folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Ikamet Kayit İslemi ?

Ikamet Kayit İslemi ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek

İyi aksamlar.

7 aydir kiraci olarak bi evde oturuyorum. Bu sehirde de ilk evim adresim de baska bi ilde. Hep araya biseyler girdi gidip nufus mudurlugune kaydimi yaptirmadim. Cezasi da var bu isin 20 is gunu icinde belirtilmezse 400 kusur liraymis.

Simdi sormak istedim bu isin cakalligi var mi ? Yani gidip orda 7 aydir burda oldugumu belirtmeden yeni gelmis havasinda gidip kaydimi yaptira bilir miyim ? Yada onlarin sistemlerinde bu is belli oluyo mu bi sekilde ? Ustume evin elektirigi var sadece 7 aydir. 

Basina bu is gelmis varsa bi yol gostersin bana iyi olacak ?

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Tabii yaptırırsın, yazlık evler gibi düşün. İki tane evin var, ikisinin de elektriği suyu üstüne ama her yazlığa gidişinde dönüşünde ikamet bildirimi yapmıyorsun (: Faturanı götür kimliğini götür buraya aldırmak istiyorum kaydımı de, zaten kimse kaç aydır yıldır burdasın sen diye sormuyor.

sigara değil, balık olan.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı

Tabii yaptırırsın, yazlık evler gibi düşün. İki tane evin var, ikisinin de elektriği suyu üstüne ama her yazlığa gidişinde dönüşünde ikamet bildirimi yapmıyorsun (: Faturanı götür kimliğini götür buraya aldırmak istiyorum kaydımı de, zaten kimse kaç aydır yıldır burdasın sen diye sormuyor.

E peki bu cezai islem neye dayanarak yapiliyo ? Mevzuyu nasil anliyolar ?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi
    NoToLeRaNcE bunu yazdı
    izzmarit bunu yazdı

Senin 7 ay önce çıktığın eve biri girip elektriği suyu üstüne alıp belgeleriyle gidip ikamet bildiriminde bulununca seni o adresten düşürüyorlar, sana ola ki bir sebepten adres lazım olursa ve bildirime gidersen, düştüğün tarihten itibaren yirmi gün geçtiyse cezayı kilitliyorlar.

Ya da sen kiracısın, evinin sahibi evde illegal bir iş yapıyor olma olasılığına karşı tutturuyor ille de git ben buyum burda oturuyorum bildir diye. Yapmazsan şikayet ediyor, kontrat şu tarihten itibaren, ya da şahitlerim var diye, öyle. Bunu özellikle kontrat yoksa yapıyorlar ki bir şey olursa başlarına iş almasınlar. Apartman sakinleri de pislik yapabilir.

Başka yolu da olabilir bildiklerim bunlar.

izzmarit tarafından 30/Nis/14 19:46 tarihinde düzenlenmiştir

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek
    NoToLeRaNcE bunu yazdı
    izzmarit bunu yazdı

Devlet o kadar hantal ki ya bir şikayet ya bir bildirimle uyanır ayıkır anca, başka türlü uyanan olursa gel yüzüme tükür :)

Git nüfusa yeni taşındım birkaç gün oldu, şurada oturmaya başladım de gerekeni yapsınlar.

Rahat ol, sıkıntı olmaz.

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek

Yarin is cikisi sabahtan gideyim bari ortalik tenhayken :) iyice bi salaga yatayim :D

saolun bilgilendirme icin.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek

Hocam ikametkaydı mahalle muhtarları yapıyor diye biliyorum. :/ Gidip bi danışmanda fayda var hatta 5 dk lık iş diye biliyorum. bir soun olmaz sanırım

Sistemi de kapattım ama PHP konusunda hala yardımcı olurum // Boş gezenin boş kalfası - Öğrenci - YTÜ
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi
    NoToLeRaNcE bunu yazdı

Yarin is cikisi sabahtan gideyim bari ortalik tenhayken :) iyice bi salaga yatayim :D

Aynen aynen. Bi de cezayı nüfus müdürlüğünde dilekçeyle sildirebiliyorsun, ceza çıkarsa aklında olsun. Uydur bir şeyler. Daha yeni seçim atlattık, eğer adresten düşürülme tarzı bir sebepten ceza yediysen "önceki muhtarım bana seçimlerden önce adres bildirimi yapamazsın yasak dedi, ondan bildirmedim"den tut, "Evlenecektim evi kiraladım, sonra ayrıldık"tan, "İşsizdim, 7 aydır ailemin yanında yaşıyordum, bu eve taşınamamıştım"a kadar bi sürü yalan biriktir, duruma göre biri tutar dilekçede cezanı silerler.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek
    izzmarit bunu yazdı
    NoToLeRaNcE bunu yazdı

Aynen aynen. Bi de cezayı nüfus müdürlüğünde dilekçeyle sildirebiliyorsun, ceza çıkarsa aklında olsun. Uydur bir şeyler. Daha yeni seçim atlattık, eğer adresten düşürülme tarzı bir sebepten ceza yediysen "önceki muhtarım bana seçimlerden önce adres bildirimi yapamazsın yasak dedi, ondan bildirmedim"den tut, "Evlenecektim evi kiraladım, sonra ayrıldık"tan, "İşsizdim, 7 aydır ailemin yanında yaşıyordum, bu eve taşınamamıştım"a kadar bi sürü yalan biriktir, duruma göre biri tutar dilekçede cezanı silerler.

Onu da az once ogrendim ceza yazilirsa orda sildirme islemi yapiliyomus. Bi yalan biseyler dusunucem bakalm. Secim muhabbeti en iyisi gibi.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Konu da gizli olaydı iyiydi.. senin meslek, mevzunun geneli falan.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek
    ndmylmz bunu yazdı

Hocam ikametkaydı mahalle muhtarları yapıyor diye biliyorum. :/ Gidip bi danışmanda fayda var hatta 5 dk lık iş diye biliyorum. bir soun olmaz sanırım

Arkadaşın işinin çözümü nüfustan muhtara gerek yok!

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
Toplam Hit: 1430 Toplam Mesaj: 14