folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder İllüzyon 101 - İllüzyon Sanatına Giriş Ve Yol Gösterici Kılavuz



İllüzyon 101 - İllüzyon Sanatına Giriş Ve Yol Gösterici Kılavuz

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugax
    bugax's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Ağustos/2005
    Erkek

    Merhaba arkadaşlar,

    Türkiyede illüzyona meraklı insan sayısı çok fazla fakat bu kişilerin bu konuda eğitim ya da nereden başlayacaklarına dair öneri alabilecekleri yer ve kişi sayısı çok az. Bu sebeble , hazır tatildeyken, gelen pmler doğrultusunda illüzyona başlamak isteyen hevesli arkadaşlara yol gösterici ve yardımcı olabilmek amacıyla buraya bir konu açmaya karar verdim.

    Bu yazının içeriği şuan için tamamen yol gösterici olmak ve illüzyon piyasasını sizlere tanıtmak amaçlıdır. Ben yazıyı bitirdikten sonra kendi yolunuzu kendiniz çizebilecek hale gelebileceksiniz. Aşağıdan devam ediyorum.

     

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bugax
    bugax's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Ağustos/2005
    Erkek

    Önce kendi tecrübelerimi aktarayim. Ben bu hobiye 5 yıl önce başladım ve tamamiyle amatör olarak ilgileniyorum ama çoğu profesyonelden çok çalıştığıma eminim. İlk başlarda çoğu kişi sosyal olmak, kız tavlamak , insanarı etkilemek vs. maksadıyla öğrenmek ister fakat bu piyasanın içine girdikçe ve öğrenmeye başladıkça öyle güzel akıl edilmiş oyunlar görüceksiniz ki yalnızca onu öğrenmiş olmak için öğreneceksiniz. İşte o zaman bu işe gerçekten gönül verdiniz demektir. 

    1.Nereden Başlarım ?

    Birincisi ilizyon vs. gibi yazılmaz doğru yazılışı illüzyondur. İkincisi ise bu yazıya devam etmeye karar verdiyseniz hiç devamını okumaya başlamadan gidin Bicycle, WPT ya da Bee marka poker boy bir iskambil destesi  satın alın. Bu kartları D&R mağazalarından temin edebilirsiniz yaşadığınız şehirde D&R mağazası yoksa mecburen internetten sipariş ediceksiniz çünkü heryerde satılmazlar.Yaklaşık 15-16 TL civarındadırlar. Destelerin ikisi aynı renkte diğeri farklı renkte olmak üzere 3 adet deste almanızı öneririm. Bu kartlar briç boy olarak adlandırılan Türkiye'de kahvelerde kullanılan karton kartlardan genişlemesine çok az daha büyüktür ve kayganlıkları nedeniyle el çabukluğuna çok yatkındırlar.  Bu yüzden poker boy olan saydığım destelerden birini mutlaka alın. Sakın ha sakın Türkiyede her büfede satılan show vs. tipi briç boy iskambil kartlarıyla başlamayı denemeyin. Emeğinize yazık olur hem de demoralize olursunuz. Ayrıca el kaslarınızı bu tür dandik kartlara alıştırmayın.

    Aslında başlama noktanız tam olarak bu yazı olduğundan bu kısım nereden devam ederimin cevabıdır. Yazı bitiminden sonra aşağıda dediğim yerleri araştırabilirsiniz. Yazıyı 1-2 ay vakit buldukça devam ettireceğim okuyup bitti anlamında algılamayın.

    Bu piyasada 3 büyük site vardır;

    1.Theory11.com

    2.Ellusionist.com

    3.Penguinmagic.com ( Kurucusu bir Türk.)

    Amatör, yarı amatör, profesyonel hatta bu işte aşmış master illüzyonistlerin bile buralara yolu düşer mutlaka. İllüzyonun internette en gözde piyasası buralardır. Tabi bunlara ek olarak bir çok başarılı site var fakat başlangıç aşaması olarak bunları bilmeniz yeterli. Zaten bu işte ilerledikçe ve heves ettikçe diğer siteleri kendi kendinize keşfedeceksiniz.

    2.Nelere Dikkat Etmeliyim ?

    Benim en büyük hatam maymun iştahlılık yapıp tüm numaralara saldırmak olmuştur. Şimdi ben burda sizi ne kadar uyarırsam uyarim beni dinlemeyip sizinde aynısını yapacağınızı biliyorum fakat yinede uyarıyorum. Bir numarayı tam olarak öğrenmeden diğer bir numaraya geçmeyin. Tam olarak öğrendiğinizi düşünseniz bile çalışın. Mutlaka kaçırdığınız bir nokta vardır. Aynı hareketleri yüzlerce kez tekrarlayın. Böylelikle hem beyniniz hem de el kaslarınız kullandığınız tekniği rutine bağlayacaktır ve orataya çok doğal ve daha da hızlı görüntüler çıkacaktır.

    Bir numarayı öğrendiğinizde gidip bir arkadaşınıza hevesle yapmak isteyeceksiniz. YANLIŞ. Bu işte yeni olduğunuzdan arkadaşınız büyük ihtimal çözecektir ve hevesinizi kaçıracaktır. En azından aşağıda vereceğim videolara en az 3 hafta çalıştıktan sonra arkadaşlarınıza yapmaya başlamanız inanın daha yararlı olacaktır desemde siz bu kurala uymuyacaksınız ama ben yinede yazmış olayım. 

    İlk başlarda sunum biçiminiz çok saçma ve numarayı belli eder nitelikte olucaktır. Büyük ihtimal arkadaşlarınız numara güzel ama sunum biçiminizin kötü olduğunu söyleyecektir. Bu hevesinizi asla kaçırmasın. İleride numaraları yüzlerce kez farklı kişilere yapmaktan dolayı zaten kendiniz nasıl sunmanız gerektiğini keşfediyorsunuz ve kendinize has cümleleriniz oluşuyor.

    3.Bilmeniz gereken bazı terimler


    Bu terimleri eklediğim videolar içerisinde bilmeniz gereken terimleri tanıtmak amacıyla yazıyorum. Eklediğim videolar arttıkça terimlerde artıcaktır.

    Gimmick: İllüzyon numaralarında kullanılan dışarıdan bakıldığında normalmiş gibi gözüken fakat hileli olan aletler vs.

    Force: Zorlamak anlamına gelir. Kısaca seyirciye bir seçim yaptırıyormuş hissi uyandırıp kendi istediğiniz bir şeyi ( nesne, iskambil destesi, sayı vs.) seçtirmek(zorlamak) anlamındadır.

    Card Flourish: İllüzyon olmayıp daha çok kartlarla yapılan artistik hareketler.

    Control: Destedeki herhangi bir kartı kontrol etmek maksadıyla kullanılır. Kısaca deste karıştırılsada seçilen kart ya da belli bir kart her zaman sizin istediğiniz bir yerde olur. Bir çok kontrol çeşidi vardır.

    Routine: Belirli tekniklerin birleştirilerek illüzyon numarasında kullanılıp sunulmuş halleri gibi birşey.

    False Shuffle: Deste karıştırılıyormuş gibi gözükür ama aslında hiç karışmaz.

     

    İlk başlangıç seviyesi öğretici videomuz:

    İngilizcedir fakat öğrenmek için ingilizceye gerek yoktur.  Yalnızca el hareketlerini takip etmeniz yeterli.  Başlangıç aşaması için en iyi ve öğretici videolardan biri diyebilirim. Diğerinide yarın upload ediceğim. Şuan upload oluyor netim biraz yavaş ama öğrenecekleriniz:

    http://turbobit.net/gs6saz0wtlf4.html

    Temeller:

    Bunlar illüzyon numarası değil illüzyon numaralarında kullanılan temel tutuş ve kesme teknikleridir. Grip ile bitenler kartları tutuş biçimleriyle alakalıdır, break ile bitenler ise kartlar üzerindeki belirli bir yeri seyirciye belli etmeden her zaman kontrol etmek anlamındadır. Cut ile bitenlerde ingilizcesinden anlayabileceğiniz gibi temel kart kesme teknikleridir. Palm ile bitenler de genellikle kartı çalarak avuç içine saklamak maksadıyla yapılırlar.

    Mechanics Grip
    Biddle Grip
    Pinky Break
    Thumb Break
    Dribble to Secure a Break
    Swing Cut
    Swivel Cut
    Double Lift
    Top Palm

    Rutinler:

    Çeşitlik tekniklerin birleştirilerek, sunulmasıyla yapılmış illüzyon numaralarıdır. İlk videodan öğreneceğiniz rutinler aşağıdadır.

    Ultimate Transpo 
    Two Card Monte
    Biddle Trick
    Ambitious Card 

     

    Controls:

    Destedeki herhangi bir kartı kontrol etmek maksadıyla kullanılır. Kısaca deste karıştırılsada seçilen kart ya da belli bir kart her zaman sizin istediğiniz bir yerde olur. Bir çok kontrol çeşidi vardır.

    Classic Pass
    Hindu Shuffle Pass
    Double Undercut
    One Handed Top Palm
    Elmsley Count
    Spread Cull
    Swing Swivel Cut


    Forces:

    Zorlamak anlamına gelir. Kısaca seyirciye bir seçim yaptırıyormuş hissi uyandırıp kendi istediğiniz bir şeyi ( nesne, iskambil destesi, sayı vs.) seçtirmek(zorlamak) anlamındadır.

    Hindu Shuffle
    Riffle Shuffle


    Flourishes:

    İllüzyon olmayıp daha çok kartlarla yapılan artistik hareketler.

    2 Handed Thumb Fan
    Le Paul Spread
    Springing the Cards
    Erdnase Color Change
    One Handed Thumb Fan
    Hot Shot Cut 
    Pendulum Cut
    Trinary Cut

    bugax tarafından 21/Oca/13 13:15 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hsyN
    hsyN's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Şubat/2011
    Erkek

    bende tüm penguin magic videoları vardı formatla gitti :/


    test 1 2
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karahanx
    karahanx's avatar
    Kayıt Tarihi: 18/Haziran/2007
    Erkek

    illüzyona merakım var . belki meraktan daha ileri götürme zamanı gelmiştir. sağol hocam


    Hayat Bizi 61 kenara...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PsychoDawn
    PsychoDawn's avatar
    Kayıt Tarihi: 01/Nisan/2007
    Erkek

    yakından takip ediyorum . özel ilgi odağım olan bir konu

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Ağustos/2005
    Erkek

    torrentten falan düzgün ve ilginç işler bakayım dedim ama ; kart oyunu ve herkesin bildiği 1-2 numara harici hiçbirşey bulamadım.

    http://www.tahribat.com/Forum-Sihirbazlik-Hakkinda-Hersey-161375/

    http://www.tahribat.com/Forum-Torrent-Isini-Bilenler-Sihirbazlik-Teknikleri-167350/

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shephard
    Shephard's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Ağustos/2005
    Erkek

    ben masanın üzerindne tuzluk felan kaybediyordum :) merakıp var takipteyim


    -Antalya / Kaş / Kalkan Kiralık Tatil Villaları - Beni aramadan tatilinizi planlamayın.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    seboist
    seboist's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 15/Temmuz/2008
    Erkek

    kesinlikle takip edicem ama yapabilir miyim ki ?


    ebedi devlet
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tosun
    tosun's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Ağustos/2005
    Erkek
    ilgilenmek lazim
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sherlock.
    r10aldinho
    r10aldinho's avatar
    Kayıt Tarihi: 24/Eylül/2008
    Erkek

    yazini okudum hocam, yetenek sizsinizdeki gosterini begenmistim :)

    linkler gelsin deneyecegim


    İlk batışını ben gördüm güneşin, Gün dönümüne sen yetiştin, Kaptanı benim bu geminin, En son ben çıkarım, Panik etmeyin ___________________________________________________________ iletisim: www.tahribat.com@gmail.com
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Kayıt Tarihi: 13/Ekim/2007
    Erkek

    Takip...

    Bu sihirbazlık numaralarıyla iyi karı kız ayarlanıyor benden size demesi :P


    Tbt Dersimliler Derneği Başkanı :)
Toplam Hit: 4132 Toplam Mesaj: 41