İçerideki Formülü Programa Çevirebilecek Olan Varmı?
-
arkadaşlar bi formül var. cockroft-gault formülü. bunun için ufak bir programa ihtiyacım var. hayrına yapabilecek olan varmı acaba.
formül
(140-yaş)*kg
______________________kreatinin * 88.6
bu yukarıdaki erkekler için olanı
bayanlar için ise sonuç 0.85 ile çarpılacak.
yukarıdaki formülde yaş, kg ve kreatinin değerleri elle girilecek diğerleri sabit rakamlar.
varmı bunu yapabilecek olan.
-
biraz aceleye geldi kontrol eedermisin iişini görürmü
-
framework 4 istiyo galiba yükleyip deniyorum hemen. bu arada çok teşekkür ederim.
-
hoca excelde yapsana, programa ne gerek var.
-
-
pc_worm bunu yazdı:
-----------------------------
hoca excelde yapsana, programa ne gerek var.
-----------------------------Hocam excel de yaptım da bunu bizim doktorlardan biri istedi. onun için yani
-
Sırf meraktan fw kurdum :) Üşenmeyip yardım edenleri görmek çok güzel.
-
FCN bunu yazdı:
http://www.fcn.tc/program2.rar
framework 2.0 a derledim
-----------------------------fcn çok teşekkür ederim ancak bunu arayüzlü olarak yapabilirmisin acaba
-
manyaki bunu yazdı:
Sırf meraktan fw kurdum :) Üşenmeyip yardım edenleri görmek çok güzel.
-----------------------------tbt yi bu yüzden seviyoruz ya. herkes yardım ediyor birbirine :)
-
Aşşağıdaki kodu kopyalayıp vbs uzantılı dosya olarak save et çalıştır. istediğin değişikliği kolayca yapabilesin diye vbscript yaptım.
erkekmi = (MsgBox("Adammisin lan?",vbYesNo ,"Cevap ver!") =vbYes ) yas=InputBox("Yasın kac?") kontrol yas kg=InputBox("Kilon kac?") kontrol kg kreatin=InputBox("kreatinin kac?") kontrol kreatin sonuc= cockroft(yas,kg,kreatin,erkekmi) MsgBox( "Cockroft-Gault Sonucu: " &sonuc) '------------Fonksiyonlar------------- Function cockroft(ByVal yas, kg,kreatin,erkekmi) islemsonucu=((140-yas)*kg) / (kreatin * 88.6) If( erkekmi=true) Then cockroft=islemsonucu Else cockroft=(islemsonucu*0.85) End Function '------------------------------------ sub kontrol(ByVal val) If( val="" or not IsNumeric(val)) then WScript.Quit 0 End sub
-
bende yardım edenlere arkadaş adına teşekkür ederim.