıcak

eğer kendi vps, sucunun varsa bu işlemi sende yapabilirsin yada ya hizmet alacağın yerden ssh yetkisi isticeksin. eğer ssh yetkin yada vps, sucunun varsa konu altında yaz diğer işlemleride yazayim

"açık mı var la" yazdı diye ban yiyen adam !
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MuhammeT
    MuhammeT's avatar
    Erkek

nekadar basit görünsede bu işlem birçok sisteme göre farklılık göstermekte.

mesela binlerce üyenin oldğu smsf veya Vb gibi forum veritanlarında sorunsuz aktarım yaşanmasını istiyorsanız yedeklerin ssh den alınması sorunsuz sistem devamlılığı açısından çok önemli.

ssh hesabım yok derseniz de host sağlayıcınızla iletişime geçmeniz yeterli olucaktır.

bilir kişiyle çalışmak en doğru seçimdir sizin için önemli bir site ise. değilse kurcalamanız açısından sizde deneyebilirsiniz.

Hangi Cennetten Geldik Bu Cehenneme
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gzx
    Gzx's avatar
    Erkek

MuhammeT bunu yazdı:
    -----------------------------

mesela binlerce üyenin oldğu smsf veya Vb gibi forum veritanlarında sorunsuz aktarım yaşanmasını istiyorsanız yedeklerin ssh den alınması sorunsuz sistem devamlılığı açısından çok önemli.

ssh hesabım yok derseniz de host sağlayıcınızla iletişime geçmeniz yeterli olucaktır.

bilir kişiyle çalışmak en doğru seçimdir sizin için önemli bir site ise. değilse kurcalamanız açısından sizde deneyebilirsiniz.

anlattiğim yöntemde herhangi bir sorun yaşanmaz ;)

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MuhammeT
    MuhammeT's avatar
    Erkek

Gzx bunu yazdı:

MuhammeT bunu yazdı:

Plesk panel yada Bir başka panel varsa ?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

yeni hostçuna söyle, bedavaya halleder

eski hostçundan da nolur nolmaz diye yedek iste..

...said addicted.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gzx
    Gzx's avatar
    Erkek

MuhammeT bunu yazdı:

Gzx bunu yazdı:

MuhammeT bunu yazdı:

Plesk panel yada Bir başka panel varsa ?

sadece cpanel örneği verdim zaten plesk veya başka bir panellerde işe yarar demedim !

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gzx
    Gzx's avatar
    Erkek

Noneyim bunu yazdı:

yeni hostçuna söyle, bedavaya halleder

eski hostçundan da nolur nolmaz diye yedek iste..

bunu yazcaktim fakat unutmuşum eski host sahibinden yedeği istebilirsin ve yeni hostcuna yedeği gönderdiğin zaman ücretsiz restore edecektir.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MuhammeT
    MuhammeT's avatar
    Erkek

cpanelde o şekilde sorunsuz beşki aktarım yapılıyor olabilir ama ben yinede ssh den direk makinadan yedek alınması konusunda özellikle üstüne dururum.

aynı makina üzerinde yedek alıp atmalarda problem minimumlarda olur. ama farklı makinalarda yedek alıp verme işlemi ne yazık ki çok büyük sorunlara yol açıyor.

makinadan makinaya uzaktan veri aktarımı yapanlar da var aslında. o işlemi öğrenmek lazım aslında.

seninde cpanel den yedekleme bilgi akışın için sağol ben cpanel kullanmam ama oda gerek olur dursun kenarda :)

Toplam Hit: 2193 Toplam Mesaj: 12