İlk Time Lapse Denemem
-
https://www.youtube.com/watch?v=7mvbj2qCMJQ
evin balkonunda arada cam var yapmış olduğum çekim
elimdeki kart 16gb ve ben raw formatından çektiğim için
2 saat totalde 600 küsür fotonun birlştirmesi başkada yerim kalmamıştı hafıza kartında.
fakat tamrenkler çoşmuşken bitmiş. bu sabah sanırım gün doğumu yapıcam tam o saatleri nasıl bulurum tan zamanımı denir ona?
-
hocam video efsane olmuş yalnız ben biraz daha aşağıları aradım yani gökyüzü fazla yer kaplamış sanki ama gayet güzel bence
( işin ehilleri gelir yorum yapar zaten ben sadece izleyici olarak yaptım )
gider sorun içinde dini sitelerden namaz vakitlerinde güneş kısmından 45 dk önce ve 45 dk sonrası dediğin ışıma içni yeterli gibi görünüyor
-
sağolasın.
şimdi aşağıda araç trafiği var. ben fotoğrafları 10sn de bir çektirdim. araç trafiği için 10sn çok uzun bir aralık gibime geldi. o yüzden kasıtlı olarak göstermedim.
bu ilk deneme olduğu için 10sn aralık çokmu azmı onuda bilemedim.
Onun haricinde işte tam iyi bir ayar yapmadım. raw çektiğim halde sonrada düzenlerken çok az uğraştım patlamalar var ama beni heycanlandırdı çok zevkli birşeymiş.
ben bunları h ep video çekim yapıp hızlandırıyorlar sanıyordum:)
-
Hocam makina ne?
Eger makinamın ırzına geçicem shutter i yükseltecem diyorsan yap brnim eski makina bu yüzden 30.000 geçmişti.
Ama zevklidir, bide uzun süreli pozlama dene.
-
KaptaN bunu yazdı
Hocam makina ne?
Eger makinamın ırzına geçicem shutter i yükseltecem diyorsan yap brnim eski makina bu yüzden 30.000 geçmişti.
650d
magic lattenr kurdum bu gün o şekilde yaptım.
daha önce uzun bozlama ile gece çekim yapmıştım.
makinam 2 yıllık shutter 1300 de daha bu gün 1300 oldu oda 600 ksür foro yuda şimdi çektim işte.
ben video için kullanıyorum daha çok. foto işleri yeni yeni:)
yaptığım çalışmaları
https://www.instagram.com/kafa.kurdu/
burada nacizane paylaşıyorum etiket filan ilk defa girdimm fotolara yurtdışından beğenenler altına yorum atanlar oldu çok mutlu oldum
-
KaptaN bunu yazdı
Hocam makina ne?
shutter sayısı artınca ne oluyor ben anlamadım bozuluyor mu sensörü falan mı eskiyor?
-
her makinanın ortalama bir sayısı var.
foto çekerken çıkan o ses ierde enstantene perdesi var açılıp kapanan. o mekanik olduğu için belli bir tekrardan sonra genelde zortluyor.
:)
-
patates bunu yazdı
foto çekerken çıkan o ses ierde enstantene perdesi var açılıp kapanan. o mekanik olduğu için belli bir tekrardan sonra genelde zortluyor.
e peki bunun bir değişimi neyin olmuyor mu yani? çok anlamıyorum da ileride gece gökyüzü fotoğrafçılığı ve bunun gibi timelapseler çekmek gibi bir planım var o yüzden soruyorum
-
Bonibon bunu yazdıpatates bunu yazdı
e peki bunun bir değişimi neyin olmuyor mu yani? çok anlamıyorum da ileride gece gökyüzü fotoğrafçılığı ve bunun gibi timelapseler çekmek gibi bir planım var o yüzden soruyorum
https://www.youtube.com/watch?v=l_MpJ4QduMk
burda gzl anlatıyor
-
Güzel olmuş hocam devam et böyle .
10 saniye aralık faZla ama sanki
-
Hocam tebrik ederim, umarım devamını getirirsin. Bu Time Lapse ler nedense benim çok hoşuma gidiyor, hele ki gökyüzünde yıldızları yapmak ayrı bir mükemmel. Gerçi onu yapmak içinde kırsala kaçacaksın. :)