Html Sayfama Script Gömmüşler,Ne Yapmalıyım?
-
Arkadaşlar front page ile hazırladıım düzenlediğim html sayfamı yıllardır kullanıyorum. Hiç bir sorun olmamıştı. Geçen baktım </html> den sonra <script> eklenmiş,sildim ben de.Ancak tekrar çıkıyor ve dizindeki tüm html sayfalarına eklenmiş. Bu nasıl bir açıktır ve bunu nasıl önleyebilirim? 2 tane web sitem var böyle ve ikisi de aynı hosting firmasından. Benim yapabileceğim bir şey var mı acaba?
Bir de eklenen script şifrelenmiş, decode edemedim. Bakmak isteyenler için: http://uploaded.to/file/lvtycaAcil yardımlarınızı bekliyorum, kafayı yiyecem, nasıl oluyor bu?
-
Senin bilgisayarına bulaşan bir virus ne kadar bilgisayarında htm,html,asp,php varsa sonuna o kodu ekler... bu olaydan kurtulmak için ilk önce ftp şifreni değiştirmen lazım ardından bilgisayarına kaspersky vs.. indir tarat aç bak ondan sonra htmlerde hala o kod varmı bilgisayarında eğer varsa bilgisayarını formatla, ama ftp şifreni değişmeyi unutma..
-
bilgisayarı formatladım zaten başka bi sebeple tekrar ortaya çıktı bu. Ftp şifresini değiştirmeyi deneyecem.CuteFTP kullanıyorum crackli olarak, senelerdir kullandım böyle bi şey olmadı ondan da şüphelenmiyorum. Başka ne olabilir ki?
-
Şimdi bu html dosyaları host makinada değil mi?
-
o sayfalara bulaşmasının sebebi botnet agında olman olabilir. eğer sen bi zombie olmussan sayfalarına yerlesen o kod sayesinde senin o sayfalarını ziyaret edenlerde bu aga dahil olarak zombie olurlar ;) botnet trojanlarıda piyasada bulunmadıgından yakalanmama ihtimalleri 95% civarında. tabi eğer düşündüğüm sebep yüzündense ;)
-
Ben format atmadan önce ve sonra olabildğine göre acaba bu html sayfasında veya sunucuda bir açık olabilir mi? Farklı çözüm yolu bulan yok mu arkadaşlar? iframe de atıyor sayfaya bu namussuz. Bir de avast pro yüklü ben de. Formatından ardından kuruyıorum, benim makinadan olacağını sanmıyorum.
-
hosting firmasından kaynaklanan bir sorun gibi görünüyor.
aynı şirketten hosting hizmeti alan başka kişilerle de bir görüş derim, onlarda da aynı sorun varsa o zaman Allah ne verdiyse yap hostçuna :)
-
ayrıca free host felan mı :S kodu da yazarsan daha net bilgi verebiliriz.
-
ücretli siteler, kod da burda http://uploaded.to/file/lvtyca bunu nasıl decode edebiliriz? Tahribat servisdenb haledemedim.
-
sen bi siteye girdin oda senin makinana virüsü attı ve makinanda bulunan tum dosyalara kendini kodladı ve sadece zipli dosyalara ulaşamadı onuda zipten çıkarırsan virüs kendi sitesinin kodunu atar yani sürekli döner gider önce cye format at ondan sonra manuel olarak tüm scriptlerini editle sorunun hal olur umarım decode içinde bi program vardı www.somurgen.com bak istersen orda görmüştüm
-
Şöyle bi durum var: Benim bilgisayarda tüm html,php sayfaları duruyor onlarda hiç bir farklılık yok. Yalnız hosting içerisindeki sayfalara eklenşiyor bu scriptler. Bir de benim hazırladığım ve benim hosting firmasının dışında başka yerde barınan bir sayfada da aynı kodu gördüm az önce. Aklıma front pagele hazırladığım sayfada bir açık olduğu bundan faydalanıldığı geliyor. Eklenen kodları silip kodların sonuna <script> </script> ekledim umarım işe yarar.