Hukukçu Arkadaşlar ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    volkan
    volkan's avatar
    Erkek

Hukukçu arkadaşlar sokakta 2 kişinin saldırısına uğrasanız kendinizi korumak için birini öldürmek zorunda kalsanız cezası varmı  yoksa sicile nasıl yansır?

onekine?
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek

http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=415

Nefsi Müdafa diye bi araştır

ne diyon?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bilenyok
    bilenyok's avatar
    Erkek

İnsan öldürmenin cezası tabiki vardır ancak meşru müdafaya girdiği için cezadan indirim yapılır

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trooper
    trooper's avatar
    Erkek

nasıl, neyle öldürdün? olaya dair şahidin var mı? adamları tanıyor muydun, önceden bir müsibet yaşandı mı aranızda? yaşın kaç?

ZzZzZzZ...!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    volkan
    volkan's avatar
    Erkek

yasal maddeleri okudum     yas 25 üst komşu tehtitlerde bulundu kapıda kavga ettik korkağın teki oldugundan  3-5 adam toplmış mevu yarın öbürgün sokakta devam edicek  devlet işinde çalıştıgımdan sicilimi temiz tutmalıyım  sokakta yarın oburgun 3-4 kişi üzerime geldiğinde  ceza sicil kaydı sorunları olmadan saldırganlara en fazla nekedar darp ede bilirim

onekine?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    alibaba
    alibaba's avatar
    Erkek

volkan bunu yazdı:
    -----------------------------

yasal maddeleri okudum     yas 25 üst komşu tehtitlerde bulundu kapıda kavga ettik korkağın teki oldugundan  3-5 adam toplmış mevu yarın öbürgün sokakta devam edicek  devlet işinde çalıştıgımdan sicilimi temiz tutmalıyım  sokakta yarın oburgun 3-4 kişi üzerime geldiğinde  ceza sicil kaydı sorunları olmadan saldırganlara en fazla nekedar darp ede bilirim

saldırıyı def edecek durdurabilecek oranda hareket etmek zorundasın. aksi halde ceza alman söz konusu olur. 

Rakı, şarap içiyorsam sana ne, Yoksa sana bir zararı içerim. İkimiz de gelsek kıldan köprüye, Ben dürüstsem sarhoşken de geçerim.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Daniel-Koo
    Daniel-Koo's avatar
    Erkek

volkan bunu yazdı:

öldürme de ne yapıyosan yap :) kendini kaptırmadan vur ağzına :) ama onların sana saldırmasını bekle.. yanında da biri olsun.

ne diyon?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maserati
    maserati's avatar
    Homo

savciliga ver tehtit etti diye onddan bir bok cikmaz ama sonradan dedigin gibi gelirerse cok isine yarar

Türkiyede kim sevdiği işi yapıyor ki?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    volkan
    volkan's avatar
    Erkek

saolun arkadaşlar laz damarı var bi noktadan sonra mantık gitmiyo ama plan hazır ilk onlar vurucak  bende koruma amaçlı hayati bölgeleriyle oynıyıcam

onekine?
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    trooper
    trooper's avatar
    Erkek

bu saatten sonra sakın öldürme ki adamlar ölse bile senin başına kabak patlar. adamları darp ettikten sonra şikayetçi olurlarsa senin yargılanacağın hususlar darp etme şekline göre değişir. ağzını burnu kırdıysan sulh ceza mahkemesi, hafiften deştiysen asliye ceza mahkemesi, deşip çiğerni söktüysen ağır ceza da yargılanırsın. olayı başkalarına havale ettir onlar halletsin, ya da işini hallet sonra büyükleri rya sok barışın. şikayetçi olmasın. tertemiz kavga edersen bi de tek başına olursan ceza alacağını sanmam

ZzZzZzZ...!
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    matr0x
    matr0x's avatar
    Erkek

Birde şunu unutma. Mesela adam sana yarın sokakta bir tokat attı. Sende bunu öldürdün. Sonra yok efendim beni tehdit etmişti,bana tokat attı vs. gibi savunma vermen anlamsız olur... Vereceğin karşılığın dengeli olması gereklidir.

Ayrıca yarın birgün bir sorun yaşarsan başına bir olay gelirse beni tehdit etmişlerdi diye savunman biraz geçersiz kalabilir. Neden tehdit ettiklerinde polis veya savcılığa gitmedin diye sorabilirler.

Tanrının bana baş edemeyeceğim bir şey vermeyeceğini biliyorum. Sadece keşke bana bu kadar güvenmeseydi diyorum...
Toplam Hit: 2526 Toplam Mesaj: 17