İlk Doğan Bebek..
-
Nurky bunu yazdı:
-----------------------------
anne rahminden sonra çıktıktan sonra diyorsan eğer ilk defa hava alıyor ciğerlerine hava gidiyor onun için acı çekiyor ve ağlıyor diye biliyorum.
eğer doktorlar kıçına vurduktan sonra ağladığını diyorsan , yaşadığını test etmek için yapıyorlar sanırım. kıçına vurarak ağlatıyorlar :)
-----------------------------Nurk'ye katıllıyorum, bebek ilk oksijeni ciğerine soluduğunda oksijen ciğerini yakıyor.
-
ilk defa nefes aldığı için.biyolojik bir durum sözkonusu.
-
trabs0n bunu yazdı:
-----------------------------
Bende anne karnındaki gibi bi ortam dedim zaten orda büyüyüp gelişemezmi acaba .Plesenta yoluyla oksijen aldıgını biliyorum ama normal dünyadaki oksijenden değil bu galiba :P kıvıramadım :P
-----------------------------normal oksijen değil tabi alınan oksijen annede işlenip plesenta aracılığıyla çocuğa kan olarak gidiyo o kanın içinde oksijen var çocuk böyle besleniyo. diye biliyorum.
-
Daha bismillah demeden dayak yemeye başlarsan ağlarsın tabi.
-
Hocalar o dayak meselesi cocuğun yasadıgının belirtisini almak için yoksa başka bi amacı yok yani.Ebe olmakta zor ya varmı tbt de ebe olan o anı anlatsın bize ? :)
bide bayanlara hemsire erkeklere hemşir deniyor erkek ebe varmı :) varsa ona ne diyolar abe mi ? :)
-
Konuşma bilmediği için sürekli ağlar. Ayrıca dışarıda farklı bir ortam vardır. Atmosfer değişikliği de sebep oluyordur.
-
Amaç çocuğa acı çektirerek hayata alıştırmak :)
-
bence doğan çocuk bukadar güzel yerden ne diye çıktım diye ağlar (: (: (:
-
bebek ilk doğduğunda ağlamaz doktor dötüne vurduğunda ağlar farkındaysan :)
-
Bir çocuk doğduğu zaman göğüs kafesindeki basınç çok fazladır akciğerinde hava olmadığından dolayı bu basıncı yenmek için(nefes alabilmek için) var gücüyle ağlamak zorundadır...
Eğer bebek ağlamıyorsa bir sorun var demektir ....
O popoya şaplak olayıda bir efsane sadece :))