İçanadoluda Tarla Veya Arsa!
-
hoca açtığım konuda da ( http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=75095 ) görüldüğü gibi uzun zamandır askerden sonra ne yapacağımı düşünüyorum.
Gerçekleştirmek için İçanadoluda büyük bir tarlaya veya araziye ihtiyacım olacak iyi bir fikir buldum. Elbette fikrin ne olduğunu anlatmayacağım. İçanadolulu müridler bulunduğunuz illerdeki tarla fiyatlarını yazarak yardımcı olacağınızı ümit ediyorum, tavan fiyat 60.000 ytl nakit.
-
hocam aynı zamanda bu sitelerden de bakarsın.
-
Ankara Bala da var sudan ucuz ekime müsait ankaraya arabayla yarımsaat felan gelişmemiş bir bölge olduğu içn 500-1000 ytl arası bide Konya da bulursun çok ucuz 1000 ytl ye 1,1,5 dönüm arsa veriolar yaw:) sen ne iş yapcan bi ipucu ver hele Ankara nın iklimi Konyanın iklimi serttir ona göre iice ölç tart :)
-
tarlayı ne yapacan? arsa tamamda tarla çiftçilik yapayım deme zaten çiftçi perişan yok işletme kuracam diyosan arazıyı arsaya çevirmen lazım uuzun iş
-
Öncelikle çok mantıklı düşündüğünü belirtmek isterim.
Çünkü gıda sorunu artık dünyanın bir numaralı sorunu haline geldi. Özellikle tahıl cinsinden ürünler oldukça değerlenecektir. Ama bunları yetiştirmekte artık zor.
Valla ben olsam GAP'ın bulunduğu bölgenin arazilerini yönelirdim.
Kurak geçiyor yazlar zirâ... Urfa'da al arsanı benim urfalı arkadaşlar çok memnunlar gap'tan. Çoğunun babası çiftçi yani.
Not: Tabii benim senin düşündüğünü sandığım şeyi düşünüyorsan xD
-
Hoca emlak sitelerinde kısıtlı bulursun geleceksin Konya'nın ilçelerini köylerini gezeceksin millet zaten perişan makul fiyata bulursun kafana göre sonra istediğini yap
-
hocam cıftcılık yapacaksın yoksa fabrıka tarzı bırseymı yapacaksın? ona gore degısır fıkrın tamamı sende kalsın...
-
habib_mx_tr bunu yazdı:
-----------------------------
Hoca emlak sitelerinde kısıtlı bulursun geleceksin Konya'nın ilçelerini köylerini gezeceksin millet zaten perişan makul fiyata bulursun kafana göre sonra istediğini yap
-----------------------------Hoca emlakçıdan ev almam, emlak sitesinden arazi almam. Tarımla işim olmaz kardeşim toprağı ucuza kapatmaya çalışıyorum.
----------------------------
Mesaj sertan_06 tarafindan 29 Eylül 2008 (Pazartesi) 10:04 tarihinde yazildi.
Ankara Bala da var sudan ucuz ekime müsait ankaraya arabayla yarımsaat felan gelişmemiş bir bölge olduğu içn 500-1000 ytl arası bide Konya da bulursun çok ucuz 1000 ytl ye 1,1,5 dönüm arsa veriolar yaw:) sen ne iş yapcan bi ipucu ver hele Ankara nın iklimi Konyanın iklimi serttir ona göre iice ölç tart :)
---------------------------
hocam fiyat çok iyi! Fakat düşündüğüm işi Ankara'da gerçekleştirmeye niyetlenirsem ancak arsa üzerinde yapılabilirim arsa fiyatları tarla fiyatlarına göre uçuk, arsada yapacağım işi dikkat çekmeyecek tenha bir yerde tarla'da yaparsam yılda yaklaşık iki yüz bin lira kaldırırım, hocam yerin suyu elektriği olmasa daha da güzel olur, hocam tek koşul düz arazi ve obruk riskinin olmaması.
--------------------------
Mesaj HaYVaN tarafindan 29 Eylül 2008 (Pazartesi) 10:51 tarihinde yazildi.Öncelikle çok mantıklı düşündüğünü belirtmek isterim.
Çünkü gıda sorunu artık dünyanın bir numaralı sorunu haline geldi. Özellikle tahıl cinsinden ürünler oldukça değerlenecektir. Ama bunları yetiştirmekte artık zor.
Kurak geçiyor yazlar zirâ... Urfa'da al arsanı benim urfalı arkadaşlar çok memnunlar gap'tan. Çoğunun babası çiftçi yani.
------------------------
Hocam doğu ve güneydoğu anadolu olmaz! Çivi çaksan söküp atarlar, can güvenliği de yok batılı adamı orada barındırmazlar.
-
IRET bunu yazdı:
------------------------
Hocam doğu ve güneydoğu anadolu olmaz! Çivi çaksan söküp atarlar, can güvenliği de yok batılı adamı orada barındırmazlar.
Doğru la xD Savaş var güneydoğuda. Amerikan F/A 18 uçakları bombalıyo orayı sakın sakın!!! Terörisler insan yakalayıp yiyo xDNasıl bi zihniyettir bizim milletteki. Ben okuyom diyarbakırda ankaradan daha sakin vallahi.
Ama gap'ta arazisi olan köşe olunca bakalım o zaman ne oluyo xD
-
IRET bunu yazdı:
-----------------------------hocam fiyat çok iyi! Fakat düşündüğüm işi Ankara'da gerçekleştirmeye niyetlenirsem ancak arsa üzerinde yapılabilirim arsa fiyatları tarla fiyatlarına göre uçuk, arsada yapacağım işi dikkat çekmeyecek tenha bir yerde tarla'da yaparsam yılda yaklaşık iki yüz bin lira kaldırırım, hocam yerin suyu elektriği olmasa daha da güzel olur, hocam tek koşul düz arazi ve obruk riskinin olmaması
-------------
yok hacım o taraftakı tarlalar düz ve elektrk suda muhtemelen yoktur.tenha dikkat çekmeyecek bir yer arıyosan da kesinlikle konya derim düz ova çok olduğu için :)
-
sertan_06 bunu yazdı:
IRET bunu yazdı:
-----------------------------hocam fiyat çok iyi! Fakat düşündüğüm işi Ankara'da gerçekleştirmeye niyetlenirsem ancak arsa üzerinde yapılabilirim arsa fiyatları tarla fiyatlarına göre uçuk, arsada yapacağım işi dikkat çekmeyecek tenha bir yerde tarla'da yaparsam yılda yaklaşık iki yüz bin lira kaldırırım, hocam yerin suyu elektriği olmasa daha da güzel olur, hocam tek koşul düz arazi ve obruk riskinin olmaması
-------------
yok hacım o taraftakı tarlalar düz ve elektrk suda muhtemelen yoktur.tenha dikkat çekmeyecek bir yer arıyosan da kesinlikle konya derim düz ova çok olduğu için :)
-----------------------------Hocam sağolasın yararlı bilgiler verdin.
------------------------------
Mesaj HaYVaN tarafindan 29 Eylül 2008 (Pazartesi) 10:51 tarihinde yazildi.Öncelikle çok mantıklı düşündüğünü belirtmek isterim.
-------------------------------
HaYVaN dostum sende harbiden hayvanmışsın. :P doğaya saygımız sonsuz.