İkinci Öğretimde Okumak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanalcaptan
    Sanalcaptan's avatar
    Erkek

iqsuz bunu yazdı:
    -----------------------------

Hans bunu yazdı:

2. ögretimin harçları daha yüksek derslere ögleden sonra 3 te giriyon gece 10 da çıkıyon tam bilmiyorum ama 1. ögretim okudum ben kocaeli unide daha iyiydi.

peki hocam harçta ne gibi bi miktar oynama yapar?bide kocaelide okumus biri olarak uni nasıl olanakları imkanları ders ortamları yada anadoluda okumakla istanbulda okumak arasında üniversite soınrasında iş olanakları fark edermi?

Hocam kampüs şehir merkezinden 10 km uzaklıkta bir dagın başında 1. ögretimle 2. ögretimin bursları yarı yarıya farklı 1. ögretimde okuyan birisi 150 tl yatırıyorsa 2. ögretimdeki 300 yatırıyor 2. ögretim olmanın pek bi avantajı yok dezavantajları daha fazla bide ilk sene yurtta kal senin için daha iyi olucaktır

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fenerist07
    fenerist07's avatar
    Erkek

hayatımda verdiğim en doğru karar.

rahat rahat gece hayatı yasayabilirsin, ertesi gün kalkma derdin yok.

öğle arası gibi gereksiz bi boşluk yok, dersler 5te baslar 9da biter.

9da eve gelip sabah 5e kadar oturursun, herkesler uyuduğu için kendinle baş başasındır, aklında olan tüm projelerini, merak edip arastırmak istediin herseyi yapmaya vaktin vardır.

sabah 3te kalkarsın derse gidersin.

Amphetamine Logic.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MitaLika
    MitaLika's avatar
    Erkek

iqsuz bunu yazdı:

herkes harcın yüksek oldugunu soyluyoda ne kadar fark ediyo harclar?

hocam örgünün 220 TL , ikinci öğretimin 750 civarı bişey olduğunu biliyorum. iki taksit olarak ödeyebiliyosun..ayrıca yani üniverste ortamı lise gibi değil. özgürsün bi kere.. saç sakala karışan yok. bide kendi evini tutarsan saatinde evde olma sorunun yok. fakat şunlarıda göz önünde tutmak gerek; dışarı üniversteye gitmek sorumluluk bilincini arttırman demektir. yurtta kalıcaksan sorun yok. ama kendi evini tutucaksan, temizlikti yemekti ısınmaydı bunlar önemli. çok cazip geliyo insana ama kolay değil işte.. üniverstede lisedeki gibi sıkmazlar seni onu merak etme. dersler çok yoğun olmuyo (bölüme göre değişir). ayrıca dersler arasında boşluklar vardı bizim. örneğin 11 de dersimiz vardı. 12.30 da bitiyodu bi sonraki dersimiz atıyorum saat 3 de idi :) yani sanmaki saat 5 ile 9 arasında full derste olucaksın. illaki boşluk olucaktır. çok sıkılmıcaksın dersler yüzünden merak etme :) vize haftası var final haftası var. yapman gereken sadece sınav haftaları biraz dişini sıkman.sonra zaten yatışş :))

velhasıl kelam; kesinlikle ikinci öğretimi şiddette tavsiye ederim. harcı marcı fazla ama değer. hadi kolay gelsin birader, iyi şanslar

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Kocaeli müh-mim 2. öğretim yanılmıyorsam geçtiğimiz sene 750 civarı falandı. Ben de 2. öğretimim, parası koyuyor bir tek, yoksa çok kraldır.

while (1<2)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nitrous
    Nitrous's avatar
    Erkek

2 katı kadar bir harç var mesela ben bu yıl 2 dönemde toplam 1400 gibi bir ücret ödedim.

ders saatleri okuluna bağlı gazide 1. ve 2. öğre:)

ders çalışma alışkanlığın yoksa kesinlikle tavsiye etmem.

2. öğretimde üniversite okuduğunu anlamıyorsun okuldan kopuyorsun garip bir duygu millet evinde osura osura yatarken yada dizi maç filan izlerken sen derstesin.

ama diğer taraftan rahattır geç yattı erken kalkamadı derdi yok

ek işte çalışabilmek için avantajlı vs.

<< Nitrous@TahriBaT.com >>
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iQsuz
    iQsuz's avatar
    Erkek

MitaLika bunu yazdı:

iqsuz bunu yazdı:

herkes harcın yüksek oldugunu soyluyoda ne kadar fark ediyo harclar?

hocam örgünün 220 TL , ikinci öğretimin 750 civarı bişey olduğunu biliyorum. iki taksit olarak ödeyebiliyosun..ayrıca yani üniverste ortamı lise gibi değil. özgürsün bi kere.. saç sakala karışan yok. bide kendi evini tutarsan saatinde evde olma sorunun yok. fakat şunlarıda göz önünde tutmak gerek; dışarı üniversteye gitmek sorumluluk bilincini arttırman demektir. yurtta kalıcaksan sorun yok. ama kendi evini tutucaksan, temizlikti yemekti ısınmaydı bunlar önemli. çok cazip geliyo insana ama kolay değil işte.. üniverstede lisedeki gibi sıkmazlar seni onu merak etme. dersler çok yoğun olmuyo (bölüme göre değişir). ayrıca dersler arasında boşluklar vardı bizim. örneğin 11 de dersimiz vardı. 12.30 da bitiyodu bi sonraki dersimiz atıyorum saat 3 de idi :) yani sanmaki saat 5 ile 9 arasında full derste olucaksın. illaki boşluk olucaktır. çok sıkılmıcaksın dersler yüzünden merak etme :) vize haftası var final haftası var. yapman gereken sadece sınav haftaları biraz dişini sıkman.sonra zaten yatışş :))

velhasıl kelam; kesinlikle ikinci öğretimi şiddette tavsiye ederim. harcı marcı fazla ama değer. hadi kolay gelsin birader, iyi şanslar

çok sağol hocam değerli yorumların için:D:D:D

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolySeclorum
    HolySeclorum's avatar
    Erkek

Tek fark harçlar yüksek. Gündüz 240 ödüyosa İkinci öğretim 700 ödüyor.

Her Hakkım Saklıdır
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    UCANTENEKE
    UCANTENEKE's avatar
    Erkek

aynı dersi veren bi kaç hca varsa 2. öğretime akademik olarak yüksek olan girer(parayı çok veriyolar akşam derslerine)

Bence bu dünya üzerinde seçilmiş ırk diye bi kavram varsa bu ırk kesin ruslardır.Onlar daha iyisini yapana kadar en iyisi onlar
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iQsuz
    iQsuz's avatar
    Erkek

Nitrous bunu yazdı:

2 katı kadar bir harç var mesela ben bu yıl 2 dönemde toplam 1400 gibi bir ücret ödedim.

ders saatleri okuluna bağlı gazide 1. ve 2. öğre:)

ders çalışma alışkanlığın yoksa kesinlikle tavsiye etmem.

2. öğretimde üniversite okuduğunu anlamıyorsun okuldan kopuyorsun garip bir duygu millet evinde osura osura yatarken yada dizi maç filan izlerken sen derstesin.

ama diğer taraftan rahattır geç yattı erken kalkamadı derdi yok

ek işte çalışabilmek için avantajlı vs.

işte bende o yüzden biraz sıkıntılıyım az oncede yazdım anadolu lisesi mezunuyum 9da başlar 4 de biterdi bütün günüm okulda geçerdi ki bu 5-6 da başlayıp 9-10da bitiyor sıkılırmıyım diye düşünmüyor değilim

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ANNE
    irwa
    irwa's avatar
    Dişi

bence tek dezawantajı daha fazla harç parası yatırman onun dışında yok 

ben 2. öğretimdim üniyi okul 1. si bitirdim ama 1.öğretim olsam kesin sonuncu olurdum ,)

1.öğretimler tam gün derse girerdi biz çok rahat geçirirdik 1 2 ders sonra özgürsün

bide onlar bizden önce sınawa girerdi bide onları alırdık ,)

gene üni okusam gene 2. öğretim olurdum 

dewdim dewrildim geldim
Toplam Hit: 6398 Toplam Mesaj: 36