folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Hukuk Soru-Cevap Bölümü Tanıtımı

Hukuk Soru-Cevap Bölümü Tanıtımı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

Dostlar merhaba;

Forumda hukuki sorunlara gerek P.M ile gerek forum konularına elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyordum.Bu bölümün açılmasıyla benzer sorunları yaşayan diğer arkadaşlar da önce buraya göz atarsa forumda gereksiz başlıklar olmayacaktır..

Hukuki sorunlarınızı yazdığınız takdirde,ancak yol gösterebilirim,lütfen dava takibi yapar gibi sorununuzla ilgilenmemi beklemeyiniz.

Sorunları yazarken İsim-Soyad kullanmamaya dikkat ediniz..

Bir adamın kaburgalarını deştikten,üzerinde çeşitli martial art teknikleri denedikten sonra,böyle böyle yaptım,nasıl en az cezayla yırtarım bu işten şeklinde isteklerde bulunmayınız..

Eğer olayı anlatmak forumda çeşitli sakıncalar doğuruyorsa,P.M yolu ile iletişime geçebilirsiniz..

Kurallar:

1. Konuyla ilgili bilginiz var ise,cevaplarınız gerekçeli olmalıdır ki,havada kalan tartışmalar olmasın..Örnek: Bir arkadaş diyor ki; Burada "Kasten Öldürme Suçu" vardır ve cezası müebbet hapistir..Parantez içine Kanun numarasını kısaca yazarsanız çok iyi olur..Kasten Öldürme (TCK m.81) gibi..
    2. Konuyla alakalı olmayan mesaj atmayalım,geyik yapmayalım,çünkü birileri derdini anlatırken belli ki canı yanıyor..

Hayırlı Olsun Cümleten : )

Saygılar.. 

Çekil,Önümden Çekil...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    iyi hale neler girer hoca,ne gibi durumlarda cidden işe yarar,yaramaz.

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Stigma
    Stigma's avatar
    Dişi

Hayırlara vesile olsun. 

allcolorsarebeautiful.net
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karatahta
    karatahta's avatar
    Erkek

Antikky bunu yazdı:
    -----------------------------
    iyi hale neler girer hoca,ne gibi durumlarda cidden işe yarar,yaramaz.

İnfaz aşamasından sonraki iyi halde,yani hükümlünün cezasını çekmesi için gönderildiği hapishanedeki iyi halden bahsediyorsak,buradaki insiyatif Ceza evi müdüründedir..İyi hale nelerin girdiği tek tek sayılmamıştır..

Eğer Denetimli Serbestlikteki iyi halden bahsediyorsak ; İşlediği suç dolayısıyla kişinin cezalandırılması kural olmakla birlikte bazı koşulların gerçekleşmesi durumunda, kişi hakkında ceza davasının açılmasından, açılmış olan davada duruşma yapılmasından, dava sonucunda ceza verilmesinden ya da mahkum olunan cezanın infazından vazgeçilmesi mümkündür..

Bu gibi durumlarda suç işleyen bireye "tesadüfi suçlu" denmektedir..Yani düşünün ki Star Tv'de program yapan Nihat Hatipoğlu ya da Profesör Oktay Sinanoğlu gibi toplum tarafından iyi olarak bilinen kişiler bir suç işlese,bu kişilerin cezaevi ortamına girmeden de ıslah edilmesi mümkündür.Çünkü suç işlemeyi itiyat haline getirmemişlerdir..

Bu kişiler bir deneme sürecine tabi tutulurlar,bu süre içerisinde iyi hal göstermeleri,yeni bir suç işlememeleri halinde,bu kişiler hakkında ceza davası açılmaz,açılmış olan ceza davasının duruşması yapılmaz veya dava sonucu mahkumiyet kararı verilmez ya da infaz uygulanmaz..

Savcı suçluya "belli bir süreyi" iyi hal içerisinde geçirmesi takdirde dava açmayacağı garantisini verir,bu yöntemle suçlu cezaevine girmeden de ıslah edilebilir..

Ertelemenin de bir çok koşulu vardır;

• Cezaya İlişkin Koşul
    • Failin Geçmişine İlişkin Koşul
    • Liyakat Koşulu
    • Kamu Yararı Koşulu
    • Zararın Giderilmesi Koşulu

Not: Bu başlık,tanıtım başlığı,soruları yeni başlık açarak sorarsanız,daha iyi olur  

Çekil,Önümden Çekil...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

hakim amcalar neden "aaa valla o karıncayı bile incitemez." cümlesine inanmaz.. karınca mı önemsiz burda yoksa suçlunun yüzünden ben yaptım ifadesi okunuyo mu?

inş allah bizede organize bi suç nasip ederde bu topicte nasıl yırtcaz diye sorarız.. okul göndermiyo ki yurtdışına şöööle ağız tadıyla dolandıralım gelelim.. çok sağlam topic tuttum..

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    :) guzel olmus

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

Savunma amaçlı kullanılan biber gazının cezası varmı?

+

Sitede üyelik anlaşmasında yasa dışı paylaşım yasak dediysek üyede paylaşım yaptıysa bundan site sahibi sorumlu tutulabilirmi(tutulurda ben yinede soram dedim;))

+

Birisi yolumu kesse bende onu hastaneye göndersem müdafa olarakmı algılanır

aklıma geldikçe sorarım yandın sen :)=

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    wert
    wert's avatar
    Erkek
    DJ_Alper bunu yazdı:

Savunma amaçlı kullanılan biber gazının cezası varmı?

+

Sitede üyelik anlaşmasında yasa dışı paylaşım yasak dediysek üyede paylaşım yaptıysa bundan site sahibi sorumlu tutulabilirmi(tutulurda ben yinede soram dedim;))

+

Birisi yolumu kesse bende onu hastaneye göndersem müdafa olarakmı algılanır

aklıma geldikçe sorarım yandın sen :)=

aga bunuda sorma sakın kız ifadesin gözlerimi kapatıyordum dediyse neye girer :P 

|sadece aptalların başarısı ders notu ile ölçülür|
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek
    tamam artık her gelen bişe sorar :D Çok faideli bi ketagori olmuş.Kolaylıklar karatahta..

Troubles'll come & they'll pass
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek
    hayırlı olsun, güzel olmuş =)

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    andidit
    andidit's avatar
    Erkek
    işin zor dostum. Allah yardımcın olsun.  Bi tarafta vukaatlar bölümü bi trafta Hukuk forumu. bu siteyi sevmemek mümkün mü :)

Boynumuz yiğit boynu, bükerse sevda büker.
Toplam Hit: 5433 Toplam Mesaj: 21