Huawei Ascend P6 Görüşlerim,İncelemem
-
en son 1 ay önce telefonumu çaldırdığımdan beri nokia 1200 kullandığım doğrudur.
Hazır faturalıyken telefon almaya niyetlendim vodafone da çok güzel kampanyalar vardı.1 hafta boyunca araştırdım soruşturdum derken noteII de karar kılmıştım.Meğer onu 12 aylık aboneliği geçenlere veriyorlarmış bize 1000 tl altındaki telefonları vericeklermiş istersek.Eee napıcaz biz? Ben tekrar bi araştırma yoluna gittim 1000 tl altı cihazlardan en uygun yani performans konusunda en uygun olan Huawei Ascend P6 aldım.
Telefonun özelliklerine gelirsek:
4 çekirdek 1.5 ghz hızında bir işlemcisi var
2 gb ram (acayip etkisi var beğendim )
birde kendi ekran kartı var powervgx 450 midir nedir tam bilmiyorum ama firma üretimi
8 gb kendi hafızası var 4 gb’ı rom a ayrılmış durumda 4 gb’ını da bize sunmuş telefonTasarım özellikleri:
Telefon tasarım olarak çok hoş iphone 4 , 4s e çok benziyor kamera konumu yandaki metal çerçeveler vs. ama ayıran özellikleri de yok değil.Eline alan tüm arkadaşlarım telefonu beğendi ki bende beğendim yaniDünyanın en ince akıllı telefonu olduğu doğrudur şuanlık.Sadece arka kapağı 3mm kalınlığında ki huawei arge çalışmalarında bunun üzerinde çok durmuş.
Telefon yekpare(tek parça) bir özelliğe sahip yani arka kapak felan çıkartılmıyor kesinlikle.Zaten çıkarılsaydı çıkartırken kırma riskimiz vardı.
Sim kart ve Sdcard girişleri telefonun üzerine ve gayet iyi konumlandırılmış ve tasarlanmış görüntüde hiç bir bozukluğa sebebiyet vermiyor aksine güzelleştiriyor.Tabi bu yuvaları açmak için kulaklık girişi ile aynı yere takılan iğne tarzı bir araç koymuş mühendisler sağolsunlar çok güzel fakat kulaklık takılı olduğu zaman biz o iğneyi neremize koyucaz!
Telefonun ekranı o kadar güzel ki gün ışığında felan gayet net bildiğime göre de zaten IPS LCD var ekranı da Gorilla Glass 3 koruyor zaten
Tasarım olarak kapasitif tuşlara yer verilmemiş.Alışmak zor oluyor ama alıştıkdan sonra gayet güzel.
Performans:
Telefon ilk açtığınızda boş kalan hafızaya bakarsanız ( ram kullanımı ) bize 1.2 gb kadar boş bir hafıza sunuyor ki bu çok iyi telefonda ana menüye dönerken veya uygulamalar arası geçiş yaparken herhangi bir kasma göremiyorsunuz.Hız olarak çok iyi
Benim tek korktuğum oyunlardaki performansıydı bunu 2-3 oyun yükleyerek denedim ki göze batan çok bir sorun göremedim.
Mesela Real Racing 3 yükledim ( bedava diye) menü arası geçişlerinde bariz kasma gözüküyor fakat oyun oynarken kesinlikle bir kasma söz konusu değil.
Telefonun ileri ki güncellemelerde böyle sorunları aşıcağını düşünüyorum.Kamera : 8 Mp başka telefonlarla kıyaslama yapamadım fakat eski telefonum Ace 2 de 5 Mp vardı öyle bir karşılaştırma yaparsak Ascend P6 gayet iyi bir kameraya sahip.Ön kamera 5 mp fakat çözünürlük düşük sanırım ama yinede 2 mp lik ön kameralardan bariz farkı var.
Telefonun eksi özelliği:
Kulaklık girişiyle iğnenin aynı yerde olması.
Operatör destekli 3G konuşma bize sunmuyor oluşuTelefonu hala tam olarak çözebilmiş değilim.
yazı adresi:http://www.enesergn.com/huawei-ascend-p6-inceleme.html
Ek olarak :
Telefonun kutusunda silikon kılıf çıkıyor ve kullanıyorsunuz
Ekran jelatini henüz daha çıkmamış sanırım bana nokia dan kesip yapıştırıp yaptılar sağolsunlar
Ek bi haber : Ocak ayı sıralarında Kitkat alıcağı söyleniyor telefonun.
-
Bende de s3 var, real racing 3 ü yarım saat oynayayım alet yanıyor ve tabii kasmalar oluyor. Bu telde de oluyor mu ?
Bir de sunumuna 1-2 fotoğraf eklersen daha canlı olur gibi :) Donanimhabere göre 4.4 kitkat desteği alacakmış.
-
Tasarım için pek uğraşmamışlar.iPhone'u örnek alıp bir kaç rütuş çekmişler tamamdır.
-
Aynen öyle kamera felan aynı yerdeydi sanırım ama iphone dan ince olması hoşuma gidiyor :)
Herşeyden birşeyler toplamışlar koymuşlar değişik ama güzel olmuş
-
Hocam öyle cayır cayır yanma felan olmuyor yani ama az bi ısı hissediyorsun oda metal ısıyı iletiyor ama bırak 20 saniyede soğuyor bide ısınmasının sebebi içindeki donanımların yakın konulması yani
-
pil yoğun kullanımda 1 günü çıkartıyor mu ve telefonun arayüzü nasıl?
-
bizi şoförlerin tümünde bu boktan var. discovery daha iyi boşuna fazladan para vermeyin.
-
RETRET bunu yazdı
bizi şoförlerin tümünde bu boktan var. discovery daha iyi boşuna fazladan para vermeyin.
alakası yok.en azından bi özelliklerini kıyaslasaydın her alanda huawei daha iyi.
orta düzey bi telefon.tasarımını we malzemesini çok begendin.boyutlarıda guzel.ucuz telefon arayanlar için alınması gayet mantıklı .bu tasarımda we malzemede üst düzey bi telefon üretseler alırdım.
-
_karantina_ bunu yazdıRETRET bunu yazdı
alakası yok.en azından bi özelliklerini kıyaslasaydın her alanda huawei daha iyi.
orta düzey bi telefon.tasarımını we malzemesini çok begendin.boyutlarıda guzel.ucuz telefon arayanlar için alınması gayet mantıklı .bu tasarımda we malzemede üst düzey bi telefon üretseler alırdım.
elimde tuttum ikisiyle de oyun oynadım, hatta 3 ay önce gelmişti bu telefon pasaport kaydı için uğraşanlar oldu o zaman 1100 liraya alıyorlardı yurtdışı kayıtlısını o sıra ben de çift hatlı diye 2. telefon olarak discovery almıştım ikisini bayağa bir kıyasladım sen orada 1.5ghz yazdığına ne bakıyorsun bunların cpu su mediatek mimari olarak oldukça geriden geliyor ve en stabil en performanslı işlemcisi general mobile namı diğer blue da kullanılan cpu'dur. ascend p6 GC4000 gpu kullanır bunun ne olduğu bile doğru düzgün belli değildir ki discovery s4'ün 4 çekirdekli gpu sunun 3 çekirdeklisini kullanır. kamera performansı kafa kafaya geliyor onu kıyaslamıyorum. kasası güzel evet fakat fiyat farkı değmez. sar değeri açısından da discovery daha alınası bir telefondur. ayrıca paranız varsa gidin doğru düzgün telefon alın s4 olabilir, iş için kullanacaksanız lumia olabilir yada tablet telefon arası bir seçim olarak note2 note3 olabilir. Çin malı zırvalıklara mümkün oldukça para vermeyin.
-
Fanboyluğa girmem hocam bana samsung s3 mü deseler s3 derim sen kaç ay önce eline aldın ki ? güncelleme gelmiş bi ara şuan performans olarak gayet iyi evet discovery de güzel bi telefon kötü değil hatta param olsaydı ondan alıcaktım çinli marka diye alma diyorsan hocam herkes de bu kanı var telefoncularda felan dedim kaça sayarsınız bunlar çin malı diyorlar . çakma telefonlarla karıştırmayalım performans olarak gerçekten beğendim hatta note2 ile kafa kafaya takas edicektim olmadı ama olmamasından memnunum telefondan memnunum şuan yani pili hocam yeni olduğundan olabilir ama 1 günü rahat geçiriyor bende full mesajlaşma vs. 2000mah olmasına rağmen iyi yani
-
Ka1nsha bunu yazdı
Fanboyluğa girmem hocam bana samsung s3 mü deseler s3 derim sen kaç ay önce eline aldın ki ? güncelleme gelmiş bi ara şuan performans olarak gayet iyi evet discovery de güzel bi telefon kötü değil hatta param olsaydı ondan alıcaktım çinli marka diye alma diyorsan hocam herkes de bu kanı var telefoncularda felan dedim kaça sayarsınız bunlar çin malı diyorlar . çakma telefonlarla karıştırmayalım performans olarak gerçekten beğendim hatta note2 ile kafa kafaya takas edicektim olmadı ama olmamasından memnunum telefondan memnunum şuan yani pili hocam yeni olduğundan olabilir ama 1 günü rahat geçiriyor bende full mesajlaşma vs. 2000mah olmasına rağmen iyi yani
Ben 3 ay önce elime aldım, bugün de şu yazından sonra yine kurcaladım. Tavsiye etmiyorum.