İmamhatipli Önlisans Mezununa Kısıtlama Var Mı?
-
başlıktan yola çıkarak ne denem istediğimi az da olsa anlamışsınızdır benim arkadaşım imamhatipten mezun olduktan sonra önlisans okudu mezun oldu şimdi aöfden başka bir program okumak istiyor ama seçmek istediği bölümde böyle bir kısıtlama olabilir mi endişesi var ki varsa dikey geçişle 4 yıla tamamlamayı düşünüyor. Ben de netten biraz baktım aradığım cevabı bulamadım bilgi sahibi olanlar yardımcı olursa sevinirim
-
su donemde sadece imamhatipliler haricinde olanlara kisitlama var.
arkadasina soyle rahat olsun. bi 10 yil kadar daha rahat.
-
hocam ben derdimi pek anlatamadım galiba imamhatipli olmasından ötürü değil yalnızca 1 imamhatip mezunlarının aöf de seçebileceği bölümlerde sınırlama var mı ?
2 önlisans mezunu olduğu için tekrar önlisanan yahut lisanas okumasında bir engel durumu var mı ?
3 eğer yoksa istediği bölümü seçebilir mi?
-
-
Fatih bunu yazdı:
-----------------------------http://www.acikogretim.net/acikogretim.buro.telefonlari.htm
-----------------------------
denediğime emin olabilirsin, açmıyorlar -
MaTRiXe bunu yazdı:
Fatih bunu yazdı:
http://www.acikogretim.net/acikogretim.buro.telefonlari.htm
denediğime emin olabilirsin, açmıyorlar
-----------------------------Hacı açıköğretim okur sözel bölümlere gider. bi dahaki seneye kayıt anca öyle biliyorum
-
şu sıralar dikey geçiş hakkı var zaten iktisat yahut işletme; fakat daha faydalı olacağını düşündüğü bir bölüm okumak istiyor yani lys girecek puanla aöf yazacak vs ama şu var şimdi onu beklediği zaman dikey geçişten feragat etmiş olacak bu nedenden ötürü de ilerde yapabileceği seçimleri bilmek istiyor bu feragat edişe değer bir bölüm seçebilir mi sorusuna cevap aramaktayım yani. Bazı bölümler var mesela okul öncesi öğretmenliği aöf sitesinde açıklama yok sanırsın ki herkes başvurabiliyor ama öyle değil kız meslek lisesinin çocuk... bölümü mezunları seçebiliyor. Velhasıl başka böyle bir problem olabilir mi diye merak ediyorum ve önlisans mezunları dikey geçiş yahut ikinci üni kısmı olmamak üzere lys ygs girip aöf bölümlerinden birini tercih edebiliyor mu ? Bu da bir muamma
-
hocam meslek liseleri sadece kendi alanlarında tercih yapabiliyor yani cocuk öğrenci seçme sınavına girip türkiye birincisi olsada gideceği bölüm belli...
-
hocam kız arkadaşım. Evet kendi bölümlerinden ama meslek lisesi mezunu değil lise imam hatipte okumuş önlisans mezunu şimdi öss ye girmeyi düşünüyor ama aöf de bölüm seçme esnasında problem yaşar mı onu merak ediyor
-
şimdi hacı bizim köyüm imamıda senin gibiydi...
açıktan okudu... dgsye girdi. belli bir puanı getikten sonra a.ü ilhaiyata girebiliyormusn. acıktan 4 yıllığa tamamlamak istersen iktisat yada işletme secmen lazım... la yaz iktisadı geç işte..
-
AbdullahAzad bunu yazdı:
-----------------------------su donemde sadece imamhatipliler haricinde olanlara kisitlama var.
arkadasina soyle rahat olsun. bi 10 yil kadar daha rahat.
konuya girmeden önce anasayfada konu başlığını gördüğünde bu mesajı yazmak için konuya girmiştim ama Abdullahcım benden önce davranmış :} Benden uzun yaşayacaksın.