HTML5′İn Adobe Flash’A Göre Üstün Yeteneğini Gösteren 15 Demo
-
Dehşet
-
FireX bunu yazdı:
-----------------------------
Gayet güzel. Gelecek vaadediyor. Profesyonel kişiler tarafından yazılmış çalışmaların performansı çok iyi (Chrome 6)
Fakat işin altyapısına bakıldığında kod satırları çok uzun ve bayağı emek harcanmış. Mat ve fizik formülleri yoğunlukta. Şu an için fantezi arayanların buluşma noktası denebilir.
Adobe Flash'da bu işlemler çok kısa sürede yapılabiliyor. İş yapanlar için zaman, çoğu kişi içinse kolaylık önemlidir. Kullanışlı yazılımlar vasıtasıyla 'Adobe Flash'da olduğu gibi' tasarlayıp, yazıp, çizip html5 kodlarına dönüştürülürse o zaman gelecekte tutacaktır. Fakat çıkan yazılımlar Adobe Flash'ın gücüne ulaşamazsa yine Flash'ın tahtını sarsması çok zor.Ek olarak html5 kodlarının hazır yazılımlar vasıtasıyla oluşturulması gereksiz kod satırlarına ve performans düşüşüne sebep olacaktır. Buglar, tarayıcılarda çökmeler vs. de cabası. Bu da Adobe Flash'ı yine öne çıkartıyor.
Ayrıca Flash'ın birçok fonksiyonel tarafı var. Sadece bunlar değil.
Şu an Flash player'ın Adobe'un geniş kapsamlı altyapı değişikliklerinden dolayı performans sıkıntıları var. Zamanla çözülecektir. Sonuçta onlar da armut toplamıyor.
HTML5, Flash için bazı konularda iyi bir rakip olarak gözüküyor. Fakat html5 geldi Adobe Flash bitti gibi birşey demek mümkün değil.
-----------------------------flash adoba satılmasaydı daha doğrusu macromedia adobe a satılmasaydı su anda ikisini karşılaştırıyo olmazdık html 5 in yüzüne bakmıyo olurduk.adobe her zaman yaptığı gibi flashı aldı kendi saçma salak programlarına benzetti içine etti coldfusionu öldürdü vs vs ...
macromedia adobea satıldığında ağlamıştım be
-
lalada bunu yazdı:
-----------------------------
flash adoba satılmasaydı daha doğrusu macromedia adobe a satılmasaydı su anda ikisini karşılaştırıyo olmazdık html 5 in yüzüne bakmıyo olurduk.adobe her zaman yaptığı gibi flashı aldı kendi saçma salak programlarına benzetti içine etti coldfusionu öldürdü vs vs ...
macromedia adobea satıldığında ağlamıştım be
-----------------------------Evet. Ben de Adobe eline almadan önceki halini daha çok beğeniyordum. Ek olarak Macromedia Flash, Adobe Flash yerine daha cool duruyordu :)
-
harbiden dehşet bunlar kaynak kodlarını alabilirmüyük :) kullansak
-
cok hayranlık verici bir olay ama nasıl ögrene bilirim bunu
-
Artık kimse flash kullanmaz ve bizde swf leri editlemek zorunda kalmayız :D
-
HTML 5 yılların getirdiği web tecrübesinin meyvesi.
Zengin içerikli webin bu şekilde standarda bağlanması çok olumlu bir gelişme. Adobe, X,Y,Z gibi bir firmaya bağlı değiliz.
Devamı gelir umarım diyelim.
-
oha bu ne lan :S
Html harbi harbi coşmuş
Programlama dili olur bu
-
Mükemmel Bence Çok Hoşuma Gitti Bİan Once Öğrenmek Lazım
-
en az 5 yıl daha var öyle hemen çat diye yerleşemez.. internet explorer belasından herkezin kurtulması lazım anca öyle :)