folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Hukuken İsim Değişikliği Nasıldır ?



Hukuken İsim Değişikliği Nasıldır ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scarletbeard
    scarletbeard's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 25/Mart/2011
    Erkek

    türkiyede isim ve soy isim değişikliği nasıl ve sartları nedir   araştırma konusu net bilgi gerekiyor

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CAgAtAy
    CAgAtAy's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2008
    Erkek

    İsim değiştirmen için belli bir gerekçen olması lazım. Örneğin; İsmi Fatma olan bir şahsa hemen herkesin Fatoş demesi gibi böyle bir gerekçeyle değişirler veya isminin çok absürt olması gerekiyor örneğin; cünub vb... gibi.

    Soyadı değişikliğinde ise soyadının Öztürk olduğunu farzedelim gider dersin ki dedemin dedesinin soyadı Şentürk müş o yüzden soyadımın Şentürk  olmasının istiyorum bununla birlikte 3, 4 tane de şahit tamamdır ;)


    Lider doğru işleri yapar; Yönetici işleri doğru yapar;
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Kayıt Tarihi: 27/Mayıs/2011
    Erkek
    Ayrıca bir defa değiştirme hakkın var bildiğim kadarıyla.

    Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ephesus
    Ephesus's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Şubat/2009
    Erkek

    değişme hakkın bir defa.

    değiştirmek için gerçekten hakim tarafından geçerli görülecek bir sebebe ihtiyacın var.

     Türk Medeni Kanunu

    MADDE 27.- Adın değiştirilmesi, ancak haklı sebeplere dayanılarak hâkimden istenebilir.

    Adın değiştirildiği nüfus siciline kayıt ve ilân olunur.

    Ad değişmekle kişisel durum değişmez.

    Adın değiştirilmesinden zarar gören kimse, bunu öğrendiği günden başlayarak bir yıl içinde değiştirme kararının kaldırılmasını dava edebilir.

    Ephesus tarafından 12/Mar/13 17:53 tarihinde düzenlenmiştir

    Avukat/Hukukçu
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek

    Avukatsız bütün belgeleri biz hazırlayıp başvurursak masraf ne kadar olur?  Bir de değiştidikten sonra hangi kurumlarda bizim değişiklik yapmamız gerekir, hangileri devlet tarafından otomatik değiştirilir?


    enjoy i'm vaccinated
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scarletbeard
    scarletbeard's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 25/Mart/2011
    Erkek

    arkadaslar araştirma istiyorum fakat oyle googleye yazilacak bişey degil bu durum dedim gibi net bilgi lazim. Misal olarak yazdiklarinizi okuyorum. 


    hakli sebeb olmasi gerekiyor.  diyorsunuz ismin manasi diyelim arapca hirsiz demek Bizzat acik ve net soy adida gercekten türkcü bir kelime türkcülükten de diyelim nerfret ediyorsunuz  misal olarak haa cok sükür türk olmaktan sıkıntı ceksemde severek gönül vererek yaşadigimiz bir durum ornek durumdan bahsediyorum.


    sürec nedir nasil oluyor dedim gibi isim arapca hirsiz demek.

    soy adi da diyelim cok asiri türkcü misal Öztürk  . Alparslan gibi . hani bi hakli tarafi yok aslinda bunu hakim nasil değerlendiriyor.


  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Haziran/2002
    Erkek

    Dedemin dedesinin dedesinin soyadıymış. ölmeden önceki son arzusu doyadımızı değiştirmekmiş de


    Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scarletbeard
    scarletbeard's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 25/Mart/2011
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

    Dedemin dedesinin dedesinin soyadıymış. ölmeden önceki son arzusu doyadımızı değiştirmekmiş de

    he oldu.  derler abi üni arastırması adımı değişmicem bu işin detayları girişim sekilleri vs gerek en i sonuc nasıl alınır gibi

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eXeLanS
    eXeLanS's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Haziran/2002
    Erkek

    kardeş ben değiştirdim yaklaşık 4 ayda sonuçlanıyor, adliyeye 200 tl civarı para ödedim, 80 lirada gazete ilanına verdim, karar çıktıktan sonra kimlikleri 1 günde hallettim.Öğrenmek istediğin bişey varsa ayrıntılı yazar yardımcı olurum.

  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scarletbeard
    scarletbeard's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 25/Mart/2011
    Erkek
    eXeLanS bunu yazdı

    kardeş ben değiştirdim yaklaşık 4 ayda sonuçlanıyor, adliyeye 200 tl civarı para ödedim, 80 lirada gazete ilanına verdim, karar çıktıktan sonra kimlikleri 1 günde hallettim.Öğrenmek istediğin bişey varsa ayrıntılı yazar yardımcı olurum.

    VAllahi cok makbule gecer. benim için ciddi bir konu. ve gerekli. Özelden yada skype den görüsebilirmiyiz biraz vaktini alacak ama eger tabi zahmet vermeyeceksem. 

Toplam Hit: 2340 Toplam Mesaj: 20