folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İğneyle Vücuda Enjekte Edilen Ampül İlaçların Ağız Yoluyla Alınması

İğneyle Vücuda Enjekte Edilen Ampül İlaçların Ağız Yoluyla Alınması

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ersn
    ersn's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Geçen sene beraber aynı evde kaldığım eleman ampülü kırıp kafaya dikiyodu. Hiç merak edipde sormadım anasını satayım. Bende B12 vitamini eksikliği için doktor iğne verdi , bunların yarısını vurdurdum diğer yarısı kaldı . İğneci uzakta üşeniyorum : ) google da araştırdım kimi  içilir diyor , bazısı da içilmez diyor. Aranızda böyle bir olay başından geçen varmı ?

İlaç : Dodex 1000 mcg/ml İ.M 

Sadece Adeleye Zerk Edilir.

Damar içine uygulanmaz Yazıyor.

küfrederiz villalara kulübeden
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

Sindirim bozuklugun var mi ? B12  incebagirsakta emilir ve direkt kana gecer vitaminler eger bagirsaklar da sorun varsa ;  hekim ona gore yazmistir agzinla emersen bi ise yaramaz.onemli.ilac olsa fitil olarak kullanabilirdin ama vitamin sonucta. Gerek yok fitil uygulamasina.

dodex icerigi alkol tuz su birde b12 preperati idi sanirim.

Ek olarak dodex birsey yapmaz ama kas ici enjeksiyonu direkt damara yapar ya kirip icersen hic bir ise yaramayabililir; bazende damar tikanikligina neden olabilip beyin kanamasi , kalpkrizi gibi sonuclara neden olabilir.bosuna uygulanma yontemi yazilmiyor preperatlarin uzerine

hipokondriyak tarafından 29/Kas/14 22:40 tarihinde düzenlenmiştir

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fikibok
    KaptaN
    KaptaN's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

dodex vurulmaktan artık delikdeşik oldum, bir işe yarayıp yaramadığı malüm  bi çıkıp bir iniyor ama şunu biliyorum kas içine enjekte edilen şey daha hızlı etki ediyor.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek

Boşuna karın ağrısı çekersin yada ishal olursun b12 den zerre faydalanamassın

Zira Kalemler kaldırılmış,sayfalar kurumuştur.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mrkps
    mrkps's avatar
    Erkek

büyük ihtimalle işe yaramıyacak... nedenide mide asidinden geçerken parçalanma olasılığı yüksek..

bunun yerine b12 tablet formunu öneririm..

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek
    mrkps bunu yazdı

büyük ihtimalle işe yaramıyacak... nedenide mide asidinden geçerken parçalanma olasılığı yüksek..

Hocam onlarında emilimi az, yanlış hatırlamıyorsam doğal b12 nin emilim yüzdesi 20 felan yoktu ki birde arkadaş sentetik alırsa %10 ya emilir ya emilmez 

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

balık ye balık

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ersn
    ersn's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

balık ye balık

Ismarlada yiyek 

Tşk ler arkadaşlar ben vurdurmaya karar verdim :D

küfrederiz villalara kulübeden
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mrkps
    mrkps's avatar
    Erkek
    erebos bunu yazdı
    mrkps bunu yazdı

Hocam onlarında emilimi az, yanlış hatırlamıyorsam doğal b12 nin emilim yüzdesi 20 felan yoktu ki birde arkadaş sentetik alırsa %10 ya emilir ya emilmez 

makalelerde oral kullanılabilir diyor ..

http://pmj.bmj.com/content/81/953/191.full (Conclusion: The findings suggest that many patients in other post-industrial societies may also be suitable for oral vitamin B12 treatment.)

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14749150   (CONCLUSIONS:In this study of patients with megaloblastic anemia due to cobalamin deficiency, p.o. cobalamin treatment was as effective as i.m. cobalamin treatment.)

birde sunumun birisinde

1-2 mg kobalaminle oral tedavinin parenteral tedavi 

kadar etkili olduğu erişkinlerde gösterilmiştir. 

• Çocuklarda bu dozun daha düşük olabileceği 

düşünülmektedir. 

• İsveç ve Kanada’da oral tedavi standart hale gelmiştir.

aynen böyle denmekte..

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erebos
    erebos's avatar
    Erkek
    mrkps bunu yazdı
    erebos bunu yazdı
    mrkps bunu yazdı

makalelerde oral kullanılabilir diyor ..

http://pmj.bmj.com/content/81/953/191.full (Conclusion: The findings suggest that many patients in other post-industrial societies may also be suitable for oral vitamin B12 treatment.)

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14749150   (CONCLUSIONS:In this study of patients with megaloblastic anemia due to cobalamin deficiency, p.o. cobalamin treatment was as effective as i.m. cobalamin treatment.)

birde sunumun birisinde

1-2 mg kobalaminle oral tedavinin parenteral tedavi 

kadar etkili olduğu erişkinlerde gösterilmiştir. 

• Çocuklarda bu dozun daha düşük olabileceği 

düşünülmektedir. 

• İsveç ve Kanada’da oral tedavi standart hale gelmiştir.

aynen böyle denmekte..

Hocam sen b12 yi ağızdan alsam n olur diye sormamışsın sen dodex i ağızdan alsak ne olur diye sormuşsun bende onagöre cevap verdim.

Pubmedde de yalnızca ''Bazı araştırmacılar tarafından önerilmiştir,olabilir'' diyor bunu ağızdan alın süper olur demiyor :D

birde bu tür etken madde yada kimyasallarda pubchem öneririm,eğer bu konularla yakinen ilgiliysen.

oral elbette kullanılabilir, ben foreverın kullanıyorum, zaten her sabah kalktığımda 5 tane tüp yutuyorum, ancak direk kana enjekte edilenler emilim oranı yüksek ve moleküler dizilimi vs herşeyi buna göre hazırlanmış b12 vitaminleri, ağızdan alınanlar da seninki kadar etkili olmaz.Dediğim gibi zaten kendim kullanıyorum.

Seninki 1000 mcg benimki 2.25 mcg neden çünkü ben günlük sağlıklı yaşam için düzenli kullandığım bir takviye seninkisiyse ilaç ve baktığında  http://www.ilacpedia.com/prospektus/dodex-ampul  oral alınabilir yazısı yok.

Alırsan ölmezsin, aç alırsan karnın ağrır,boşuna tuvalete döküverirsin ilacı,onun yerine kafana sürde saç çıksın :D

Edit:pardon ben konuyu açan sandım seni :D değiştirmedim artık anlarsın

erebos tarafından 30/Kas/14 01:25 tarihinde düzenlenmiştir

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    drexler
    drexler's avatar
    Erkek

saçmalama arkadasım oral kullanım olur mu hıc. bıyoyaralanımını dusurursun belkı hıc etkı bıle alamayabılırsın uretımı neyse o sekılde kullanman gerek kesın ve net

İTİNA İLE torrentleech davetiyesi aranır. ama kefil bulunamaz :)
Toplam Hit: 6559 Toplam Mesaj: 12