Hosting Lokasyonunun Seo'ya Etkisi Var Mıdır ?
-
Şu anda Türkiye hosting kullanıyorum. Bir yerde okuduğum kadarıyla Google yabancı lokasyonu daha çok seviyormuş doğru mudur ? Türkiye lokasyonun tek artısı daha hızlı olması sanırım.
-
sanmıyorum bir etki sağlayacağını lokasyonunun. ben 2-3 yıldır sürekli turk lokasyon tercih ediyorum. en fazla 2-3 kere ovh kullanmışımdır o da vds sunucusu almışımdır
-
lokasyonun çok büyük etkisi vardır Türkçe yayın yapan bir site Türkiye lokasyonda bulunması aynı zamanda c-class bi ipye sahip olması seo açısında çok büyük önem taşır. Daha ayrıntılı bilgi almak istersen google' da seo hosting, seo hosting nedir, hosting ve seo ilişkisi gibi aramalar yapabilirsin oturup tek tek yazardım ama kafam çok iyi şuan :) Erken başladım bugün :D
-
Hocam etkisi tabi vardır. Google kullanıcıyı düşünür. Bu yüzden senin sitenin hedef kitlesi Türkiye ise Tr lokasyon olması ping düşüreceği için kullanıcıların rahatlığı açısından seni ön plana koyar. Ama gidipte kağnı hızında sunucu kullanırsan yemez. Site açılış hızın daha önemlidir. Tabi bunu uzun uzun anlatıpta işimizi tehlikeye atmayalım :D Malum siyocular çoğaldı bu aralar :D
-
Fakat şöyle bir şey buldum internette.Google sunucuları Amerika merkezli olduğu için yurtdışı hostingte olunca siteye daha çabuk index yapıyormuş.
-
Mustafa bunu yazdı
Fakat şöyle bir şey buldum internette.Google sunucuları Amerika merkezli olduğu için yurtdışı hostingte olunca siteye daha çabuk index yapıyormuş.
Alakası yok hocam, google ın siteye erişim hızını etkiler ama index hızını etkilemez.
-
daha dün araştırdım o konuyu . etkisi kesinlikle var. google da daha önde çıkarır seni
-
my4 bunu yazdı
daha dün araştırdım o konuyu . etkisi kesinlikle var. google da daha önde çıkarır seni
fare etkileşimlerinden yaşını vs. tespit edebilen birinden bahsediyoruz, s*miş senin hosting lokasyonunu.
İçeriğe bakar, yaşa bakar, yatırıma bakar. Hıza da bakar ama 50ms için sanmıyorum geri ileri yapacağını.
-
EnableTurk bunu yazdımy4 bunu yazdı
fare etkileşimlerinden yaşını vs. tespit edebilen birinden bahsediyoruz, s*miş senin hosting lokasyonunu.
İçeriğe bakar, yaşa bakar, yatırıma bakar. Hıza da bakar ama 50ms için sanmıyorum geri ileri yapacağını.
benim dün analiz ettiğim bilgi . 50 ms meselesi değildi aslında hocam.
türkiyede x kelimesini ararken > türkiye < almanya < örrneğin.
lokasyon etkisi olduğunu düşünüyorum . ama büyük bir etkisi var mıdır bilemem . ama etkisi var kanımca.
tabii bunu doğrulayabilir miyiz ? bana kalırsa hayır . yada deney için 2 web site aynı seo ayarları aynı indexleme zamanları vs . hesaba katılarak . birini almanya atıyorum diğerini türkiyede alırız . bakaarız . böylece bu mit kanıtlanmış olur . tabii bilemiyorum . bunla kim uğraşır.
-
çokda bi etkisi yok.
%1-2 filandır etkisi, sen geri kalan %98 i yap bunlar hava civa kalır :)
-
hedeflenen ziyaretçi kitlesi nerede ise o ülkeyi kullanmak daha iyidir. ziyaretçi, site geç açılıyor diye beklemez kapatır veya geri tuşuna basarsa ve bu durum tekrarlanırsa google arama sonuçlarında sıralama geriye doğru gider. lokasyonun doğrudan bir etkisi var mı bilmiyorum ama kullanıcı deneyimini olumsuz etkilediği için dolaylı yoldan etkisinin olacağı barizdir.