İlk Karakalem Çizimlerim
-
Bence gayet güzeller. Uzmantv'de karakalem teknikleriyle ilgili videolar vardı. Onlara bir göz atmanı öneririm. Ayrıca youtube'da yabancı bazı kanallarda çizim ve teknikler üzerine anlatımlarda oluyor.
Mesela örneğin
http://www.youtube.com/watch?v=dT5bm6JBxcI
-
Çizmeye devam başlangıç için iyi ;) .Farklı pozları farklı açılardan çizmeye çalış, çizimlerini asla yarım bırakma.
Suratları iyi çiziyorsun ama yine eksikler var(hepsini profilden çizme ;) )
İlk resimden perspektif biraz zayıf kalmış gibime geldi.üstüne düşmek gerek 3 boyutlu küp silindir çiz sonra komplex parçalar çiz.
Çizimlerine derinlik katmak kalemini kuvvetlendirmek istiyorsan kendi çizim yapmadığın elini bakarak elini farklı pozlarda çiz ama bunu sürekli tekrarla.Sen farketmeden çizimin güzelleşecektir.
Şu ufaklıktan bi tane alıyorsun bununla çalışıyorsun.Tam bir yardımcı
Kalem olarak faber 2b kalem al gölgelendirme işini onla yap uçlu kalemle sadece referans çizgileri çiz.
Gölgelendirme zor bir iştir oturması zaman alır.
Usta çizerlerin güzel kitapları var onları indir ustalar nasıl çalışıyor bir bakl(bulamassan yardımcı oluruz)
Son olarak sürekli çiz aklına ne gelirse :D
-
abi ayakta alkışlıyorum. Geçtim çöp adamı, harfleri bile düzgün çizemeyip yamuk yumuk yazan bir adamım. Helal olsun valla ne diyim
-
Cesnist bunu yazdı
Çizmeye devam başlangıç için iyi ;) .Farklı pozları farklı açılardan çizmeye çalış, çizimlerini asla yarım bırakma.
Suratları iyi çiziyorsun ama yine eksikler var(hepsini profilden çizme ;) )
İlk resimden perspektif biraz zayıf kalmış gibime geldi.üstüne düşmek gerek 3 boyutlu küp silindir çiz sonra komplex parçalar çiz.
Çizimlerine derinlik katmak kalemini kuvvetlendirmek istiyorsan kendi çizim yapmadığın elini bakarak elini farklı pozlarda çiz ama bunu sürekli tekrarla.Sen farketmeden çizimin güzelleşecektir.
Şu ufaklıktan bi tane alıyorsun bununla çalışıyorsun.Tam bir yardımcı
Kalem olarak faber 2b kalem al gölgelendirme işini onla yap uçlu kalemle sadece referans çizgileri çiz.
Gölgelendirme zor bir iştir oturması zaman alır.
Usta çizerlerin güzel kitapları var onları indir ustalar nasıl çalışıyor bir bakl(bulamassan yardımcı oluruz)
Son olarak sürekli çiz aklına ne gelirse :D
tamam hoca sağolasın uyucam önerilerine :)
-
Hocam kesinlikle kötü değil , ben çok beğendim .
Hatta bildiğin bu işi öğreten tekniğini anlatan döküman,tutorial vs paylaşırsan bizlerle çok iyi olur .
Benimde az çok yeteneğim var başlamak isterim güzel bi uğraş yani tebrik ettim :)
-
Reberals bunu yazdı
İlk karakalem çizimlerim. Etrafımdan olumlu yorumlar aldım sizede sorayım dedim yetenek var mı diye. Gerçekten yetenek varsa ilerletmeyi planlıyorum çalışıp:D Yorumlarınız önemli
Bakarak yaptım bunu
Buda bakarak sayılır
Bunda bi arkadaşın şaşkın ifadesini eklemeye çalıştım :)
Bakarak yaptım
bakarak yaptım
Bu kafadan ama tamamlamadım çirkin oldugunu düşnüp yırttım :D
Tam bakarak yaptım sayılmaz önceden bir kere görmüştüm :)bunlar ne biçim ilk çalışmalar ilkleri böyleyse ilerisinin elinden öpesi var. imrendim şimdi hep arzuladığım fakat bir türlü başlayamadığım bir arzum.
eline sağlık ben çok beeğenddim.
-
hocam yetenek var belli ki başlangıç için güzel çalışmalar ortaya çıkmış sabırlı bir insansan devam ettir derim bakarak bakmayarak takılma bakmadan çizmek için bakarak onlarca kez aynı şeyi çizmek lazım bende bir zamanlar yeltendim ama sabır problemi yüzünden devam ettiremiyorum :)
-
Bence de cok guzel calismalar... Benimde bu karakaleme yatkinligim vardi yapmaya yapmaya suan birsey cizemiyorum :))
-
Gayet başarılı bence..Eline sağlık.
-
İlk çalışmalara göre gayet başarılı
çeşitli eskiz kalemleriyle, gölgelendirme üzerine yoğunlaşman gerekli, kaba çizimin zaten gayet hoş durumda.
Kaba çizimini azıcık daha geliştirip, vizyon çalışman gerekiyor.