İki Seçeneğiniz Var Ve Seçim Sizin
-
HoRbY bunu yazdı:
-----------------------------
Yok kardesm yanlis anlamam bas tacisin ama bu dusunceni sadece zumsuk hocan icin degil diger comez vs vb kisiler icinde ayni seyi dusun iki gun sonra comezin biri veya bi murid\muride boyle bi konu acip altina oyle bi not yazarsa dislamayin :) v konuya sadece bunu yazmak icin girmedim kendi yorumumuda paylastim bu baltalamak degildir sen bana cvp atmaya devam edersen bu baltalamak olur sonucta bunun cevabini vermesi gereken kisi belli sende beni yanlis anlama bas tacisiniz :) telden yaziyorum caz yapmayin :)
----------------------------Baş Tacısın Dostum :) Hak Verdim şimdi sana ama dikkatimi zerafetin çekti hoş bi yaklaşımın var zumsuk gibisin aynı :)
-
HoRbY bunu yazdı:
Yok kardesm yanlis anlamam bas tacisin ama bu dusunceni sadece zumsuk hocan icin degil diger comez vs vb kisiler icinde ayni seyi dusun iki gun sonra comezin biri veya bi murid\muride boyle bi konu acip altina oyle bi not yazarsa dislamayin :) v konuya sadece bunu yazmak icin girmedim kendi yorumumuda paylastim bu baltalamak degildir sen bana cvp atmaya devam edersen bu baltalamak olur sonucta bunun cevabini vermesi gereken kisi belli sende beni yanlis anlama bas tacisiniz :) telden yaziyorum caz yapmayin :)
-----------------------------eyvallah hocam. rene'ye pm atmıştım. Genel'in herkese açılması ile ilgili. Biraz esnetilebilir belki yasaklar. Düzene girdi gibi.
Fakat böyle bir konu herkesin dikkatini genelden maalesef çekmeyecek. index2.asp yapalım ; orda hepsi görünsün ; index.asp yapalım, sadece teknoloji ile ilgili görünsün ve isteyen istediğini seçsin gibi birşeylerde demiştim ama zor sanırım.
Neyse ; modlara bildirmek için yaptım. Son karar onların. Nasıl isterlerse taşıyabilirler :) Teşekkürler.
-
bunu yazmayacaktım ama, hani sen şimdi aydınlandın, uyanışı gerçekleştirebildinya, bu yüzden açtığın kaçıncı konu olduğunu sayamadığım için dayanamadım. zumsuk; osho, zen öğretisi, farkındalık, anı yaşamak, şimdinin farkında olmak vs. bunlar derin ve önemli konular. ama sen osho okumaya başladıktan sonra; dünyayı kurtaran ve insanlarında kendi dünyalarını kurtarmalarına öncülük etmeleri hakkında mesajlar vermeye çalışan ve dolayısıyla farkında olmadan yapabileceklerin hakkında egonu yüceltme çabalarına girerek, kendini dünyayı kurtaran adam konumuna düşürüyorsun. inan bana bu hiç hoş değil. sende potansiyel olduğunu söylüyorsun, bu güzel birşey. ama sende gerçekten potansiyel olsaydı, sen bunu başkalarına söyleyerek, gününün nasıl geçtiğini anlatarak, kendini ifade etme çabası içine girmezdin, bunları yapabilmeni gerektirecek birşey olmazdı çünkü. osho okuyan adamsın, bunu bilmen gerekirdi aslında. ben bunları neden yazıyorum; seni tanımıyorum bile. sadece son zamanlarda forumda açtığın konuların hepsinde, dünyadaki tek osho okuyan adam havası vererek, sürekli aynı konuyu farklı şeylere değinerek idrak ettirmeyi hedeflediğini ve kendini tatmin edebileceğini sandığın örneklendirmeler yaptığını gördüm. şahsi fikrim; bu gerçekten trajikomik bir durum. gördüğümü söylüyorum sadece, kimse yanlış anlamasın. iyi günler.
-
eXceptioN bunu yazdı:
bunu yazmayacaktım ama, hani sen şimdi aydınlandın, uyanışı gerçekleştirebildinya, bu yüzden açtığın kaçıncı konu olduğunu sayamadığım için dayanamadım. zumsuk; osho, zen öğretisi, farkındalık, anı yaşamak, şimdinin farkında olmak vs. bunlar derin ve önemli konular. ama sen osho okumaya başladıktan sonra; dünyayı kurtaran ve insanlarında kendi dünyalarını kurtarmalarına öncülük etmeleri hakkında mesajlar vermeye çalışan ve dolayısıyla farkında olmadan yapabileceklerin hakkında egonu yüceltme çabalarına girerek, kendini dünyayı kurtaran adam konumuna düşürüyorsun. inan bana bu hiç hoş değil. sende potansiyel olduğunu söylüyorsun, bu güzel birşey. ama sende gerçekten potansiyel olsaydı, sen bunu başkalarına söyleyerek, gününün nasıl geçtiğini anlatarak, kendini ifade etme çabası içine girmezdin, bunları yapabilmeni gerektirecek birşey olmazdı çünkü. osho okuyan adamsın, bunu bilmen gerekirdi aslında. ben bunları neden yazıyorum; seni tanımıyorum bile. sadece son zamanlarda forumda açtığın konuların hepsinde, dünyadaki tek osho okuyan adam havası vererek, sürekli aynı konuyu farklı şeylere değinerek idrak ettirmeyi hedeflediğini ve kendini tatmin edebileceğini sandığın örneklendirmeler yaptığını gördüm. şahsi fikrim; bu gerçekten trajikomik bir durum. iyi günler.
-----------------------------konun özü : istediğinizi yapabilirsinizdir. Mutlu olabilirsiniz. Herkese ve herşeye rağmen. Neden böyle olduğunu yada nasıl böyle olduğunu yazdım.
Bakış açınız, kendi bileceğiniz iş. Egomu mu yüceltiyorum ? Narsist, egoist bi herifim zaten. Belkide yüceltiyorum. Sırf bu yüzden, sırf egomu kendi kendime yüceltebilmem yüzünden bile çoğu kişiden daha iyi durumdayım. Öyle düşünmüyorum ama durum böyleyse ; düşüncemde bu yönde. Buda bir avantajdır.
Kendimi ifade etme çabasında değilim. Sonuça burdaki adamlardan iş, aş, yada başka bir beklentim yok. Böyle konulardan sonra atılan özel mesajlar, bu işlerin yararlı hale gelmesi benim tatminimdir.
--
Hiç bir işi , hiç bir kimseyi ; 7.5 milyar insan yada 73 milyon insan'ın hepsi sevemez. O yüzden yazdığınız herkesin beğenip, alkışlaması, takdir etmesi yada insanlara bak ben neyim be.. gibi birşeyi buraya yazmazdım. eğer böyle birşey olsa 5 sene paranoya'ya kapılıp, sonra nasıl yendiğimi anlatırdım.
Ve inan bana insanların çoğunun paranoyası var. Sevgilisinin aldatmasından tut, şizofreniye kadar tonla. Ve onu anlatsam, roman çıkar. Şimdiye kadar bundan 3-4 kişiye bahsettim. Ki birisi iyi bir eğitim almış olan uzmandı. Şaşırdı. Üzgünüm.
Siz belki bunları başarı, takdir olarak görebiliyorsunuzdur. Siz belki aynı durumda olsanız bunları övgü ve takdir için yapıyor olabilirsiniz. Fakat yaklaşık 600 konu, 3150 mesajı tek tek inceleyebilirsin. Nerdeyse bunu kadar konu ve mesajlarımı silmeden önce vardı.
Ve durum şu : eğer amacım övgü ve takdir olsa, ne öğrenmek için açtığım konu olurdu, ne yaptıklarımı anlattığım konular olurdu. Bak bu ypatıklarım ben neyim derdim.
Kendinizi kimseyle karıştırmayın. Özellikle benle. Onlar sizin yapacağınız işler. Övgü istesem gelip sizin gibi adamlara sormam, anlatmam, açıklamam. Bunu yapmayacak kadar egoist, narsist ve piskopat biriyim, emin olabilirsin.
-
apokontek bunu yazdı:
-----------------------------Yazdıklarını zevkle okudum hocam.Ama ınsan oyle bır noktaya gelıyor kı Mutsuz Olmuyosun...Mutsuzlugun ta kendısı Sen oluyorsun.
Ondan sonra kendıne aynada baktıgında "ne olmus bana.bıtmısım.erimişim.mahvolmuşum" diyorsun ve başlıyosun artık kendine ve yaptıklarına acımaya...
O andan sonra zaten ne amacın oluyor ne de baska bırsey.Sadece yasadıkların aklına gelıyor.Gecmısten cıkamıyorsun bı turlu ve bır bakmısın kı "Geçmişi
Düşünürken Geleceğinide MAHVETMİŞSİN..."
-----------------------------cozum mavi ve kırmızı hap lar kanka :)
-
zumsuk öncelikle; yazdığın cevaba saygım sonsuz. yaptığın yaklaşıma yakın bir cevap vereceğinin farkındaydım zaten. fakat, yukarıdaki diğer mesajların için bu kesinlikle geçerli değil, bunun sebebini burada sayfalarca anlatabilirdim, ama bu anlatımın, steve jobs'ı örnek alan ve bunu farkında olarak veya olmayarak sahte benliği ile özdeşleştirebilen, aynı konu üzerine defalarca başlık açarak, idol aldığı kişi ve kurumların detaylarını kişiliğiyle birlikte, hakkında yapılan en ufak bir eleştiride, egosunun savunma mekanizması halinde yazıya dökebilen birisi için, son derece boş ve anlamsız bir çaba olacağının farkındayım. ben kendimi seninle karıştırabilecek kadar bilinçsiz olsaydım; muhtemelen, burada sana bu cevabı yazmak yerine, haftadan haftaya, "aydınlanmanın rehberi", "uyanmanın anahtarı", "farkındalığın aciliyeti" veya "daha ne bekliyorsunuz?" gibi başlıklar açıp, bu başlıkların içeriğinin, sadece kendimi ilgilendirdiğini ve kendi hayatımın başkalarının umurunda olmaması gerektiğini algılayamamanında ötesinde, insanlara aydınlanmaları, hayatlarına yön vermeleri için şeyhlik, hocalık yapma hatasına düşebilecek kadar garip bir kişiliğe sahip olurdum. o yüzden için rahat olsun, bu tartışmayı uzatmanın yersiz olacağının farkındayım. tekrardan iyi günler.
-
FCN bunu yazdı:
-----------------------------şu andaki 2 seçenegim bunu okumak veya okumamak :D bir kerede tek cümlelik bir postunu görim ya . mesajım bulunsunda belki okurum
-----------------------------harbiden abi ya bikerecikte kısa yaz okumaya üşeniyorum :| biri özet geçsin çok merake ettim
-
aga yavaş yavaş kabak tadı vermeye başladı aşağı yukarı hep aynı şeylerden bahsediyorsun.Bunuda yazdıklarının hepsini okumus biri olarak yazıyorum.Birşeyler başardıkdan sonra artık bu konulara devam etsen daha etkili olur.
Ayrıca egom var narsistim falan demişsin ama afedersinde seni diğerlerinden ayıran hiçbirşey yok.Yani özel biri değilsin.Sadece buna kendini çok fazla inandırmışsın.
İmzama bak.
-
apokontek bunu yazdı:
-----------------------------Yazdıklarını zevkle okudum hocam.Ama ınsan oyle bır noktaya gelıyor kı Mutsuz Olmuyosun...Mutsuzlugun ta kendısı Sen oluyorsun.
Ondan sonra kendıne aynada baktıgında "ne olmus bana.bıtmısım.erimişim.mahvolmuşum" diyorsun ve başlıyosun artık kendine ve yaptıklarına acımaya...
O andan sonra zaten ne amacın oluyor ne de baska bırsey.Sadece yasadıkların aklına gelıyor.Gecmısten cıkamıyorsun bı turlu ve bır bakmısın kı "Geçmişi
Düşünürken Geleceğinide MAHVETMİŞSİN..."
-----------------------------Yazı güzel yorumlarda güzel sanada katılıyorum ama şunu unutmayın hayat devam ediyor iyi yada kötü devam etmkte zamanında bende üzüldüm çok herşeyi kaybettğim zmnım oldu dedim. Düşe düşe ayağa kalkmasınıda bilmek gerek
-
zumsuk bunu yazdı:
-----------------------------iqsuz bunu yazdı:
-----------------------------siyahbereli bunu yazdı:
-----------------------------avatarın olmasa baştan sona okurdum, aralardan bi kaç yer okudum avatarla ile %100 uyumlu, eleştirmiyorum yarıglamıyorum sadece fikrimi yazdım
ben okudum kesinlikle sana katılıyorum.
-----------------------------yapabileceğim birşey yok beyler. Silah zoruyla okutturmuyorum. Birşey ya doğrudur ya yanlış. Ya katılırsınız ya katılmazsınız.
Avatarın olmasaydı doğru, X derse yanlış, a olursa katılırım, b olursa katılmam gibi durumlar ; sadece sizin oynak ön yargılarınızla alakalı durum. Benim çok umursadığım bir durum değil.
Okuyup, yararlanan 1 kişi varsa, ben onun için açtım. Açıkçası geri kalanlar pek umrumda değil.
-----------------------------ben şunu demek istedim, şahsına iat fikirler izlenimler çabalamlar olsaydı okurdum. Bugün vardığın taklit farkındalığın ötesindeki insanlara oynakmı diyorsun..