Huawei P30 Ve P30 Pro Tanıtıldı - Detaylar

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Delegado_Zero
    Delegado_Zero's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek

    Telefon almayı düşünmüyordum ama çok beğendim ya 1000€ olursa p30 Pro alırım herhalde. 

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Nisan/2008
    Erkek
    Prometheus bunu yazdı
    literatur bunu yazdı
    mkyb bunu yazdı
    Aress bunu yazdı

    İphone'ların durumu nasıl eskisi kadar revaştamı, bundan sonrasında hangi üretici zirvedeki yalnızlığı tadacak.

    Apple Nokia gibi çöküşe girdi. Oyun ve Netflix tarzı servisler üstünden yürümeye başladılar.

    Eppıl'ın çöküşte olduğunu söylemek için çok erken. Elitliğin ve zenginliğin alameti hâlâ eppıl. Mekbuklar ve ayfonlar ios ekosistemini ayrıcalıklı bir alan gibi sunuyor. Akıcı, kasmayan ve şık tasarımları ile bir süre daha keriz silkelemeye devam ederler. Huavey ne zaman notebook işine girer ve şu apaçi dış tasarımları daha ciddi bir hüviyete taşırsa o zaman Eppıl'ın tahtı sallanabilir.

    Çinlilerin marka ve tarz olabilecek vizyonu taşıdıklarını pek sanmıyorum. Sürüm ve reklamdan kazanıyorlar. O da bir yere kadar.

    çöküş derken gerileme diyelim daha iyi oturur. iş harici notebook kullanımı inanılmaz hızla azalıyor. bizim işyerinde bile tablete mi geçsek diye konuşuluyor ki tablet de eminim azalıyordur. telefonlar her işi görüyor artık.

    farklı bakış açısı vereyim, huawei çin derin devletinin şirketi. doğrudan devlet eliyle kurdular yani. o sebeple antipatim var.

    Devlet güdümlü olduğu için çok fazla vizyonları yok zaten. Salt materyalist piyasa kurallarını iyi bilip, yüksek fonlarla ilerlemek bu işte başarı için yeterli değil. Uluslararası politik ayrışmalar Soğuk Savaş'ı andırır biçimde daha da keskinleşmeye başladığında Çin' in karşısında yer alan milletler Huawei'ye şüpheyle yaklaşacaktır. Eppıl Huawei'nin birkaç gizlilik ihlalini böyle gergin siyasi atmosferlerde pompalarsa kullanımlarda ciddi kırılmalar olabilir.

    Öte taraftan, Epple tarafında her ne kadar doğruluk payı kuşkulu olsa da CIA ve NSA'in taleplerine karşı dahi direnmiş bir şirket imajı var. İşletim sisteminin dışarı en kapalı ve güvenli durumdaki olduğu önkabulü de bir başka açıdan firmayı öne geçiriyor.

    Arabasını, izleme platformunu, ödeme sistemini geliştirdiği takdirde elmanın önünün kolay kolay kapanmayacağı kanaatindeyim. Bluetooth'un olmadığı ve veri paylaşımının işkence olduğu durumlarda dahi Eppıl liderliği elden bırakmadı. Şu an Huaveyi'nin tek artısı pil ve kamera.

    @qoqo kastettiğim ciddi tasarım buydu işte. Yapmışlar bile. Pahalı ama hakikaten.

     

    literatur tarafından 26/Mar/19 22:39 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    Apple gerileme dönemini geçen sene geçti. Bu senede çöküşe girecek işte. Sızan haberlere bakıyorum 4 kameralı iPhone gibi şeyler var. Nerede Steve Jobs zamanındaki Apple nerede şimdiki Apple nerede ? Daha öncede demiştim ellerinde iOS olmasaydı şuanda Nokiadan beter haldelerdi. Android gelişti ama bazı konularda salaklıkları devam ediyor. Birde abi tutupta iPhone ile hava atılıyor diye gelmeyin. Yıl olmuş 2019. O muhabbet 2011'de iPhone 4 zamanlarında kaldı. 

    Huawei'nin arkasında ki güçleri anlamaya çalışıpta Muhittin Topalak triplerine girmeye ise gerek yok. Sanki Apple veya Google veri arşivlemiyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=CVUhBGzf7FY

    mkyb tarafından 27/Mar/19 10:12 tarihinde düzenlenmiştir

    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ağustos/2005
    Erkek

    Epple geriler ama pek  hemen değil bitmez zaman alır var olan organizasyon ağı ve rahmetli Steve Jobs amca projeksiyonu ile anavatanı  abd ve gelişmiş dünya ülkelerinde devam eder epey süre burada abd derin devletinin var olan ticaret savaşlarına artı olarak yürüttüğü güçlü abd vizyonu ile de eplle yelpazesi de bu duruma ek olur.gelelim Çinlilere hep bişeyler eksik tam birşey olmayınca tam olmuyor.eplle ile eşit mücadele etmesi gerek ama abd de satışı bile neredeyse ulusal güvenlik meselesi olacak abd kafası ama eplle ve zamsung a karşı sürekli pazarını geliştiriyor var olan pazarlama koşullarında bu ivme durduğu zaman Huawei nin gittiği son noktayı görürüz.gelelim ürünlerine birşeyleri eksik yapıyorlar dediğimizde herşeyini demedim zamsung s10 ve eşdeğer Huawei kamera karşılaştırması hoş zamsung uzun video ya karşıydı onu serbest bırakmışlar ama görüntü ve kamera disiplini Huawei ye karşı başarılı zira görüntü odaklama  fluluk görüntü m atlaması gibi durumlarda ben video/fotoğraf üretiyorum yan işler yapıyorum bu işten kazanıyorum diyorsanız önemli ama leica kamera ile bir bütünsellik sağlanırsa Huawei ile ilgili fikirlerim değişebilir. 


    Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek

    apple satışları azalsada adamlar ekosistemden çok iyi ekmek yiyorlar , hala cihazları çok daha kârlı + olarak apple da olan diğer firmalarda olmayan şeyler.

    Apple ios dan satılan her uygulamadan kâr sağlıyor. Diğer üreticilerden ise google kazanıyor yani apple cihaz satmayı bıraksa bile mevcut marketten iyi para kazanıyor + olarak ios kullanıcıları android in aksine pahalı uygulamalar almaya alışık insanlar.

    Apple cloud depolama satışından da iyi para kazanıyor ben ve benim gibi kafası basanlar platformdan bağımsız bulut depolamaları kullansakta bir çok apple kullanıcısı icloud un hafıza yeterli değil uyarısı sebebi ile 50gb 200gb veya TB lik hesaplar kullanıyor , android tarafında ise samsung ve huawei ve asus un cloud depolamaları olsada ben daha satın alıp para ödeyen görmedim , en fazla google drive alan var ve ordada para gene google a gidiyor.

    ipad kısmında tablette satış ve ciro her türlü apple da rakipsiz adamlar , samsung en son s5 zamanı 1-2 güzel tablet üretti o zamandan beri yeni ürün yok.

    bilgisayar kısmında apple dünyanın en büyük 4. laptop üreticisi olmuş durumda bir çok markayı geride bıraktılar bunlar sony samsung asus gibi büyük markalar apple ın gerisinde sebebi ise parası olanın mac kullanımına yönelmesi , windows işletim sisteminden uzak olmak istemesi prestij vb.  yine bu kulvarda huawei ve xiaomi nin ürünleri var macbook benzeri fakat macbook ile neredeyse aynı fiyata windows makına satıyorlar cihazlar güzel olsada mantık işi değil.

     

    son yıllarda sürekli apple ve android arasında gidip gelen biri olarak ikisinin de hala çok büyük eksiklikleri var ve bu değişmeyecek gibi.

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek

    -Apple sektöre tableti tanıtan firma. iPad sonrası tablet moda oldu büyük markalar ve Çinli noname tabletler piyasayı istila etti ama azalarak bitti. Şuan Samsung ve Huawei var büyük markalardan tablet üreten. Apple ise kendini bu sektöre oturttuğundan devam ediyor. Ancak tablet artık gereksiz. Ha işte vs kullanırsın anlarımda artık telefon ekranları büyüdü. Eskiden telefon ekranları ufaktı, ramleri düşüktü tablet gerekiyordu.

    -iPhone'da paralı olan uygulama Android'te ücretsiz ama reklamlı. Zira uygulamayı yapan kişi veya şirket biliyor ki ücretli yapsa Android kullanıcısı APK kurup geçer. Bari reklamdan kazanayım diyor.

    -Android kullanıcısının pek bulut depolamayla işi olmaz zira hafıza kartı çakıp geçer. Yedekleme için Google Fotoğraflar zaten ücretsiz. iCloud demeyin 2014'te ünlülerin fotoğraflarından ne kadar güvenilir olduğunu görmüştük.

    -Bilgisayar kısmında en büyük üreticiler arasında yükselmesi normal zira piyasada firma kalmadı. Samsung çekildi, Toshiba battı. E geriye ne kaldı ? Asus, MSI, Dell ve Lenovo. Acer ve HP'yi zaten markadan bile saymıyorum. Kronik sorunlu onlar.

    mkyb tarafından 27/Mar/19 12:04 tarihinde düzenlenmiştir

    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek

    şu veri gönderiyor olaylarına çok takılmayın.

    ben icloud yada google servisleri kullanmıyorsanız bir telefonun bir yere veri gönderiyor durumu olsa illaki birileri sniffleyip blurdu diye düşünüyorum.

     


    If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek
    NoktaliVirgul bunu yazdı

    şu veri gönderiyor olaylarına çok takılmayın.

    ben icloud yada google servisleri kullanmıyorsanız bir telefonun bir yere veri gönderiyor durumu olsa illaki birileri sniffleyip blurdu diye düşünüyorum.

    Çin malı telefonlar Çin'e veri gönderiyor. Hatta Türkiye'ye tatile gelen bir turist telefonu kırılınca işini görmek için Türkiye'den ucuza bir telefon alıyor. Casper marka. Casper zaten Çin'den telefonu getirtip burada üstüne marka basan bir firma. Turist bakıyor telefon sürekli Çin'e veri yolluyor.

    https://np.reddit.com/r/privacy/comments/9ak1gt/i_bought_a_chinese_phone_with_preinstalled_malware/?st=jtr5snfo&sh=766e4a56


    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

    apple satışları azalsada adamlar ekosistemden çok iyi ekmek yiyorlar , hala cihazları çok daha kârlı + olarak apple da olan diğer firmalarda olmayan şeyler.

    Apple ios dan satılan her uygulamadan kâr sağlıyor. Diğer üreticilerden ise google kazanıyor yani apple cihaz satmayı bıraksa bile mevcut marketten iyi para kazanıyor + olarak ios kullanıcıları android in aksine pahalı uygulamalar almaya alışık insanlar.

    Apple cloud depolama satışından da iyi para kazanıyor ben ve benim gibi kafası basanlar platformdan bağımsız bulut depolamaları kullansakta bir çok apple kullanıcısı icloud un hafıza yeterli değil uyarısı sebebi ile 50gb 200gb veya TB lik hesaplar kullanıyor , android tarafında ise samsung ve huawei ve asus un cloud depolamaları olsada ben daha satın alıp para ödeyen görmedim , en fazla google drive alan var ve ordada para gene google a gidiyor.

    ipad kısmında tablette satış ve ciro her türlü apple da rakipsiz adamlar , samsung en son s5 zamanı 1-2 güzel tablet üretti o zamandan beri yeni ürün yok.

    bilgisayar kısmında apple dünyanın en büyük 4. laptop üreticisi olmuş durumda bir çok markayı geride bıraktılar bunlar sony samsung asus gibi büyük markalar apple ın gerisinde sebebi ise parası olanın mac kullanımına yönelmesi , windows işletim sisteminden uzak olmak istemesi prestij vb.  yine bu kulvarda huawei ve xiaomi nin ürünleri var macbook benzeri fakat macbook ile neredeyse aynı fiyata windows makına satıyorlar cihazlar güzel olsada mantık işi değil.

     

    son yıllarda sürekli apple ve android arasında gidip gelen biri olarak ikisinin de hala çok büyük eksiklikleri var ve bu değişmeyecek gibi.

    ya aylık 5-6 lira verdik diye kafamız basmıyor mu :D 

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Ekim/2007
    Erkek
    mataramasuko bunu yazdı
    PanxeR bunu yazdı

    apple satışları azalsada adamlar ekosistemden çok iyi ekmek yiyorlar , hala cihazları çok daha kârlı + olarak apple da olan diğer firmalarda olmayan şeyler.

    Apple ios dan satılan her uygulamadan kâr sağlıyor. Diğer üreticilerden ise google kazanıyor yani apple cihaz satmayı bıraksa bile mevcut marketten iyi para kazanıyor + olarak ios kullanıcıları android in aksine pahalı uygulamalar almaya alışık insanlar.

    Apple cloud depolama satışından da iyi para kazanıyor ben ve benim gibi kafası basanlar platformdan bağımsız bulut depolamaları kullansakta bir çok apple kullanıcısı icloud un hafıza yeterli değil uyarısı sebebi ile 50gb 200gb veya TB lik hesaplar kullanıyor , android tarafında ise samsung ve huawei ve asus un cloud depolamaları olsada ben daha satın alıp para ödeyen görmedim , en fazla google drive alan var ve ordada para gene google a gidiyor.

    ipad kısmında tablette satış ve ciro her türlü apple da rakipsiz adamlar , samsung en son s5 zamanı 1-2 güzel tablet üretti o zamandan beri yeni ürün yok.

    bilgisayar kısmında apple dünyanın en büyük 4. laptop üreticisi olmuş durumda bir çok markayı geride bıraktılar bunlar sony samsung asus gibi büyük markalar apple ın gerisinde sebebi ise parası olanın mac kullanımına yönelmesi , windows işletim sisteminden uzak olmak istemesi prestij vb.  yine bu kulvarda huawei ve xiaomi nin ürünleri var macbook benzeri fakat macbook ile neredeyse aynı fiyata windows makına satıyorlar cihazlar güzel olsada mantık işi değil.

     

    son yıllarda sürekli apple ve android arasında gidip gelen biri olarak ikisinin de hala çok büyük eksiklikleri var ve bu değişmeyecek gibi.

    ya aylık 5-6 lira verdik diye kafamız basmıyor mu :D 

    hocam profesyonel olarak apple ürünlerini kullanıp yani ürün üretmek için macbook ipad iphone kullanıp icloud yedeklemesine para ödeyip bu sebep ile kullananlara lafım yok..

    Fakat normal kullanıcı için icloud çok verimsiz bir bulut yedekleme.

    1. Sunucuları yavaş , evet amazon ve google dan kiraladığı sunucuları kullanıyor fakat hızı onlara göre daha düşük

    2. ben bugun iphone x den - huawei ye geçiş yapmak istediğimde bağımsız bir bulut kullandığım için hiç bir yedek almadan direk diğer telefona geçtiğimde herşeyim geçmiş oluyor , icloud ise sadece apple ürünlerinde çalışıyor.

    3. icloud dosyalarınızı başka bir cihaza indirmek veya bilgisayarda düzenlemek google photos yada drive veya dropbox a göre çok çok zahmetli.

Toplam Hit: 6595 Toplam Mesaj: 57
t