folder Tahribat.com Forumları
linefolder Webmaster ve Yazılım Geliştiriciler
linefolder Hosting Lokasyonunun Seo'ya Etkisi Var Mıdır ?

Hosting Lokasyonunun Seo'ya Etkisi Var Mıdır ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Şu anda Türkiye hosting kullanıyorum. Bir yerde okuduğum kadarıyla Google yabancı lokasyonu daha çok seviyormuş doğru mudur ? Türkiye lokasyonun tek artısı daha hızlı olması sanırım. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TheKorsans
    TheKorsans's avatar
    Erkek

sanmıyorum bir etki sağlayacağını lokasyonunun. ben 2-3 yıldır sürekli turk lokasyon tercih ediyorum. en fazla 2-3 kere ovh kullanmışımdır o da vds sunucusu almışımdır 

Hayattaki yegane üstünlüğüm, Türk doğmaktır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sRcN
    sRcN's avatar
    Erkek

lokasyonun çok büyük etkisi vardır Türkçe yayın yapan bir site Türkiye lokasyonda bulunması aynı zamanda c-class bi ipye sahip olması seo açısında çok büyük önem taşır. Daha ayrıntılı bilgi almak istersen google' da seo hosting, seo hosting nedir, hosting ve seo ilişkisi gibi aramalar yapabilirsin oturup tek tek yazardım ama kafam çok iyi şuan :) Erken başladım bugün :D

Wordpress - SEO & Digital Marketing
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

Hocam etkisi tabi vardır. Google kullanıcıyı düşünür. Bu yüzden senin sitenin hedef kitlesi Türkiye ise Tr lokasyon olması ping düşüreceği için kullanıcıların rahatlığı açısından seni ön plana koyar. Ama gidipte kağnı hızında sunucu kullanırsan yemez. Site açılış hızın daha önemlidir. Tabi bunu uzun uzun anlatıpta işimizi tehlikeye atmayalım :D Malum siyocular çoğaldı bu aralar :D

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Fakat şöyle bir şey buldum internette.Google sunucuları Amerika merkezli olduğu için yurtdışı hostingte olunca siteye daha çabuk index yapıyormuş.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Erkek
    Mustafa bunu yazdı

Fakat şöyle bir şey buldum internette.Google sunucuları Amerika merkezli olduğu için yurtdışı hostingte olunca siteye daha çabuk index yapıyormuş.

Alakası yok hocam, google ın siteye erişim hızını etkiler ama index hızını etkilemez.

yolun açık ve aydınlık olsun ferdi baba.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    my4
    my4's avatar
    Erkek

daha dün araştırdım o konuyu . etkisi kesinlikle var. google da daha önde çıkarır seni

daha iyi bir dünya için ne yapıyorsun?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EnableTurk
    EnableTurk's avatar
    Erkek
    my4 bunu yazdı

daha dün araştırdım o konuyu . etkisi kesinlikle var. google da daha önde çıkarır seni

fare etkileşimlerinden yaşını vs. tespit edebilen birinden bahsediyoruz, s*miş senin hosting lokasyonunu.

İçeriğe bakar, yaşa bakar, yatırıma bakar. Hıza da bakar ama 50ms için sanmıyorum geri ileri yapacağını.

yolun açık ve aydınlık olsun ferdi baba.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    my4
    my4's avatar
    Erkek
    EnableTurk bunu yazdı
    my4 bunu yazdı

fare etkileşimlerinden yaşını vs. tespit edebilen birinden bahsediyoruz, s*miş senin hosting lokasyonunu.

İçeriğe bakar, yaşa bakar, yatırıma bakar. Hıza da bakar ama 50ms için sanmıyorum geri ileri yapacağını.

benim dün analiz ettiğim bilgi . 50 ms meselesi değildi aslında  hocam.

türkiyede x kelimesini ararken  > türkiye < almanya <  örrneğin. 

lokasyon etkisi olduğunu düşünüyorum . ama büyük bir etkisi var mıdır bilemem . ama etkisi var kanımca.

tabii bunu doğrulayabilir miyiz ? bana kalırsa hayır . yada deney için 2 web site aynı seo ayarları aynı indexleme zamanları vs . hesaba katılarak . birini almanya atıyorum diğerini türkiyede alırız . bakaarız . böylece bu mit kanıtlanmış olur . tabii bilemiyorum . bunla kim uğraşır.

daha iyi bir dünya için ne yapıyorsun?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FOXXLY
    FOXXLY's avatar
    Erkek

çokda bi etkisi yok.

%1-2 filandır etkisi, sen geri kalan %98 i yap bunlar hava civa kalır :)

kelimeler albayım bazı anlamlara gelmiyor.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    itfaiyeci
    itfaiyeci's avatar
    Erkek

hedeflenen ziyaretçi kitlesi nerede ise o ülkeyi kullanmak daha iyidir. ziyaretçi, site geç açılıyor diye beklemez kapatır veya geri tuşuna basarsa ve bu durum tekrarlanırsa google arama sonuçlarında sıralama geriye doğru gider. lokasyonun doğrudan bir etkisi var mı bilmiyorum ama kullanıcı deneyimini olumsuz etkilediği için dolaylı yoldan etkisinin olacağı barizdir.

Toplam Hit: 1622 Toplam Mesaj: 14