




Ilim İrfan Sahibi İnsanlardan Tecrübelerine Dayanarak Ufak Bir Soru(Yazılım İle İlgili)
-
Cinli tekstil iscileri saatte 5 DOLAR civari kazaniyor. Dikis dikerek yani.
Bence isi birakma ama 1 saatlik isi 6 saatte yaptigini soyle. Mustahak cunku.
-
Ya adam 1. sinif ogrencisi, kim proje teslim eder? Biraz mantikli bakin su olaya.
Sanki mezun olmus da calisiyormus gibi yorum yapiyorsunuz.
Dinleme kimseyi kendini gelistrimeye bak, senin paradan once tecrubeye bilgiye ihtiyacin var. Parayi kazanirsin her zaman
Sen calistiktan sonra para seni bulur, merak etme. Yeterki isini sev.
Mezun olunca digerlerinin yorumlari gecerli, dediklerimi unut :D
ozgunlu tarafından 09/May/16 18:08 tarihinde düzenlenmiştir -
@ozgunlu
Hocam isterse lise öğrencisi olsun haftada 60 saat çalışıyorsa o adam çalışıyor sayılmıyor mu?
Aldığı para temizlik görevlisi parasıyken adama projenin önemli bir kısmını emanet ediyorlarsa sence daha fazlasını hak etmiyor mu?
Arkadaş stajer olarak çalışsaydı o zaman derdim ki 500 lira versinler o bile fazla. Sonuçta oturacak izleyecek, ayak işi yapacak, tecrübe kazanacak. Ama bildiğin proje teslim etmişler. Aktif olarak çalışıyor.
http://www.kurumsalsorular.com/is-kanununda-aylik-calisma-saati-nedir.html
İş kanunu’nda haftalık çalışma saati 45 saat olarak belirlendiğine göre bir haftada altı gün çalışıldığı düşünülürse günlük çalışma süresinin 7,5 saat olduğu net bir şekilde hesaplanmış olur.SSK bordro işlemlerinde bir ay 30 gün olarak hesap yapılmaktadır. Bu hesaba göre (günlük çalışma saati) 7,5 saat x 30= 225 saat (aylık çalışma süresi) olarak hesaplanmaktadır.Bunun üzerinde çalıştığı halde aynı parayı alıyorsa, niteliksiz adamların mağdur olmaması için belirlenen asgari ücreti mi hak ediyor sence? -
İş daha ne kadar sürecek?
-
Abi kusura bakmayın ama ben böyle postları görünce cidden çok ama çok kızıyorum.
Belki bana bu mesajı yazdığım için kızacaksın ama emin ol benim sana kızdığım kadar olmayacak... verdiğin fiyatlar gerçekten hoş değil.
Bu fiyatlandırmalar artık bi şablona oturtulmalı ve her zaman söylerim sözleşmesiz 1 liralık bile iş yapmayın.. Müşterilerin istekleri bitmez. Ve maalesef sözleşmeniz olmadığı için müşteri daima haklı pozisyona düşüyor.
-
Saatliği 10 liraya kulunç kıracak tercihen inşaatta tecrübesi olan eleman aramaktayım.
-
PathfindeR00 bunu yazdı
Saati 5 liraysa gel şu sırtımı bi kaşı. Yol da veririm. Bir tanede helalinden çukulat alırım sana. :D
Köle desen kızar ha :D
Muhtemelen benden yaşça üstünsün ama bu yorum gerçekten gereksiz. Ben garsonluk yaptım istanbulda Aylık ücretim 1.800TL ve haftalık Tip geliri 150-250 TL arası değişiyordu... Garsonluk ayrı yazılımcılık ayrı lütfen.
herkese cevap vermeye çalışayım ;
@ontedi , Abi bu iş bana geldiğinde aramızda geçen konuşma şuydu.
+Bir proje var benim müşterim çok ve aklımda olan şeyi yaptırmak istiyorum ben Css Html bilirim kod bilmem. Php bilen bir kişi ile çalışıyorum . Daha önce C# masaüstünde yaptırdığım bir projeyi Android ve Web 'de kullandırmak istiyorum projeyi 10 sene önce yaptırdım.
-Projeden bahseder misiniz ?
+Şimdi herşeyini anlatmayacağım fakat sadece UFAK bir otomasyon işi Servis uygulaması Örneğin Arçelik gibi firmaların kullandığı servis kaydı oluştur gibi işlemler hep Veri tabanına EKLE,GÜNCELLE,SİL
-Beni nerden buldunuz ?
+Facebook da ....... adlı sayfada yardım isteyenlerin altında hep senin yorumunu gördüm ve android taraflı birine ihtiyacım olduğu için mesaj atma gereği duydum
-Peki ya ne kadar sürecek ?
+Proje yaklaşık 2-3 sene sürecek hep yeni şeyler eklenecek. Hem sende öğrencisin proje bitiminde referans olur sana hemde benim çalıştığım çok kişi var yazılım konusunda biri bu programı kim yaptı dediğinde senin ismini veririm. Sende kendini geliştirirsin
-Çalışma süreleri nedir ?
+Günlük minimum 4 saat olacak şekilde. Öğrenci olduğun için pek zaman ayıracağını düşünmüyorum.
-Ben günde minimum 5-6 saat Bilgisayar başındayım ve kendimi geliştiriyorum , Bazen bir sorunu çözmek günlerimi alıyor 2 gün boyunca uyumadığım oluyor. Süre sıkıntım olacağını düşünmüyorum . Işimi de seviyorum Ücret olarak ne vereceksiniz ?
+Saatlik ücret ödeyeceğim çünkü her gün 10 saatini yada 12 saatini bana ayırmayacaksın , bazen arkadaşlarınla gezeceksin, bazen istemeyeceksin , bazen Finalin / Vizen olacak bu yüzden saatlik . Ve saatlik 4 TL verebilirim zaten piyasada böyle . Bazı mühendisler iş bile bulamıyor. Sen olmazsan başkası olur.
-(Bende tecrübesiz bi analiz yaptım) 4 Lira az ben bazen 1 günlük freelance iş alıyorum 30 saatte maksimum bitiyor proje ve 250-300 TL alıyorum. saatim 10/15 TL oluyor 4 TL çok az
+Ama sürekli bu işte uğraşacaksın düzenli gelirin olacak öbür türlü ayda yılda 1 defa iş geliyor genede sen bilirsin
-(Adamın dedikleri aklıma yattı ) 5 Lira olsun , 4 Lira çok az saat bazında 1 TL nin bile önemi var haftalık 30-40 TL fark edebiliyor bazen.
+Peki 5 TL olsun
2 Ay önceki konuşma bu şekildeydi ve ben ufaktan başladım çalışmaya olaylar bu seviyeye geldi. Burda benim yanlışlarım nedir ? Bari onları söyleyin :( hereks farklı şey söylemiş kafam allak bullak oldu. Ne iğrenç iş arkadaş. Kendini geliştir, Kendini satmayı bil,Sosyal ol , Boş şeylere zaman ayırma , Ders çalış bunların hepsi başlı başına bi KIYAMET ! neyse...
@HolyOne , Güvenen biri olsa eyvallah. Ben kendime çok güveniyorum . Mesela bu gün 2 sayıyı toplayan programı yapamasam bile android'de bi şekilde araştıra araştıra fikir sahibi olurum kolumu sıvamasını biliyorum işten hiçbir zaman kaçmam. 1 kişi bile yapabiliyorsa bu işi Ben yaparım ve yine şuna inanıyorum ki piyasadaki normal ofislerde falan çalışan insanlardan daha çok şey biliyorum... Ama işte Öğrenci olunca HELE 1. Sınıf öğrencisi olunca ... YA Bİ Defol git ne biliyorsun ki sen ? Diyorlar. Sonra kendini geliştir .
@Bosluk , Fiyatı arttırmak zor değil mi abi şimdi :( Fiyatı arttırmak bile belli başlı iş.
@Austen , Abi işte bak onlar Mühendis ben Öğrenciyim daha . Adamlar bana böyle bakıyor iş verirken. Referansın var mı diyor ? Ben kendimi geliştiriyorum ama kimse iş vermiyor . Kimse iş vermesse referansım nasıl oslun ??????
@izzmarit , Aldığım para ile nereye kadar ? Ben aldığım bütün parayı gömülü sistemlere eğitimlere harcıyorum. Verdiğim paranın değeri oluyor 5 TL yi ben zor kazanıyorum ve o 5TL ye aldığım malzeme bana değerli gözüküyor. yapmam bunu. Birde buna alışırsam ilerde aynı sahtekarlığı ypaırm alışmama gerek yok. böyle iyi abi.
@ozgunlu , beni bi sen anlıyorsun :D . Sen yeni mi mevzun oldun ? :D . Kimse iş vermiyor cidden dediğin gibi.
@PcK0 , 2-3 sene rahat zaten anlattığı şeyler de cidden geniş çaplı . Proje kolay ama biraz uzun :/ Veri madenciliği bile var. Projenin bi kaç kısmında veri madenciliği bile yapmam gerekiyor.
@PLaXToR hocam adam 5L veriyor aylık neyin sözleşmesi :D zaten aylık maksimum 1000TL geliyor sanırım bunun 500TL si sgorta desek bilmem osu busu :D bana para kalmaz. Yani adam 5+ TL vermekten aciz . Ekstra bir alternatif yok. :(
@Mylitta , Inşaat mühendisliği okumuyorum Yazılım hocam yanlış yere post attınız sanırım :( üzgünüm..
-
Herkes ayni seyi diyor sen daha israrla somurulecegim benim ederim bu diyorsun aciklama kasiyorsun. Neyse bana ne.
-
izzmarit bunu yazdı
Herkes ayni seyi diyor sen daha israrla somurulecegim benim ederim bu diyorsun aciklama kasiyorsun. Neyse bana ne.
Yok hocam 5 TL istediğimden değil zaten başka bir işe yönelmeyi düşünüyorum . Bunu bırakacağım gibi gözüküyor . Açıklama yapma sebebim gelen postlara yanıt vermek. Yoksa ederim 5TL falan değil babam günlük 9 TL ye sigara içip 9TL çöpe atıyor. Ben çöp müyüm ? Tecrübe oldu buda .
-
Güzel kardeşim, bundan bir kaç sene önce Palyaçoluk yapıyordum.
Benim çalıştığım düğün,sünnet vs organizasyonlarda benimle beraber çalışan,
Türkçe sınırlı kelime konuşan, Kürt kökenli bir garson vardı. Sadece getir götüre dayalı bir iş yapmasına rağmen
5 saatlik çalışması için 60 lirasını alır, eğer düğün uzarsa da bunları tertipleyen lavuk
düğün sahibine, garsonların mesaisi bitti kaçacaklar, ateşleme yap diyerek adam başı 20-30 düşecek şekilde tokatlardı.
Bahşişi boku püsürüyle bu kardeşin cebine kalan para gecelik ortalama 75 TL idi. Barın arkasında yedikleri dana rostolar, gömdükleri yarım şarap ve rakıları saymıyorum bile.
Sen mühendis olacak adamsın güzel kardeşim. Emeğini kimseye kullandırtma. Yarın öbür gün mezun olacaksın, tecrüben yok gel seni deneyelim 1300 maaşla başla diyenler olacak.
3 sene tecrübeyle seni firmamızda barındıramayız, çok uluslu bir firmayız biz 1500 tlden stajer başla diyenler olacak. Kendini nasıl kurarsan, öyle devam eder.
30 tane Türkçe kelime bilen ilkokul mezunu bir garsondan daha düşük bir paraya BİLGİNİ satma.