İlginc Bir Fizik Sorusu-2!
-
cevap:suya seker yuz gıbı maddeler katılarak suyun yogunlugu ognenın yogunlugundan daha fazla olması saglanır ve yogun olan madde su oldugu ıcın az yogun olan ıgne yuzeyde kalır...
-
PeriSaN bunu yazdı:
Eğer o çelikle biraz elinde oynarsan büyük ihtimal batmaz. Çünkü elindeki yağlar (ki bu yağlar parmak izimizi de oluşturan yağlardır) O çelik parçasının üzerini kaplar. O yağın öz kütlesi de sudan küçüktür büyük ihtimal işte sonuç olarak ikisi birleşince batmaz diye düşünüyorum(bir yerlerden aklımda böyle bişi kalmıştı galiba). Falan filan, tutturdum mu?
benim dediğim de olur büyük ihtimal -
cvp çok kolay suyun bulunduğu ortam 1 atm basınç ve suyun sıcaklığı t<0 (sıfırdan küçük) ise batmaz tabi ehuehuehu bu kadar işte
ama kesinmi bilmiyorum aklıma ilk bu geldi
-
Alllah'ın işine karişmayın lan!
-
bir bardak su alın.. sunun üstüne bi parça kağıt koyun.. kağıdın üstüne dikiş iğnesi koyun (toplu iğne olursa baş aşağı batıyo :D).. sonra kağıt batacak, iğne üstte kalacak.. nedenine gelince: kağıt sayesinde iğne dümdüz oluyo yani heryerindeki basınç aynı oluyo ve batmıyo
-
RuDe_BoY bunu yazdı:
bir bardak su alın.. sunun üstüne bi parça kağıt koyun.. kağıdın üstüne dikiş iğnesi koyun (toplu iğne olursa baş aşağı batıyo :D).. sonra kağıt batacak, iğne üstte kalacak.. nedenine gelince: kağıt sayesinde iğne dümdüz oluyo yani heryerindeki basınç aynı oluyo ve batmıyo
hayalgucune hayranım hacım .adam sadece ıgneyı kasdettı burda bılmece ya da geyık yok
-
havasız ortamda olabilir, çünkü hava olmıyan ortamlarda yer çekimide pek fazla olmazzz
-
Tam adını bilmiyom ama sızıların dış yüzeylerinde bir tabaka oluşuyodu ve berniullii tarafından kesfedilen bir olay oldğuna eminim..
-
İleti kullanıcının iradesi ile tarafından düzenlenip, silindi.
-
İleti kullanıcının iradesi ile tarafından düzenlenip, silindi.
Toplam Hit: 6184 Toplam Mesaj: 28