İlk Laptopumu Alacağım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek

Merhaba tahribat ailem evet yanlıs duymadınız ; hayatımda ilk laptopumu alacagım. :) 

Bugune kadar hayatımda hiçbir zaman performanslı bir bilgisayara oturmadım. :) abim , babam gil işyerinde ya da evde ne kullanıyorlarsa bende mecbur onları kullanmak zorunda kaldım. :) o bilgisayarları zorlayarak neler yapmaya calıstım ama konularda uzmanlasamadım bilgi sahibi oldum ve ufak tefek seyler elde ettim neyse :) 

Simdi sunu belirtmek istiyorum ki su anda bu yazdıgım yazıyı ; 1gb ram'i olan 350 mi 356'mb ne ekran kartı olan bitik bir laptopdan yazıyorum ki bu laptobunda zaten ekranını söküp direk lcd mönitöre bagladım resimi ekleyecegim. :) millet bu sene bundan yapıp popüler oldu ben 3 senedir böyle kullanıyorum :D 

Su anda kullandıgım laptop mu desem bilgisayar mı desem bilemedim :D neyse resimleri budur ; 

evet gördüğünüz gibi kendi böyle birsey yapıp kullandım :) elektronik isi ile ugrastıgımdan , eski çöp laptop parçaları ve 1 adet lcd monitör ile olay tamamlandı.

Şimdi gelelim can alıcı noktaya ; HAYATIMDA HİÇ YÜZÜMÜ GÜLDÜRECEK BİR BİLGİSAYARIM OLMADI ŞİMDİ İNŞALLAH ÖYLE BİR BİLGİSAYAR ALMAYI DÜSÜNÜYORUM HAYATIMDA HEP TAKILAN DONAN OYUN OYNATMAYAN SİSTEMLERE SAHİP OLDUM BU SENE İLK BİLGİSAYARIMI ALACAGIM.

Kullanacak oldugum alan ; Web programlama( asp,php,java,html5,mysql,) , web tasarımı ( photoshop , dreamweawer , frontpage fireworks,) belki birde android programlama ile ugrasabilirim. Ve ve ve ben bugune kadar yeni çıkan oyunları hiçbir zaman oynayamadım oyun oynayamadım :) o yüzden yeni çıkan oyunları gerekirse hight en kötü medium ayarda oynamayı düşük fps ile oynamayı istiyorum. 

Simdi saydıgım özelliklerde laptoplar 3000+ olabilir ama o yönde de kötü bir talihim var.

Fiyat bütçem ; 2500-2800 arası. " HER LAPTOP ISINIR , BANA PERFORMANSI DÜŞMEYEN " laptop lazım diye bir söz duydum ve ben o söze katılıyorum. :)

Acer markasından kesinlikle uzak duruyorum . Isınınca kapanmayan , evi bile ısıtacak derecede kötü olan bir bilgisayar istemiyorum yedek parça servis ağı garanti gibi durumlarda sıkıntı çıkarmassa sevinecegim bir marka olabilir.

İnternette biraz arastırdım ; Monster , Victor 2 marka f/p ürünleri diyorlar victor ve monster sogutucuları cok iyi diyorlar.Lenovo iyi diyorlar.

İlk bilgisayarım beni pisman etmesin haydi tahribat bana bir yardım edin ve artık yüzüm gülsün :)  

Roark tarafından 14/Tem/15 17:32 tarihinde düzenlenmiştir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pesimistzombie
    pesimistzombie's avatar
    Erkek

hevesini kırayım; laptopda en son çıkan oyunları ayarları kökleyerek oynayamazsın. O paraya masaüstü sistem yap keyfine bak.

:|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TOMBLACK
    TOMBLACK's avatar
    Erkek

marka olarak dell ve lenova öneririm ama kasa toplamanı öneririm laptop oyun oynanmaz ısınmadan dolayı bir süre sonra zaten tat vermiyor 2k para verdiğin laptop ısınmadan dolayı pert olabilir

TOMBLACK tarafından 14/Tem/15 17:37 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Öyleyse bundan sonra da almamalısın. Eğer yanında taşımanı gerektirecek bir durumun yoksa, laptop pişmanlıktır. 

Kafanda belirlediğin miktar ile hayal ettiğin laptopdan daha iyi bir sisteme sahip masaüstü bilgisayar toplayabilirsin. Buradan da yardımcı olunur.

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mürşide
    izzmarit
    izzmarit's avatar
    Dişi

Lenovo y510p kullaniyorum ssd kapasitesini artirdim sadece, her seyinden cok memnunum :3 hpden uzak durmani onerecegim. 

sigara değil, balık olan.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kofcu
    kofcu's avatar
    Erkek

Eskisi gibi şöyle bin liralık falan kampanya yapabiliyor olsalar hiç tereddütsüz MONSTER al derdim ama şu sıralar biraz pahalı...

model söylemiyorum en kötü bilgisayarları bile genel piyasanın üstündedir.

ben de sevgiden yanayım...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roronoa
    Kreyzi
    Kreyzi's avatar
    Erkek
    pesimistzombie bunu yazdı

hevesini kırayım; laptopda en son çıkan oyunları ayarları kökleyerek oynayamazsın. O paraya masaüstü sistem yap keyfine bak.

hadi kökleyip oynadın diyelim ne olursa olsun masaüstü pc'de oyun oynamanın zevki başkadır. okul veya işte böyle idare edecek bi laptop al 2. el 700e filan sonra sağlam bi masaüstü yap gitsin parana yazık.

Eğer hayatım bir film olsaydı, ya uyuyakalır ya da yarısında çıkardım.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek

ABİLERİM KARDEŞLERİM ABLALARIM , YANIMDA SÜREKLİ TAŞIMAK ZORUNDA OLDUGUM İÇİN LAPTOP ALACAGIM

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rocketadam
    rocketadam's avatar
    Erkek

lenovo y5070 diyecektim de 3600 olmuş.. şuna bi bak, araştır hocam: http://www.hepsiburada.com/monster-abra-a5-v4-1-intel-core-i7-4720hq-2-6ghz-3-6ghz-8gb-750gb-15-6-tasinabilir-bilgisayar-p-BD601444 

Bir milletin zenginliği hisse senetleri değil, hissi senetleridir.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    moustache
    moustache's avatar
    Erkek

Bence sağdan soldan biraz daha toparlayıp şunu al senin bütçeyi 500 aşıyor. Sistem çok iyi gta v oynanış videoları filan var youtube da izleyebilirsin.ayrıca 17.3 ekran bu laptop tam senlik http://www.monsternotebook.com.tr/abra/MONSTER-ABRA-A7-V6-1.html#.VaVDMIq3ynM

Filament ve elektronik komponent için kirpilab.com <3
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Garantili ikinci el birşeyler bulabilirsin,  mesela gtx680m ve uzeri olanlari işini görür. Rakamlara aldanma benchmark degerlerini kiyasla,  mesela gtx860m 680mden daha iyi değildir. 

Ayni ozelliklerde hp, asus,  toshiba fiyati ikiye katlar ki bunlar monsterin tadini vermez.  Dell presicion m serileri,  lenovo thinkpadler işe uygundur ama oyunda istediğini vermez. Lenovonun birkaç modeli fiyat/performans olarak iyidir. SSD sonradan kendin de takabilirsin,  ssd olmadan olmaz. 

Monster,lenovo... Başka yere gitmemelisin. 

Toplam Hit: 2206 Toplam Mesaj: 26
laptop tavsiye ilk bilgisayar