Hz.Ali"Nin Kılıcı
-
arkadaşlar geçen gün merak ettim hz.ali'nin kılıcı böyle kolye küpe olarak falan takılıyor şekli falan değişik,isim takılmış bu kılıcın bir önemi hikayesi falan var mıdır aydınlatırsanız sevinirim.
bir de bazı peygamberler bazı şeyleri simgeler hani,güzel ses , güzel yüz vb. bunları da nereden bulabilirim yardımcı olun lütfen...
-
Adının Zülfikâr olduğunu biliyorum.Ve her hücum sırasında dört karış uzarmış..Hz. Ali savaşta kılıcı çekince bitene kadar kınına sokmazmış.. Cok büyük ve keskin bir kılıçmış..
-
saklanmış mı peki yani bugüne kalmış mı?
-
delikanlı adamın şekil kılıcı misali..
şimşirin ucu yarık versiyonu diyebiliriz..
-
LostDream bunu yazdı:
-----------------------------
Adının Zülfikâr olduğunu biliyorum.Ve her hücum sırasında dört karış uzarmış..Hz. Ali savaşta kılıcı çekince bitene kadar kınına sokmazmış.. Cok büyük ve keskin bir kılıçmış..
-----------------------------Kılıç uzar mı abi ya?
Adam süper kılıç kullanıyomuş ki yapmış bu ünü. Demir parçasına yüklemeyin adamın hakkını. Adam dememe kızmayın saygım sonsuz.
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------LostDream bunu yazdı:
Adam süper kılıç kullanıyomuş ki yapmış bu ünü. Demir parçasına yüklemeyin adamın hakkını. Adam dememe kızmayın saygım sonsuz.
-----------------------------Böyle şeyler vardır hocam ne biliyim örnek olarak Çanakkale savaşındaki toz bulutlarının düşman askerlerini alıp götürmesi gibi inanışlar o tip bişey olsa gerek..
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------LostDream bunu yazdı:
iman gucu:)) Allah vergisi (dalga gecme mayiyetinde deil yanlis anlamayin!) -
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------Konuşmaya çalıştıgın kişilik Allah ın aslanı dediğimiz insan..
umarım hala kazmaca cevap vermezsin..
-
Fatih'in hocası vardı hep anlatırım yav adını unuttum şimdi nasıl unuttum bilmiyorum.
Neyse İstanbul alınır herkes başalr konuşmaya padişahın karşısında işte " Allah molla hazretlerinden razı olsun o dua etti Allah onu kırmadı onun sayesinde yaptık etti k..."
( Çünkü hoca, evliyadır. Fatih de çok sever hocasını )
Fatih kılıcını çeker sallar. Herkes korkar noluyo diye. Der ki Fatih ; "Bu kılıcın hakkını verin"
O değerli insanlar arasında çok iyi savaşçılar da vardı. Hz Ali de çok iyi bir savaşçıydı der tarih. Şimdi kalkıp demire keramet yüklemeyin. O iman dolu adam yaptı ne yaptıysa. Yiğidi öldür hakkını yeme.
-
Prometheus bunu yazdı:
-----------------------------Fatih'in hocası vardı hep anlatırım yav adını unuttum şimdi nasıl unuttum bilmiyorum.
Neyse İstanbul alınır herkes başalr konuşmaya padişahın karşısında işte " Allah molla hazretlerinden razı olsun o dua etti Allah onu kırmadı onun sayesinde yaptık etti k..."
( Çünkü hoca, evliyadır. Fatih de çok sever hocasını )
Fatih kılıcını çeker sallar. Herkes korkar noluyo diye. Der ki Fatih ; "Bu kılıcın hakkını verin"
O değerli insanlar arasında çok iyi savaşçılar da vardı. Hz Ali de çok iyi bir savaşçıydı der tarih. Şimdi kalkıp demire keramet yüklemeyin. O iman dolu adam yaptı ne yaptıysa. Yiğidi öldür hakkını yeme.
-----------------------------:) komiksin adam kılıç hakkında bilgi istemiş bende bildiklerimi yazdım Hz.Aliyi kötülemişim gibi bi anlam mı çıkardın orayı da anlamadım..
-
fatihin hocasının ismi AKŞEMSEDDİN