İ7 Donanım Tavsiyesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek

sunucu olaraka kullanılacak. Ekran kartı vs falan fişmana gerek yok

min 8 gb ramli bütçe olarak kasa başı 1.5 milyardan 3 kasa yada 2m ,2m,1m(amd phenom olabilir) 3 kasa topyalabilirseniz sevinirim.

Yanlız işi bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim. Yok kuzey köprü dalgasıymış yok ramlerde cl7 imiş d0 revizyon işlemciymiş,dual channel,triple channel ram falan..

işlemcilere büyük ihtimal OC yapılacak. DC deki odada sıcaklık problemi olacağını sanmıyorum,hava soğutmalı fan ile 3.8,4.0 rahat cıkacağıma inanıyorum.

Takıldığım en büyük sorun ise anakart markasıdır. Dediğim gibi sunucu olarak kullanılcağı için sizce anakart üzerinde pek durmalımıyım

şu donanım iyimidir

CPU:
      308 $ ( 482,33 TL) 

ANAKART:
      165 $ ( 258,39 TL) 

BELLEK - RAM:
      165 $ ( 258,39 TL) 

HDD:
      71 $ ( 111,19 TL) 

KASA:
      71 $ ( 111,19 TL) 

rame takviye yapılır.420w psu yeterlidir herhalde.Anakart olarak foxconn dedim o/c performansı nasıl olur sizce.

Yoksa asus p6t deluxe v2 falan mı almalıyım

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By-alper
    By-alper's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Hacım anakartı sakın foxcon alayım deme Benden sana bir kardeş tavsiyesi GIGABYTE den şaşma X58 yada ultradurable 3 serilerinden al derim gigabte olsunda çamurdan camuz bokundan olsun.

Ben ultradurable serisinden 2 sene evvel aldım mükemmel akıllı bir anakart müthiş hızlı ve sağlam bir anakart taş gibi işlemcim quad core olduğu halde. 1333 mhz fsb. 12 yıldır bilgisayarcıyım hep gigabyte kullanmışımdır bir defa pişman olmadım.

Hiç Hata yapmamış bir insan, Yeni bir şey denememiş demektir.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    husnuweb
    husnuweb's avatar
    Erkek

420w yetmez.

ekran kartı almayacak mısın yani??

harddisk wd'nin caviar black serisi olabilir bide.

He is finding himself.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By-alper
    By-alper's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

husnuweb bunu yazdı:
    -----------------------------

420w yetmez.

ekran kartı almayacak mısın yani??

harddisk wd'nin caviar black serisi olabilir bide.

Bencede harddisk süper hocam wd Caviar black 64mb cache olanları var ondan tavsiyemdir zır deli bir harddisk.

Hiç Hata yapmamış bir insan, Yeni bir şey denememiş demektir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Balyoz99
    Balyoz99's avatar
    Erkek

Tek harddisk önermem , maliyeti fazla olsada 2x500gb iyi olur.

Foxconn'dan kesinlikle uzak dur. Azıcık zorlasan slotlar elinde kalır.

Yeni işlemcilerle aram iyi olmadığı için daha fazlasını yazamıyorum.

arbeit macht frei
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mclaren
    mclaren's avatar
    Erkek

Foxconn dan kesinlikle uzak dur..OC yapacaksan Gigabyte GA-X58A-UD3R oneririm foxconna gore pahalidir ama deger..

wd Caviar black 64mb cache veya 32 mb....

Alacagin islemci iyidir...

Siz arkadaslarimdan rica ediyorum lutfen sirk, hayvanat bahceleri veya gosteri havuzlari denen o iskence kamplarini ziyaret etmeyin , ettirmeyin. Ozgurluk sadece insanlar icin gecerli bir kavram degildir. --------------------------- SINCE 2001 TILL FOREVER TBT Güçlü bir halk lidere ihtiyaç duymaz. E.Z
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    XCoder
    XCoder's avatar
    Erkek

evt hdd kesinlikle wd caviar black, 2x500 ya da 2x1000. Anakart konusunda ben Asus taraftarıyım ayrıca ramleri daha kaliteli bir marka al.

The ability to destroy a planet is insignificant next to the power of the force.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaptanMagaraAdami
    KaptanMagaraAdami's avatar
    Erkek

Genki bunu yazdı:

min 8 gb ramli bütçe olarak kasa başı 1.5 milyardan 3 kasa yada 2m ,2m,1m(amd phenom olabilir) 3 kasa topyalabilirseniz sevinirim.

Yanlız işi bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim. Yok kuzey köprü dalgasıymış yok ramlerde cl7 imiş d0 revizyon işlemciymiş,dual channel,triple channel ram falan..

işlemcilere büyük ihtimal OC yapılacak. DC deki odada sıcaklık problemi olacağını sanmıyorum,hava soğutmalı fan ile 3.8,4.0 rahat cıkacağıma inanıyorum.

Takıldığım en büyük sorun ise anakart markasıdır. Dediğim gibi sunucu olarak kullanılcağı için sizce anakart üzerinde pek durmalımıyım

şu donanım iyimidir

CPU:
      308 $ ( 482,33 TL) 

ANAKART:
      165 $ ( 258,39 TL) 

BELLEK - RAM:
      165 $ ( 258,39 TL) 

HDD:
      71 $ ( 111,19 TL) 

KASA:
      71 $ ( 111,19 TL) 

rame takviye yapılır.420w psu yeterlidir herhalde.Anakart olarak foxconn dedim o/c performansı nasıl olur sizce.

Hocam ana makina (server) olarak kullanılacak sisteme "overclock" yapılmaz / yapılması tavsiye edilmez.

Ana makinaların tutarlı, uzun süre yeniden başlatmadan çalışması beklenir.

Senin toplamayı düşündüğün cihazlar, ne kadar kaliteli malzeme kullanılsa da, aylarca çalışmak için tasarlanmamıştır (özellikle sabit diskler).

Ayrıca 4500 Lira'ya üç ayrı makina toplamaktansa bir tane profesyonel sistem toplayıp bunun içinde üç ayrı sanal makina çalıştırmanı öneriririm.

Örneğin:

Dell R410 gibi ...

Türkiye'de bazı veri merkezleri (datacenter) kimi zaman toplu alımlar yaparak bu cihazları müşterilerine çok uygun fiyatlarla getirebiliyorlar, ni.net.tr gibi...

Kolay gelsin.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Focal
    Focal's avatar
    Erkek

Genki bunu yazdı:

şu donanım iyimidir

CPU:
      308 $ ( 482,33 TL) 

ANAKART:
      165 $ ( 258,39 TL) 

BELLEK - RAM:
      165 $ ( 258,39 TL) 

HDD:
      71 $ ( 111,19 TL) 

KASA:
      71 $ ( 111,19 TL) 

Hocam 1 hafta kadar sabredebilirsin intel'in i7 2400,2500,2600 Modelleri tam oturmuş olucak.. Ben senin yerinde olsam şu sistemi yaparım.

İşlemci: Core i7 2500K 1155p

Anakart:Gigabyte h67 Not: p67 chip var ama ekran kartı lazım degil demişsin.1155p'li işlemciler CPU+GPU barındırdıgı icin işlemcideki gpu'Yu kullanmak icin h67 chip'Li anakart kullanmak gerekiyor.Lakin o.c yapıcaksan ise p67 chip'li anakart daha verimlidir..

Bellek: 3 kanal desteği olup olmadığı tam bilmiyorum ama 3 kanal desteği yoksa işlemcinin 2 kanal DDR3 Ram tavsiye ederim..

Depolama: Depolama için ise SSD almanı öneririm mevcut olan hdd'Lerden cok daha iyi sistemi ssd kurup depolama olarak HDD yapabilirsin.

PSU:Mevcut pc kullanıcılar 600W'Dan aşağıya pek kullanmayıp vede tavsiye edilmiyor.

Benim tavsiyem budur hocam. Ama Lakin gönlüne o yatmışsa o sistemi alabilirsin..

EDİT:O.c yapıcakmışın Bu işlemcilerin Sonu K ile biten manyak şekilde o.c olabiliyor hocam

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

KaptanMagaraAdami müridin sözlerini dinle bence... server başka birşeye benzemez... Harddisklerde  ssd ya da olmadı hybrid olabilir

edit : soğutma konusunda yağlı soğutma konusunu da inceleyebilirsin..

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsist_manyaq
    anarsist_manyaq's avatar
    Erkek

AMD Phenom II X6 1090T Black Edition, 3.2GHz, TurboCore 3.6GHz, Soket AM3  -  289,00 $ + KDV (453,73 TL + KDV)
    2 X OCZ Low Voltage (OCZ3RPR2000LV4GK), 4 GB Dual Kit (2x2GB) DDR3-2000MHz  -  158,00 $ + KDV (248,06 TL + KDV)
    ASUS M4A87TD/USB3, AMD 870, AM3, DDR3-2000  -  110,00 $ + KDV (172,70 TL + KDV)
    OCZ StealthXstream 2 (OCZ600SXS2-EU), 600W, 12 cm Fan, 80+  --  97,00 $ + KDV (152,29 TL + KDV)
    2 X WESTERN DIGITAL Caviar Black (WD1002FAEX), 3.5inç, 1TB, SATA 6 Gb/s  -  96,00 $ + KDV (150,72 TL + KDV)

o/c için idealdir. yardır allah yardır :D biraz tuzludur fiyatı. 1860 TL. fiyatları aldığım yeri merak edersen pm at yazıyım sana. burdan reklam olmasın. yada olsun ne olucak :D

eksen bilgisayar. nakit ödeme yapıcaksanız indirim yapıyorlar.

İğneyi Çalan Hırsız Ülkeyi Çalan Hükümdar Olur...
Toplam Hit: 2676 Toplam Mesaj: 18