Hukuken İsim Değişikliği Nasıldır ?
-
türkiyede isim ve soy isim değişikliği nasıl ve sartları nedir araştırma konusu net bilgi gerekiyor
-
-
İsim değiştirmen için belli bir gerekçen olması lazım. Örneğin; İsmi Fatma olan bir şahsa hemen herkesin Fatoş demesi gibi böyle bir gerekçeyle değişirler veya isminin çok absürt olması gerekiyor örneğin; cünub vb... gibi.
Soyadı değişikliğinde ise soyadının Öztürk olduğunu farzedelim gider dersin ki dedemin dedesinin soyadı Şentürk müş o yüzden soyadımın Şentürk olmasının istiyorum bununla birlikte 3, 4 tane de şahit tamamdır ;)
-
Ayrıca bir defa değiştirme hakkın var bildiğim kadarıyla.
-
değişme hakkın bir defa.
değiştirmek için gerçekten hakim tarafından geçerli görülecek bir sebebe ihtiyacın var.
Türk Medeni Kanunu
MADDE 27.- Adın değiştirilmesi, ancak haklı sebeplere dayanılarak hâkimden istenebilir.
Adın değiştirildiği nüfus siciline kayıt ve ilân olunur.
Ad değişmekle kişisel durum değişmez.
Adın değiştirilmesinden zarar gören kimse, bunu öğrendiği günden başlayarak bir yıl içinde değiştirme kararının kaldırılmasını dava edebilir.
Ephesus tarafından 12/Mar/13 17:53 tarihinde düzenlenmiştir -
Avukatsız bütün belgeleri biz hazırlayıp başvurursak masraf ne kadar olur? Bir de değiştidikten sonra hangi kurumlarda bizim değişiklik yapmamız gerekir, hangileri devlet tarafından otomatik değiştirilir?
-
arkadaslar araştirma istiyorum fakat oyle googleye yazilacak bişey degil bu durum dedim gibi net bilgi lazim. Misal olarak yazdiklarinizi okuyorum.
hakli sebeb olmasi gerekiyor. diyorsunuz ismin manasi diyelim arapca hirsiz demek Bizzat acik ve net soy adida gercekten türkcü bir kelime türkcülükten de diyelim nerfret ediyorsunuz misal olarak haa cok sükür türk olmaktan sıkıntı ceksemde severek gönül vererek yaşadigimiz bir durum ornek durumdan bahsediyorum.
sürec nedir nasil oluyor dedim gibi isim arapca hirsiz demek.
soy adi da diyelim cok asiri türkcü misal Öztürk . Alparslan gibi . hani bi hakli tarafi yok aslinda bunu hakim nasil değerlendiriyor. -
Dedemin dedesinin dedesinin soyadıymış. ölmeden önceki son arzusu doyadımızı değiştirmekmiş de
-
HolyOne bunu yazdı
Dedemin dedesinin dedesinin soyadıymış. ölmeden önceki son arzusu doyadımızı değiştirmekmiş de
he oldu. derler abi üni arastırması adımı değişmicem bu işin detayları girişim sekilleri vs gerek en i sonuc nasıl alınır gibi
-
kardeş ben değiştirdim yaklaşık 4 ayda sonuçlanıyor, adliyeye 200 tl civarı para ödedim, 80 lirada gazete ilanına verdim, karar çıktıktan sonra kimlikleri 1 günde hallettim.Öğrenmek istediğin bişey varsa ayrıntılı yazar yardımcı olurum.
-
eXeLanS bunu yazdı
kardeş ben değiştirdim yaklaşık 4 ayda sonuçlanıyor, adliyeye 200 tl civarı para ödedim, 80 lirada gazete ilanına verdim, karar çıktıktan sonra kimlikleri 1 günde hallettim.Öğrenmek istediğin bişey varsa ayrıntılı yazar yardımcı olurum.
VAllahi cok makbule gecer. benim için ciddi bir konu. ve gerekli. Özelden yada skype den görüsebilirmiyiz biraz vaktini alacak ama eger tabi zahmet vermeyeceksem.