İlk Karakalem Çizimlerim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

Bence gayet güzeller. Uzmantv'de karakalem teknikleriyle ilgili videolar vardı. Onlara bir göz atmanı öneririm. Ayrıca youtube'da yabancı bazı kanallarda çizim ve teknikler üzerine anlatımlarda oluyor.

Mesela örneğin

http://www.youtube.com/watch?v=dT5bm6JBxcI

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek

Çizmeye devam başlangıç için iyi ;) .Farklı pozları farklı açılardan çizmeye çalış, çizimlerini asla yarım bırakma.

Suratları iyi çiziyorsun ama yine eksikler var(hepsini profilden çizme ;) )

İlk resimden perspektif biraz zayıf kalmış gibime geldi.üstüne düşmek gerek 3 boyutlu küp silindir çiz sonra komplex parçalar çiz.

Çizimlerine derinlik katmak kalemini kuvvetlendirmek istiyorsan kendi çizim yapmadığın elini bakarak elini farklı pozlarda çiz ama bunu sürekli tekrarla.Sen farketmeden çizimin güzelleşecektir.

Şu ufaklıktan bi tane alıyorsun bununla çalışıyorsun.Tam bir yardımcı

Kalem olarak faber 2b kalem al gölgelendirme işini onla yap uçlu kalemle sadece referans çizgileri çiz.

Gölgelendirme zor bir iştir oturması zaman alır.

Usta çizerlerin güzel kitapları var onları indir ustalar nasıl çalışıyor bir bakl(bulamassan yardımcı oluruz)

Son olarak sürekli çiz aklına ne gelirse :D 

طדṮ
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

abi ayakta alkışlıyorum. Geçtim çöp adamı, harfleri bile düzgün çizemeyip yamuk yumuk yazan bir adamım. Helal olsun valla ne diyim 

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balbazar
    balbazar's avatar
    Erkek
    Cesnist bunu yazdı

Çizmeye devam başlangıç için iyi ;) .Farklı pozları farklı açılardan çizmeye çalış, çizimlerini asla yarım bırakma.

Suratları iyi çiziyorsun ama yine eksikler var(hepsini profilden çizme ;) )

İlk resimden perspektif biraz zayıf kalmış gibime geldi.üstüne düşmek gerek 3 boyutlu küp silindir çiz sonra komplex parçalar çiz.

Çizimlerine derinlik katmak kalemini kuvvetlendirmek istiyorsan kendi çizim yapmadığın elini bakarak elini farklı pozlarda çiz ama bunu sürekli tekrarla.Sen farketmeden çizimin güzelleşecektir.

Şu ufaklıktan bi tane alıyorsun bununla çalışıyorsun.Tam bir yardımcı

Kalem olarak faber 2b kalem al gölgelendirme işini onla yap uçlu kalemle sadece referans çizgileri çiz.

Gölgelendirme zor bir iştir oturması zaman alır.

Usta çizerlerin güzel kitapları var onları indir ustalar nasıl çalışıyor bir bakl(bulamassan yardımcı oluruz)

Son olarak sürekli çiz aklına ne gelirse :D 

tamam hoca sağolasın uyucam önerilerine  :)  

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Erkek

Hocam kesinlikle kötü değil , ben çok beğendim . 

Hatta bildiğin bu işi öğreten tekniğini anlatan döküman,tutorial vs paylaşırsan bizlerle çok iyi olur .

Benimde az çok yeteneğim var başlamak isterim güzel bi uğraş yani tebrik ettim :)

Part Time Engineer, Full Time Dreamer ..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asi27
    asi27's avatar
    Erkek
    Reberals bunu yazdı

İlk karakalem çizimlerim. Etrafımdan olumlu yorumlar aldım sizede sorayım dedim yetenek var mı diye. Gerçekten yetenek varsa ilerletmeyi planlıyorum çalışıp:D Yorumlarınız önemli 

Bakarak yaptım bunu
    asdz

Buda bakarak sayılır
    asd

Bunda bi arkadaşın şaşkın ifadesini eklemeye çalıştım :)
    asdz

Bakarak yaptım
    vcb

bakarak yaptım
    ghfhfgh

Bu kafadan ama tamamlamadım çirkin oldugunu düşnüp yırttım :D
    asdzxcv

Tam bakarak yaptım sayılmaz önceden bir kere görmüştüm :)
    asdzxc

bunlar ne biçim ilk  çalışmalar  ilkleri böyleyse ilerisinin elinden öpesi var. imrendim şimdi  hep arzuladığım fakat bir türlü başlayamadığım bir arzum.

eline sağlık ben çok beeğenddim. 

BİZDE BİLİRİZ BİR KALBİN EN DERİN YERLERİNE İZ BIRAKMASINI,ŞAYET FARKINDA OLMASAYDIK YÜREĞİMİZDEKİ TAHRİBAT'IN...!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nobel
    Nobel's avatar
    Erkek

hocam yetenek var belli ki başlangıç için güzel çalışmalar ortaya çıkmış sabırlı bir insansan devam ettir derim bakarak bakmayarak takılma bakmadan çizmek için bakarak onlarca kez aynı şeyi çizmek lazım bende bir zamanlar yeltendim ama sabır problemi yüzünden devam ettiremiyorum :)

http://goo.gl/0i2Fv
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mirza Efe
    _Dert_
    _Dert_'s avatar
    Erkek

Bence de cok guzel calismalar... Benimde bu karakaleme yatkinligim vardi yapmaya yapmaya suan birsey cizemiyorum :))

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalenes
    kartalenes's avatar
    Erkek

Gayet başarılı bence..Eline sağlık.

Olduğu kadar , Olmadığı kader ...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Esconda
    Esconda's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

İlk çalışmalara göre gayet başarılı

çeşitli eskiz kalemleriyle, gölgelendirme üzerine yoğunlaşman gerekli, kaba çizimin zaten gayet hoş durumda.

Kaba çizimini azıcık daha geliştirip, vizyon çalışman gerekiyor.

https://t.me/pump_upp
Toplam Hit: 7174 Toplam Mesaj: 25